Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten

Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is – most öt helyet ajánlunk, ahol garantáltan csalódásmentes élményben lehet részünk.

SÜTIT AKAROK! 

A 2. kerületi cukrászdában hétvégén készül gőzgombóc: mint Fb oldalukon előre figyelmeztetnek, „nem a fagyasztóból rántják elő”, így gyakran már délelőtt elfogy, ezért biztatják a vendégeket az előrendelésre, még helyben fogyasztás esetén is.

Sütit Akarok! / Fotó: FB
Sütit Akarok! / Fotó: FB

ÉDESMINDEGY

A 13. kerületi, egyedi hangulatú helyen nemcsak a klasszikus, szilvalekváros-mákos változatban kerül a tányérra a gőzgombóc: folyamatosan készülnek az isteni almás-fahéjas és kakaós-mogyorókrémes variációk, melyek városszerte nagy hírnévre tettek szert.

Édesmindegy / Fotó: FB
Édesmindegy / Fotó: FB

MAJORKA 

A budai gőzgombóc birodalomban „a nevetés gömbölyű és a barátság mindig felszolgálva”. Előre jelzik, hogy gőzgombóc rendelés esetén 20 perc várakozással kell számolni, de ez a garancia arra, hogy valóban frissen készül a szilvalekváros-mákos csoda.

Majorka / Fotó: FB
Majorka / Fotó: FB

POST BALATON 

A 19. kerületig kell érte utazni, de a választék mindenért kárpótol – FB oldalukon napi szinten tájékozódhatunk, hogy aznap kandírozott citromhéjas vagy kakaós-mogyorókrémes változat készül. Néha gluténmentes verzió is elérhető.

Post Balaton / Fotó: FB
Post Balaton / Fotó: FB

KIS TIROL  

Ausztriánál közelebb van a 16. kerület és a Kis Tirol igazi hütte hangulattal köszönti az idelátogatót. A gőzgombóc rumos szilvával töltve, bőséges vaníliasodóval készül, klasszikusan, mákkal szórva kínálják.

Gőzgombóc / depositphotos.com
Gőzgombóc / depositphotos.com


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.