2011-es évjáratú Rajnai Rizlingje lett Somogy Bora

A jó somogyi borok közül a legjobbat keresték Balatonlellén. 10 borászat 25 nedűje közül döntött a szakmai és társadalmi zsűri. 12 fehér-, 11 vörös- és 2 rosé versengett a Somogy Bora címért - adta hírül a Somogy TV.

Borászok és borkedvelők egyaránt ízlelték a somogyi nedűket. Főként dél-balatoni borok és borászatok neveztek a hagyományos gasztronómiai versenyre.

Witzmann Mihály, alelnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
- Én bízom benne, hogy ez egy rang, és hát az elmúlt évek az mutatják. Énnekem a második, általam szervezett Somogy Bora verseny ez a mai rendezvény, amin részt vehetek. És ez a két év is azt mutatta, hogy azért ezt szívesen veszik a borosgazdák, a pincészetek és szívesen neveznek erre a megmérettetésre.

25 bort kóstolt a zsűri.

Molnár Olivér, nyugalmazott igazgatóhelyettes, Borminősítő Intézet:
- Nagyon sok komponense van, egyrészt a tisztaság, a szín, a fajtajelleg, illat, zamat, és utána jön még az összbenyomás. Lényegében mi most a 20 pontos bírálatot alkalmazzuk.

12 fehér-, 11 vörös- és 2 rosé közül kellett dönteniük. Színre és tisztaságra maximum 2-2 pont adható, az íz, zamat legfeljebb 4 pontot ér, a döntő mégis az összbenyomás, ez nyom a legtöbbet a latba, 12 pont adható erre. A versenyen 2009, 2010, 2011-es évjáratú, legalább borvidéki szintű borversenyen már minősített nedűkkel lehetett nevezni. A színvonalra tehát nem lehetett panasz.

Witzmann Mihály, alelnök, Somogy Megyei Közgyűlés:
- A Somogy megyei borászatnak, a dél-balatoni borászatnak egyre nagyobb az elismertsége, nemcsak Magyarországon, hanem Európa-szerte, sőt, világszerte is.
-
A szakmai és a társadalmi zsűri voksa alapján a Podmaniczky Pincészet 2011-es évjáratú Rajnai Rizlingje lett Somogy Bora. Díját a Balatonlellei Borhét zárónapján, augusztusban veheti át a borász.

(Híradó Somogy TV)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.