Az egyesület létrejöttének eredeti célja volt, hogy megújítsa a gasztronómiát, és tömörítse a szakmájáért tenni akaró chefeket.
Eddig sikeres, és eredményes éveket tudhat a háta mögött az egyesület. Számos kezdeményezése ért célba, és komoly része van a mai Magyar gasztronómia fejlődésében. Éppen ezért vált szükségessé az egyesület megújulása. Némedi József az egyesület újonnan megválasztott elnöke programjának két alap pillére van.
Egyfelől meg kell tartani azt a tagságot, akinek sok évtizedes szakmai tapasztalatára támaszkodva lehet építkezni, illetve be kell vonni a fiatalokat, és teret kell biztosítani számukra tapasztalatszerzésre, eszmecserék folytatására.
Az új elnökség a csapat erejében látja a jövőt és az egyszemélyes elnök centrikus egyesület helyett, tagozódásban, és feladatok megosztásában hisz. Az új elnökség vállalja továbbá, hogy elkészít egy éves programtervet, és a szerint cselekszik, átlátható, tiszta működést megteremtése és az eredeti célok megtartása mellett - tájékoztatott Némedi József.
Az egyesület nem konkurálni szeretne más szakmai szervezettel, hanem együttműködni, kiegészíteni őket.
Megválasztott tisztségviselők:
Elnök: Némedi József
Alelnökök: Jeles Zoltán; Várhelyi Miklós
Titkár: Mogyoródi Zoltán
Szakmai tanácsadói szekció elnök: Pálvölgyi István
Közétkeztetési szekció elnök: Végh Tamás
Grill szekció elnök: Ferenczi István
Az egyesület tagjai részére új ingyenes szolgáltatás került bevezetésre. Ezentúl Dr Száldobágyi Zsigmond ügyvéd nyújt munkajogi segítséget.
Az újonnan alakult elnökség első rendezvénye október 04.-én lesz a Vendéglátó főiskola Alma máter éttermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A rendezvény témája: Immunerősítő, lúgosító ételek az éttermek kínálatában.