Öt különleges hangulatú kávézó az Andrássy úton

A budapesti Andrássy út önmagában valódi turisztikai élmény: ráadásul, míg elsétálunk az Oktogontól a Hősök teréig, a legváltozatosabb hangulatú, hívogató kávézók között válogathatunk - ezekből állítottunk össze egy csokorra valót.

Caferol / Fotó: FB
Caferol / Fotó: FB

Caferol Kávézó & Bistro

A Caferol a speciality kávék mellett kínál egész napos reggelit (a választék fél oldalt foglal el az étlapon), különféle toastokat és szendvicseket, salátákat, quicheket és leveseket is.

La Sera  Café / Fotó: FB
La Sera Café / Fotó: FB

La Sera Café 

A La Serában azerbajdzsáni ételek, péksütemények és édességek várnak bennünket – a nyugati kínálat mellett kérhetünk török kávét és keleti édességeket is.

Flow / Fotó: FB
Flow / Fotó: FB

Flow Specialty Coffee Bar & Bistro 

A Flow gazdag kávékínálata mellett egy vegán étterem, ahol az ételallergiákra is kiemelt figyelmet fordítanak, így a desszertpultból bárki válaszhat magának megfelelő ínyencséget a kávéja mellé. Nagy előnye még a tágasság és a gyors wifi, így megbeszélésekre vagy munkára is tökéletesen alkalmas helyszín, kiemelten jó, kedves és gyors kiszolgálással.

Matinée / Fotó: FB
Matinée / Fotó: FB

Matinée 

A Matinée a Kodály-körönd egy eldugott sarkában, közvetlenül a Benczúr utca sarkán rejtőzködik. Érdemes megkeresni: házi sütemények, olasz szendvicsek és kávékülönlegességek mellett a múlt századi életérzést sugárzó miliő is egyedi élményt kínál.

Csók Cukrászda / Fotó: FB
Csók Cukrászda / Fotó: FB

Csók Cukrászda & Bisztró 

A Csók egy valóban egyedi atmoszférájú komplexum, ami cukrászdát, bisztrót, pékséget és egy rendezvényteret is magában foglal. Exkluzív kialakítás, különleges berendezés és kiváló minőségű sütemények és kávék várnak. Ami a környéken nem mindennapos: kertre néző teraszuk is van, amit télen-nyáron élvezhetünk.

Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB
Csók Cukrászda, terasz / Fotó: FB

Ha egy kicsit tovább sétálunk, hasonló élményekkel vár a téli Városliget:


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.