Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten

Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is – most öt helyet ajánlunk, ahol garantáltan csalódásmentes élményben lehet részünk.

SÜTIT AKAROK! 

A 2. kerületi cukrászdában hétvégén készül gőzgombóc: mint Fb oldalukon előre figyelmeztetnek, „nem a fagyasztóból rántják elő”, így gyakran már délelőtt elfogy, ezért biztatják a vendégeket az előrendelésre, még helyben fogyasztás esetén is.

Sütit Akarok! / Fotó: FB
Sütit Akarok! / Fotó: FB

ÉDESMINDEGY

A 13. kerületi, egyedi hangulatú helyen nemcsak a klasszikus, szilvalekváros-mákos változatban kerül a tányérra a gőzgombóc: folyamatosan készülnek az isteni almás-fahéjas és kakaós-mogyorókrémes variációk, melyek városszerte nagy hírnévre tettek szert.

Édesmindegy / Fotó: FB
Édesmindegy / Fotó: FB

MAJORKA 

A budai gőzgombóc birodalomban „a nevetés gömbölyű és a barátság mindig felszolgálva”. Előre jelzik, hogy gőzgombóc rendelés esetén 20 perc várakozással kell számolni, de ez a garancia arra, hogy valóban frissen készül a szilvalekváros-mákos csoda.

Majorka / Fotó: FB
Majorka / Fotó: FB

POST BALATON 

A 19. kerületig kell érte utazni, de a választék mindenért kárpótol – FB oldalukon napi szinten tájékozódhatunk, hogy aznap kandírozott citromhéjas vagy kakaós-mogyorókrémes változat készül. Néha gluténmentes verzió is elérhető.

Post Balaton / Fotó: FB
Post Balaton / Fotó: FB

KIS TIROL  

Ausztriánál közelebb van a 16. kerület és a Kis Tirol igazi hütte hangulattal köszönti az idelátogatót. A gőzgombóc rumos szilvával töltve, bőséges vaníliasodóval készül, klasszikusan, mákkal szórva kínálják.

Gőzgombóc / depositphotos.com
Gőzgombóc / depositphotos.com


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.