Díjazták a legkiválóbb pálinkákat

A Pálinka Országkóstoló célja összetett, jóval túlmutat azon, hogy pusztán minden évben tisztelegjünk az egyik legismertebb hungarikumunk előtt – mondta Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár az Agrárminisztérium (AM) és Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) közös eseményén.

A verseny minőségét garantálja, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal borászati szakemberei valamennyi terméket alapos vizsgálatnak vetették alá. Jelölési kérdésekben pedig szaktanáccsal segítették az előállítókat.

Az idei Pálinka Országkóstolóra 48 pálinkaháztól összesesen 309 tétel érkezett. Számunkra ez a bőség önmagában is jól mutatja a kereskedelmi pálinkafőzdék minőség iránti elhivatottságát, valamint a színes termékkínálatot.

Az agrártárca államtitkára emlékeztetett rá: megbecsülésünket fejezi ki az, a már hagyományosnak tekinthető gesztus is, hogy az Országkóstolón díjazott, kimagasló minőségű párlatokat a Pálinkakiválóságok Könyvében is közreadjuk. Ez a tetszetős kiadvány immár ötödik alkalommal készülhet el a minisztérium gondozásában, azzal a céllal, hogy a csodálatos pálinka-alkotásokat és a termelőket is megismertesse a fogyasztókkal. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a tavaly létrehozott pálinka weboldalon (palinka.gov.hu) számos, a témával kapcsolatos információ mellett a Pálinkakiválóságok Könyve is bárki számára hozzáférhető lesz elektronikus formában a kiadvány bemutatásával egy időben.

Forrás: Élelmiszer Online


Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.