Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton

A budapesti Andrássy út önmagában valódi turisztikai élmény: ráadásul, míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk - ezekből állítottunk össze egy csokorra valót.

Caferol / Fotó: FB
Caferol / Fotó: FB

Caferol Kávézó & Bistro

A Caferol a speciality kávék mellett kínál egész napos reggelit (a választék fél oldalt foglal el az étlapon), különféle toastokat és szendvicseket, salátákat, quicheket és leveseket is.

La Sera  Café / Fotó: FB
La Sera Café / Fotó: FB

La Sera Café 

A La Serában azerbajdzsáni ételek, péksütemények és édességek várnak bennünket – a nyugati kínálat mellett kérhetünk török kávét és keleti édességeket is.

Flow / Fotó: FB
Flow / Fotó: FB

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro 

A Flow gazdag kávékínálata mellett egy vegán étterem, ahol az ételallergiákra is kiemelt figyelmet fordítanak, így a desszertpultból bárki válaszhat magának megfelelő ínyencséget a kávéja mellé. Nagy előnye még a tágasság és a gyors wifi, így megbeszélésekre vagy munkára is tökéletesen alkalmas helyszín, kiemelten jó, kedves és gyors kiszolgálással.

Matinée / Fotó: FB
Matinée / Fotó: FB

Matinée 

A Matinée a Kodály-körönd egy eldugott sarkában, közvetlenül a Benczúr utca sarkán rejtőzködik. Érdemes megkeresni: házi sütemények, olasz szendvicsek és kávékülönlegességek mellett a múlt századi életérzést sugárzó miliő is egyedi élményt kínál.

Csók Cukrászda / Fotó: FB
Csók Cukrászda / Fotó: FB

Csók Cukrászda & Bisztró 

A Csók egy valóban egyedi atmoszférájú komplexum, ami cukrászdát, bisztrót, pékséget és egy rendezvényteret is magában foglal. Exkluzív kialakítás, különleges berendezés és kiváló minőségű sütemények és kávék várnak. Ami a környéken nem mindennapos: kertre néző teraszuk is van, amit télen-nyáron élvezhetünk.

Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB
Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB

Ha egy kicsit tovább sétálunk, hasonló élményekkel vár a téli Városliget:


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.