43 séf, 4 fős alkotói gárda és 1 elkötelezett nemzetközi cég

Megjelent a M.E. P., jelentették be április 18-án az Unilever Food Solutions székházában, ahol egyúttal fejlesztő konyhát is avattak. A helyszínválasztás nem véletlen: a portrégyűjteményt a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként az élelmiszeripari multinacionális óriás rendelte meg.

Az Unilever Food Solutions a társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként könyvsorozatot indított útjára. Terveik szerint mostantól rendszeres időközönként összeállított séfportré kötetet jelentetnek meg, M.E.P. (Mise en place, azaz Főzésre kész) címmel, mondta el a könyvbemutatón Burján Csaba üzletág igazgató, akinek cége e kiadvánnyal tisztelegnek a hazai séftársadalom előtt. „Hitvallásunknak megfelelően ezzel szeretnénk inspirálni a hazai szakácsokat, és segítségükre lenni abban, hogy szeressék a szakmájukat”, mondta az üzletág igazgató.

A könyv receptjeinek szakmai lektora Segal Viktor volt: „Azért vállaltam el a felkérést, hogy részese legyek egy születő jó, új dolognak, ami más megközelítésben mutatja be a magyar séftársadalmat, mint a nagyközönség, a vendégeink számára készülő kiadványok: gondolataikon és legkedvesebb ételeiken keresztül.”

Kalla Kálmán sümegprágai otthonából érkezett a sajtótájékoztatóra, hogy az ő portréját is tartalmazó séfkönyv megjelenésén jelen legyen. Ő a M.E. P. olvasóinak galambételt készített. Vele együtt Rosenstein Tibor képviselte még a szakma ikonikus alakjait. A Roseinstein étterem névadója azt kérte a könyv majdani olvasóitól, hogy legyen minden lapja jó zsíros ujjnyomú, azaz lapozgassák receptkeresés, inspiráció kutatás közben szakácstársai.

A közel 200 oldalas kötetbe 43, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf portréját gyűjtötték össze. Gondolataikat a szakma jelenéről és jövőjéről, és kedvenc ételeiket. A kötetnek nincs fogyasztói ára, nem kerül kereskedelmi forgalomba. Hozzájutni kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.

És ami még külön kiemelendő érdekesség: nem számított, hogy a kiadványt finanszírozó cég termékeit használja-e vagy sem az éppen bemutatott séf – kizárólag tudása és érdekes világa, elkötelezettsége a szakmája iránt számított a könyv szereplőinek összeválogatásakor.

Írta, szerkesztette: Szikora Katalin, fényképezte: Kállai Márton, Kovalik Máté volt a képszerkesztő, Szűcs Mária a grafikus-tervező.

Egyúttal megnyílt az UniChef Center is

A sajtótájékoztató zárásaként felavatták az Unilever Food Solutions új fejlesztő központját, ahol Várszegi Zsolt, az UFS fejlesztő séfje elmondta, év elején új irodába költözött a cégük, és az új helyen az eddigi Séfközpontot teljesen megújították. 21. századnak megfelelő technikával szerelték fel, a legkorszerűbb konyhatechnikát telepítették, modern audiovizuális eszközökkel kiegészítve. Az előadóban bisztró hangulatot alakítottak ki. A gasztronómiai szaktanácsadói csapat fejlesztésén kivül, teret adnak az éttermi, szállodai szakemberek inspirálódásához, és a kapcsolatépitéshez.

Forrás: Unilever / Vendég


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.