Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten

Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is – most öt helyet ajánlunk, ahol garantáltan csalódásmentes élményben lehet részünk.

SÜTIT AKAROK! 

A 2. kerületi cukrászdában hétvégén készül gőzgombóc: mint Fb oldalukon előre figyelmeztetnek, „nem a fagyasztóból rántják elő”, így gyakran már délelőtt elfogy, ezért biztatják a vendégeket az előrendelésre, még helyben fogyasztás esetén is.

Sütit Akarok! / Fotó: FB
Sütit Akarok! / Fotó: FB

ÉDESMINDEGY

A 13. kerületi, egyedi hangulatú helyen nemcsak a klasszikus, szilvalekváros-mákos változatban kerül a tányérra a gőzgombóc: folyamatosan készülnek az isteni almás-fahéjas és kakaós-mogyorókrémes variációk, melyek városszerte nagy hírnévre tettek szert.

Édesmindegy / Fotó: FB
Édesmindegy / Fotó: FB

MAJORKA 

A budai gőzgombóc birodalomban „a nevetés gömbölyű és a barátság mindig felszolgálva”. Előre jelzik, hogy gőzgombóc rendelés esetén 20 perc várakozással kell számolni, de ez a garancia arra, hogy valóban frissen készül a szilvalekváros-mákos csoda.

Majorka / Fotó: FB
Majorka / Fotó: FB

POST BALATON 

A 19. kerületig kell érte utazni, de a választék mindenért kárpótol – FB oldalukon napi szinten tájékozódhatunk, hogy aznap kandírozott citromhéjas vagy kakaós-mogyorókrémes változat készül. Néha gluténmentes verzió is elérhető.

Post Balaton / Fotó: FB
Post Balaton / Fotó: FB

KIS TIROL  

Ausztriánál közelebb van a 16. kerület és a Kis Tirol igazi hütte hangulattal köszönti az idelátogatót. A gőzgombóc rumos szilvával töltve, bőséges vaníliasodóval készül, klasszikusan, mákkal szórva kínálják.

Gőzgombóc / depositphotos.com
Gőzgombóc / depositphotos.com


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.