Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten

Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is – most öt helyet ajánlunk, ahol garantáltan csalódásmentes élményben lehet részünk.

SÜTIT AKAROK! 

A 2. kerületi cukrászdában hétvégén készül gőzgombóc: mint Fb oldalukon előre figyelmeztetnek, „nem a fagyasztóból rántják elő”, így gyakran már délelőtt elfogy, ezért biztatják a vendégeket az előrendelésre, még helyben fogyasztás esetén is.

Sütit Akarok! / Fotó: FB
Sütit Akarok! / Fotó: FB

ÉDESMINDEGY

A 13. kerületi, egyedi hangulatú helyen nemcsak a klasszikus, szilvalekváros-mákos változatban kerül a tányérra a gőzgombóc: folyamatosan készülnek az isteni almás-fahéjas és kakaós-mogyorókrémes variációk, melyek városszerte nagy hírnévre tettek szert.

Édesmindegy / Fotó: FB
Édesmindegy / Fotó: FB

MAJORKA 

A budai gőzgombóc birodalomban „a nevetés gömbölyű és a barátság mindig felszolgálva”. Előre jelzik, hogy gőzgombóc rendelés esetén 20 perc várakozással kell számolni, de ez a garancia arra, hogy valóban frissen készül a szilvalekváros-mákos csoda.

Majorka / Fotó: FB
Majorka / Fotó: FB

POST BALATON 

A 19. kerületig kell érte utazni, de a választék mindenért kárpótol – FB oldalukon napi szinten tájékozódhatunk, hogy aznap kandírozott citromhéjas vagy kakaós-mogyorókrémes változat készül. Néha gluténmentes verzió is elérhető.

Post Balaton / Fotó: FB
Post Balaton / Fotó: FB

KIS TIROL  

Ausztriánál közelebb van a 16. kerület és a Kis Tirol igazi hütte hangulattal köszönti az idelátogatót. A gőzgombóc rumos szilvával töltve, bőséges vaníliasodóval készül, klasszikusan, mákkal szórva kínálják.

Gőzgombóc / depositphotos.com
Gőzgombóc / depositphotos.com


Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.