Hiányzik a hütte-hangulat? Íme, az 5 legjobb gőzgombóc-lelőhely Budapesten

Az alpesi hütték méltán kedvenc fogása az utóbbi években beférkőzött a budapesti vendéglátóhelyek kínálatába is – most öt helyet ajánlunk, ahol garantáltan csalódásmentes élményben lehet részünk.

SÜTIT AKAROK! 

A 2. kerületi cukrászdában hétvégén készül gőzgombóc: mint Fb oldalukon előre figyelmeztetnek, „nem a fagyasztóból rántják elő”, így gyakran már délelőtt elfogy, ezért biztatják a vendégeket az előrendelésre, még helyben fogyasztás esetén is.

Sütit Akarok! / Fotó: FB
Sütit Akarok! / Fotó: FB

ÉDESMINDEGY

A 13. kerületi, egyedi hangulatú helyen nemcsak a klasszikus, szilvalekváros-mákos változatban kerül a tányérra a gőzgombóc: folyamatosan készülnek az isteni almás-fahéjas és kakaós-mogyorókrémes variációk, melyek városszerte nagy hírnévre tettek szert.

Édesmindegy / Fotó: FB
Édesmindegy / Fotó: FB

MAJORKA 

A budai gőzgombóc birodalomban „a nevetés gömbölyű és a barátság mindig felszolgálva”. Előre jelzik, hogy gőzgombóc rendelés esetén 20 perc várakozással kell számolni, de ez a garancia arra, hogy valóban frissen készül a szilvalekváros-mákos csoda.

Majorka / Fotó: FB
Majorka / Fotó: FB

POST BALATON 

A 19. kerületig kell érte utazni, de a választék mindenért kárpótol – FB oldalukon napi szinten tájékozódhatunk, hogy aznap kandírozott citromhéjas vagy kakaós-mogyorókrémes változat készül. Néha gluténmentes verzió is elérhető.

Post Balaton / Fotó: FB
Post Balaton / Fotó: FB

KIS TIROL  

Ausztriánál közelebb van a 16. kerület és a Kis Tirol igazi hütte hangulattal köszönti az idelátogatót. A gőzgombóc rumos szilvával töltve, bőséges vaníliasodóval készül, klasszikusan, mákkal szórva kínálják.

Gőzgombóc / depositphotos.com
Gőzgombóc / depositphotos.com


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.