A régi tálaló konyhát egy modern, a kor kihívásainak megfelelő korszerű tálaló egység váltotta fel. A megnövekedett idegenforgalmi hallgatói létszám a folyamat gyorsításában komoly szerepet játszott. Az újonnan létesített egységben helyet kapott egy büfé internetsarokkal, egy tálaló konyha 70 fő leültetésére alkalmas étkező résszel, valamint egy újabb 12 fős tankonyha és tanétterem. A tervezést a Fényjel Stúdió, míg a kivitelezési munkálatokra kiírt pályázatot a Varga és Társa Kft. nyerte meg. A belsőépítészeti munkálatok Koncz Virág munkáját dicsérik. Különlegessége a komplexumnak az a technika, melynek segítségével akár az étteremből nyomon lehet követni a bemutató szakács ténykedését, valamint a hallgatók munkáját. A tervek között szerepel, hogy a menzán a felkínált A és B menü mellet jelenjen meg a „TK a la carte” választék is, melyet a tankonyhán hallgatók által elkészített ételekből kínálnánk fel önköltségi áron.
Az Apáczai Csere János Karon egyébként közel 1400 fő kezdheti meg tanulmányait szeptembertől. A hat alapszakkok közül a turizmus-vendéglátás szak a legnépszerűbb, ahol 313 fő első évfolyamos hallgató kezdi meg az új tanévet. Az idegenforgalmi szakmenedzser és vendéglátó szakmenedzser felsőfokú képzéseken is maximális létszámmal indul a nappali képzés.