Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton

A budapesti Andrássy út önmagában valódi turisztikai élmény: ráadásul, míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk - ezekből állítottunk össze egy csokorra valót.

Caferol / Fotó: FB
Caferol / Fotó: FB

Caferol Kávézó & Bistro

A Caferol a speciality kávék mellett kínál egész napos reggelit (a választék fél oldalt foglal el az étlapon), különféle toastokat és szendvicseket, salátákat, quicheket és leveseket is.

La Sera  Café / Fotó: FB
La Sera Café / Fotó: FB

La Sera Café 

A La Serában azerbajdzsáni ételek, péksütemények és édességek várnak bennünket – a nyugati kínálat mellett kérhetünk török kávét és keleti édességeket is.

Flow / Fotó: FB
Flow / Fotó: FB

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro 

A Flow gazdag kávékínálata mellett egy vegán étterem, ahol az ételallergiákra is kiemelt figyelmet fordítanak, így a desszertpultból bárki válaszhat magának megfelelő ínyencséget a kávéja mellé. Nagy előnye még a tágasság és a gyors wifi, így megbeszélésekre vagy munkára is tökéletesen alkalmas helyszín, kiemelten jó, kedves és gyors kiszolgálással.

Matinée / Fotó: FB
Matinée / Fotó: FB

Matinée 

A Matinée a Kodály-körönd egy eldugott sarkában, közvetlenül a Benczúr utca sarkán rejtőzködik. Érdemes megkeresni: házi sütemények, olasz szendvicsek és kávékülönlegességek mellett a múlt századi életérzést sugárzó miliő is egyedi élményt kínál.

Csók Cukrászda / Fotó: FB
Csók Cukrászda / Fotó: FB

Csók Cukrászda & Bisztró 

A Csók egy valóban egyedi atmoszférájú komplexum, ami cukrászdát, bisztrót, pékséget és egy rendezvényteret is magában foglal. Exkluzív kialakítás, különleges berendezés és kiváló minőségű sütemények és kávék várnak. Ami a környéken nem mindennapos: kertre néző teraszuk is van, amit télen-nyáron élvezhetünk.

Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB
Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB

Ha egy kicsit tovább sétálunk, hasonló élményekkel vár a téli Városliget:


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.