Nyílik a pesti Nordsee

Napokon belül új éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A halételeiről híres étteremlánc a budapesti belvárosban nyitja meg "zászlóshajó" éttermét.

A nagyméretű, és a teljes Nordsee választékot kínáló vendéglátóhely megnyitása a németországi központú cég új terjeszkedési politikájának része: az idén hazánkon kívül Görögországban, Spanyolországban, Törökországban, az Emirátusokban és Bulgáriában folytatják a terjeszkedést.
Másfél évvel az első – még kisméretű – egység megnyitása után újabb éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A magyar vásárlók hamar megkedvelték a lánc első, a West End City Centerben átadott hazai Nordsee éttermét. A sikeres bemutatkozás után a Nordsee a hálózat további fejlesztéséről döntött – még 2009-ben. Ezt azonban a gazdasági válság egy ideig késleltette. A Váci utcában napokon belül megnyíló Nordsee már az étteremlánc teljes kínálatát forgalmazza majd. Az alapanyagokat – a többi Nordsee országhoz hasonlóan – Németországból szállítják Budapestre. A vendégek így a külföldön már megszokott – a salátáktól az óriáshomárig ívelő – teljes kínálatot találják majd a most megnyitásra kerülő Nordsee egységben is.
A magyarországi egységek üzemeltetésért felelős Pekár Botond elmondta, hogy a hálózat még az idén tovább bővül. A negyedik negyedévben várhatóan Budán nyílik meg a Nordsee harmadik hazai étterme.
A prémium minőséget kínáló "halétterem" sikere azért is figyelemre méltó, mert a magyar lakosság halfogyasztása jóval alulmúlja az uniós átlagot. A külföldön működő Nordsee éttermek ugyanakkor rendkívül népszerűek a magyar turisták körében is.
A korábban csak Ausztriában és Németországban működő Nordsee az elmúlt évben erőteljes növekedési stratégiát fogadott el. A magyar piac mellett az idei esztendőben Görögországban, Törökországban, Spanyolországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Bulgáriában is nyíltak és nyílnak folyamatosan üzletek.
(Forrás: elelmiszer.hu)

Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.