A The Selection bistro filozófiája pofon egyszerű: ha hús, akkor BBQ és még jobb, ha füstös. A konyhában a húsokat faszén tüzelésű PIT smokerben készítik 100-120 fokon, lassan, füstben. A lassú füstölésnek és a chef, Barczi Péter pitmaster szaktudásának köszönhetően válik minden húsfalat tökéletesen szaftossá és omlóssá. Az igazi BBQ füstölés egy külön tudomány, amely megköveteli az idő tiszteletét. A húsok a füstölő fa használatával nyerik el különleges ízüket. A chef felügyelete alatt például 14 órát át füstölődik a marhahús, de egy tökéletes sertésoldalasnak is kell egy jó 5 óra a smokerben.
„Az egyedülálló textúrákhoz, ízekhez idő kell, és persze a legjobb alapanyagok! Gondosan odafigyelünk a megfelelő faszén, füstölő fa kiválasztására, a húsok kiváló minőségére. A marhát Amerikából rendeljük, a sertéshúsok hazai hentestől származnak. Nem minden hús alkalmas ugyanis a klasszikus BBQ sütésre, hiszen ez a fajta sütési technika egyidejűleg szárítja is a húst, ezért nagyon fontos a húsok fajtája. Hamburgereink húspogácsájához is az USA-ból importáljuk az omaha marhát, melyben tökéletes arányban van a faggyú és a hús, hogy az mindvégig szaftos maradjon. A 180 grammos húspogácsákra minőségi ír cheddar sajtot teszünk, amelyet az almafával füstölt bacon szalonna koronáz meg! A saját szószok mellé minden esetben kovásszal készült zsemle dukál.” - Barczi Péter, chef.
A BBQ élmény sörrel teljes. A The Selection bistro számára az Etyeki Sörmanufaktúra a Winetailors csapatán keresztül készített személyre illetve étteremre szabott sört, egy IPA-t. A fogásokkal a chef és a magyar gasztroújságíró szcénából meghívott vendégek hozták végső összhangba a receptet, amelynek eredménye kizárólag a The Selection bistro csapján vásárolható meg.
A The Selection bistro teljes arculatváltásáért a bistro marketing tevékenységét is ellátó kommunikációs ügynökség, az Urban Communications felel.
Forrás: Vendég & Hotel