Nyílik a pesti Nordsee

Napokon belül új éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A halételeiről híres étteremlánc a budapesti belvárosban nyitja meg "zászlóshajó" éttermét.

A nagyméretű, és a teljes Nordsee választékot kínáló vendéglátóhely megnyitása a németországi központú cég új terjeszkedési politikájának része: az idén hazánkon kívül Görögországban, Spanyolországban, Törökországban, az Emirátusokban és Bulgáriában folytatják a terjeszkedést.
Másfél évvel az első – még kisméretű – egység megnyitása után újabb éttermet nyit Budapesten a Nordsee. A magyar vásárlók hamar megkedvelték a lánc első, a West End City Centerben átadott hazai Nordsee éttermét. A sikeres bemutatkozás után a Nordsee a hálózat további fejlesztéséről döntött – még 2009-ben. Ezt azonban a gazdasági válság egy ideig késleltette. A Váci utcában napokon belül megnyíló Nordsee már az étteremlánc teljes kínálatát forgalmazza majd. Az alapanyagokat – a többi Nordsee országhoz hasonlóan – Németországból szállítják Budapestre. A vendégek így a külföldön már megszokott – a salátáktól az óriáshomárig ívelő – teljes kínálatot találják majd a most megnyitásra kerülő Nordsee egységben is.
A magyarországi egységek üzemeltetésért felelős Pekár Botond elmondta, hogy a hálózat még az idén tovább bővül. A negyedik negyedévben várhatóan Budán nyílik meg a Nordsee harmadik hazai étterme.
A prémium minőséget kínáló "halétterem" sikere azért is figyelemre méltó, mert a magyar lakosság halfogyasztása jóval alulmúlja az uniós átlagot. A külföldön működő Nordsee éttermek ugyanakkor rendkívül népszerűek a magyar turisták körében is.
A korábban csak Ausztriában és Németországban működő Nordsee az elmúlt évben erőteljes növekedési stratégiát fogadott el. A magyar piac mellett az idei esztendőben Görögországban, Törökországban, Spanyolországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Bulgáriában is nyíltak és nyílnak folyamatosan üzletek.
(Forrás: elelmiszer.hu)

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.