Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton

A budapesti Andrássy út önmagában valódi turisztikai élmény: ráadásul, míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk - ezekből állítottunk össze egy csokorra valót.

Caferol / Fotó: FB
Caferol / Fotó: FB

Caferol Kávézó & Bistro

A Caferol a speciality kávék mellett kínál egész napos reggelit (a választék fél oldalt foglal el az étlapon), különféle toastokat és szendvicseket, salátákat, quicheket és leveseket is.

La Sera  Café / Fotó: FB
La Sera Café / Fotó: FB

La Sera Café 

A La Serában azerbajdzsáni ételek, péksütemények és édességek várnak bennünket – a nyugati kínálat mellett kérhetünk török kávét és keleti édességeket is.

Flow / Fotó: FB
Flow / Fotó: FB

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro 

A Flow gazdag kávékínálata mellett egy vegán étterem, ahol az ételallergiákra is kiemelt figyelmet fordítanak, így a desszertpultból bárki válaszhat magának megfelelő ínyencséget a kávéja mellé. Nagy előnye még a tágasság és a gyors wifi, így megbeszélésekre vagy munkára is tökéletesen alkalmas helyszín, kiemelten jó, kedves és gyors kiszolgálással.

Matinée / Fotó: FB
Matinée / Fotó: FB

Matinée 

A Matinée a Kodály-körönd egy eldugott sarkában, közvetlenül a Benczúr utca sarkán rejtőzködik. Érdemes megkeresni: házi sütemények, olasz szendvicsek és kávékülönlegességek mellett a múlt századi életérzést sugárzó miliő is egyedi élményt kínál.

Csók Cukrászda / Fotó: FB
Csók Cukrászda / Fotó: FB

Csók Cukrászda & Bisztró 

A Csók egy valóban egyedi atmoszférájú komplexum, ami cukrászdát, bisztrót, pékséget és egy rendezvényteret is magában foglal. Exkluzív kialakítás, különleges berendezés és kiváló minőségű sütemények és kávék várnak. Ami a környéken nem mindennapos: kertre néző teraszuk is van, amit télen-nyáron élvezhetünk.

Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB
Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB

Ha egy kicsit tovább sétálunk, hasonló élményekkel vár a téli Városliget:


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.