Az Unilever Food Solutions a társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként könyvsorozatot indított útjára. Terveik szerint mostantól rendszeres időközönként összeállított séfportré kötetet jelentetnek meg, M.E.P. (Mise en place, azaz Főzésre kész) címmel, mondta el a könyvbemutatón Burján Csaba üzletág igazgató, akinek cége e kiadvánnyal tisztelegnek a hazai séftársadalom előtt. „Hitvallásunknak megfelelően ezzel szeretnénk inspirálni a hazai szakácsokat, és segítségükre lenni abban, hogy szeressék a szakmájukat”, mondta az üzletág igazgató.
A könyv receptjeinek szakmai lektora Segal Viktor volt: „Azért vállaltam el a felkérést, hogy részese legyek egy születő jó, új dolognak, ami más megközelítésben mutatja be a magyar séftársadalmat, mint a nagyközönség, a vendégeink számára készülő kiadványok: gondolataikon és legkedvesebb ételeiken keresztül.”
Kalla Kálmán sümegprágai otthonából érkezett a sajtótájékoztatóra, hogy az ő portréját is tartalmazó séfkönyv megjelenésén jelen legyen. Ő a M.E. P. olvasóinak galambételt készített. Vele együtt Rosenstein Tibor képviselte még a szakma ikonikus alakjait. A Roseinstein étterem névadója azt kérte a könyv majdani olvasóitól, hogy legyen minden lapja jó zsíros ujjnyomú, azaz lapozgassák receptkeresés, inspiráció kutatás közben szakácstársai.
A közel 200 oldalas kötetbe 43, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf portréját gyűjtötték össze. Gondolataikat a szakma jelenéről és jövőjéről, és kedvenc ételeiket. A kötetnek nincs fogyasztói ára, nem kerül kereskedelmi forgalomba. Hozzájutni kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.
És ami még külön kiemelendő érdekesség: nem számított, hogy a kiadványt finanszírozó cég termékeit használja-e vagy sem az éppen bemutatott séf – kizárólag tudása és érdekes világa, elkötelezettsége a szakmája iránt számított a könyv szereplőinek összeválogatásakor.
Írta, szerkesztette: Szikora Katalin, fényképezte: Kállai Márton, Kovalik Máté volt a képszerkesztő, Szűcs Mária a grafikus-tervező.
Egyúttal megnyílt az UniChef Center is
A sajtótájékoztató zárásaként felavatták az Unilever Food Solutions új fejlesztő központját, ahol Várszegi Zsolt, az UFS fejlesztő séfje elmondta, év elején új irodába költözött a cégük, és az új helyen az eddigi Séfközpontot teljesen megújították. 21. századnak megfelelő technikával szerelték fel, a legkorszerűbb konyhatechnikát telepítették, modern audiovizuális eszközökkel kiegészítve. Az előadóban bisztró hangulatot alakítottak ki. A gasztronómiai szaktanácsadói csapat fejlesztésén kivül, teret adnak az éttermi, szállodai szakemberek inspirálódásához, és a kapcsolatépitéshez.
Forrás: Unilever / Vendég