Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton

A budapesti Andrássy út önmagában valódi turisztikai élmény: ráadásul, míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk - ezekből állítottunk össze egy csokorra valót.

Caferol / Fotó: FB
Caferol / Fotó: FB

Caferol Kávézó & Bistro

A Caferol a speciality kávék mellett kínál egész napos reggelit (a választék fél oldalt foglal el az étlapon), különféle toastokat és szendvicseket, salátákat, quicheket és leveseket is.

La Sera  Café / Fotó: FB
La Sera Café / Fotó: FB

La Sera Café 

A La Serában azerbajdzsáni ételek, péksütemények és édességek várnak bennünket – a nyugati kínálat mellett kérhetünk török kávét és keleti édességeket is.

Flow / Fotó: FB
Flow / Fotó: FB

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro 

A Flow gazdag kávékínálata mellett egy vegán étterem, ahol az ételallergiákra is kiemelt figyelmet fordítanak, így a desszertpultból bárki válaszhat magának megfelelő ínyencséget a kávéja mellé. Nagy előnye még a tágasság és a gyors wifi, így megbeszélésekre vagy munkára is tökéletesen alkalmas helyszín, kiemelten jó, kedves és gyors kiszolgálással.

Matinée / Fotó: FB
Matinée / Fotó: FB

Matinée 

A Matinée a Kodály-körönd egy eldugott sarkában, közvetlenül a Benczúr utca sarkán rejtőzködik. Érdemes megkeresni: házi sütemények, olasz szendvicsek és kávékülönlegességek mellett a múlt századi életérzést sugárzó miliő is egyedi élményt kínál.

Csók Cukrászda / Fotó: FB
Csók Cukrászda / Fotó: FB

Csók Cukrászda & Bisztró 

A Csók egy valóban egyedi atmoszférájú komplexum, ami cukrászdát, bisztrót, pékséget és egy rendezvényteret is magában foglal. Exkluzív kialakítás, különleges berendezés és kiváló minőségű sütemények és kávék várnak. Ami a környéken nem mindennapos: kertre néző teraszuk is van, amit télen-nyáron élvezhetünk.

Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB
Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB

Ha egy kicsit tovább sétálunk, hasonló élményekkel vár a téli Városliget:


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.