Új attrakciókkal gyarapodik Agárd

Európai uniós támogatással turisztikai vonzerőt jelentő látványosságokkal, illetve beruházással gyarapszik a Gárdony közigazgatási területéhez tartozó Agárd; a 490 millió forint összköltségű projekt megvalósítására 250 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán a gárdonyi önkormányzat - mondta el az MTI-nek a város alpolgármestere.

Klausz Gábor (független) tájékoztatása szerint a projekt elemei közül már elkészült a két kilométer hosszú, Gárdonyi Géza tematikus sétány, amely Agárd nevezetességeihez - a többször nemzetközi díjat nyert pálinkafőzdéhez, a gyógy- és termálfürdőhöz, a Velencei-tavi Galériához és a Gárdonyi Géza emlékházhoz "vezeti el" a látogatókat.

A hónap közepére befejeződik a műemlékvédelem alatt álló Nádasdy-obeliszk felújítása. Az agárdi temetőben levő 12 méter magas, romantikus stílusú emlékművet 1864-ben - egyes források szerint 1866-ban - felesége halála után állíttatta gróf Nádasdy Lipót.

Az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő 476 négyzetméternyi új vízfelülettel, egy gyermek és egy felnőtt külső wellness- és élménymedencével gazdagodik. Az építési munkálatok már megkezdődtek, az új medencéket várhatóan 2012 májusában veheti birtokba a közönség.
A gyermekes családokat vonzza majd a Gárdonyi Géza szülőháza mellett az egri vár belső várának kicsinyített másaként épülő rönkvár. Már elkészült az alapozása, készen van a régi kazamatákat idéző, a várat csillag alakban behálózó alagutak egy része, és áll a torony szerkezete.

Bár az építésnél igyekeznek hűek maradni az Egri csillagok hősei által védett vár alaprajzához, a megépülő "erődítményben" a Dobó palota helyére egy 30 négyzetméteres színpadot, a székesegyház helyére pedig 10 méter magas kilátót terveznek.

A munkálatokkal jól haladnak. Várhatóan december második felére áll majd a vár, tavasszal a közönség is látogathatja, és rendezvényeknek is helyet adhat.

Forrás: MTI


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.