Minden résztvevőnek 1 hideg vagy meleg előételt, egy francia és egy magyar főételt kellett elkészítenie, amelyeket a 14 napos képzés közel 60 receptje közül húztak ki. A vizsgázók munkáit a képzés oktatói, Jean-Bernard Fichepain (École Lenôtre), Kalla Kálmán, Facsar Sándor és Ruprecht László, illetve a vizsgabizottság elnöke, Dr. Kiss János értékelték.
Olyan fogások kerültek a zsűri asztalára, mint a zöldspárga chatreuse tárkonyos spárgahabbal töltve, a tyúktojás verrine gombakrémmel, a fűszeres kacsamell ŕ la plancha jégcsapretekkel vagy az alföldi borjúszűz juhtúrófelfújttal és tejszínes zöldborsópüré-mártással.
A 2008. évi Chef Akadémián sikeres vizsgát tettek és megkapták az École Lenôtre által aláírt és logójával ellátott Educatio CulinArtist oklevelet: Antal Zoltán (Kakas étterem), Császár Tamás (Mercure Budapest Korona), Doktorits-Neubauer Judit (Villa Medici), Grubits Péter (Novotel Székesfehérvár), Hegedűs Csaba (KIPEX Vendéglátó és Üzemeltető Kft.) és Szilágy Gábor (Novotel Budapest Danube).
Külön elismerésben részesült a legjobban teljesítő chef, Szilágyi Gábor, aki 2009 elején kétnapos párizsi út során nyerhet betekintést az École Lenôtre iskolájának tevékenységébe, a három Michelin csillagos éttermébe, a Le Pré Catelanba és a Pavillon Elysées-ben található Café Lenôtre-ba.
Mindeközben elkészült az Educatio CulinArtist 2009-es képzési naptára. A Chef Akadémia 2009-es kurzusán kívül 9 különböző háromnapos képzés közül választhatnak a kezdő és a tapasztalt szakemberek. A tréningeken olyan témákban szerezhetnek gyakorlati tudást a résztvevők, mint a vákuum alatti főzés technológiája, az állófogadások apró falatjainak elkészítése vagy az éttermeknek ajánlott tányérdesszertek. A 2009-es kínálatot az időpontokkal a www.educatioculinartist.com honlapon lehet megtekinteni.