A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden mutatnak be - a foci EB-döntő alatt már bárki kóstolhatja.

A balatonföldvári Helka kisüzemi sörfőzdében készül a láger, Zamárdi rendelésére. A csapolt és dobozban is kínált kézműves sör a Balaton Beer Weekend-en debütál, ahol további 40-féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a vendégek. Pécs legkisebb és legnagyobb kézműves főzdéje mellett Győr, Kőszeg, Tapolca, Balatonföldvár és Balatonvilágos is elhozza a legjobb italait.

Izgalmas betekinteni a dunántúli régió söreibe: kicsiben itt lesznek a sörvilág nagy trendjei. Mind egyre könnyebben iható és hódít az alkoholmentes is. Közben születnek olyan határfeszegető italok is, mint a Helka fekete Kölsche, ami egy nemlétező sörtípus. A gyümölcsös sörök fejlődése sem állt meg, és már meggyes cream ale is kóstolható a Steamcrafttól, miközben a hagyományos lágerek és pilsek is egyre keresettebbek 

– mondja Bart Dániel, a Balaton Beer Weekend házigazdája, aki a 3 napos rendezvény alatt sör standup-ot szervez, kóstolóval egybekötve.

Az italok mellett a Food Truck Show népszerű truck-jai is elhozzák a sörhöz legjobban illő street food-okat. Lesz többféle sörkorcsolya, balkán pljeskavica, smash burger, fish&chips, racklette, bbq és churros is.

Pénteken a Fit Fat zenekar koncertezés közben bográcsételt készít a színpadon, szombaton függeszkedő ballonban csodálható a balatoni naplemente, vasárnap pedig a déli part legnagyobb kivetítőjén követhető az EB-döntő.

 


Ciberézés, öregítés és Szatmár "fekete aranya" Tatán

Ciberézés, öregítés és Szatmár "fekete aranya" Tatán 

Bemutatják Szabolcs-Szatmár Bereg gazdag ízvilágát.
Szép üzenettel készítettek filmet a történelmi étteremről - komoly elismerés a jutalma

Szép üzenettel készítettek filmet a történelmi étteremről - komoly elismerés a jutalma 

A legjobb három közé választották egy rangos filmfesztiválon a Gundel Étterem jelnyelvi kommunikációt bemutató alkotását.
Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét

Ismét topséfek választják ki a világ legjobb fiatal tehetségét 

Bejelentették a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny 2024-25 nemzetközi zsűrijének névsorát.
Három héttel korábban kezdődött a szüret ezen a szőlőbirtokon

Három héttel korábban kezdődött a szüret ezen a szőlőbirtokon 

Az aszályos időjárás ellenére jó termésre számít Benesch Antal főborász.
Íme, a legújabb prémium gin portfólió

Íme, a legújabb prémium gin portfólió 

A Premium Gin legújabb portfóliójába kaphattunk betekintést.
Olaszországban már hódít a vegán Nutella

Olaszországban már hódít a vegán Nutella 

Vajon ugyanazt az ízt és állagot kínálja, mint az eredeti?
Rovarok és romlott ételek: bezártak egy kecskeméti éttermet

Rovarok és romlott ételek: bezártak egy kecskeméti éttermet  

Aggasztó körülményeket látva elrendelték a bezárást.
Különleges bemutatóra készül a Meki

Különleges bemutatóra készül a Meki 

Ingyenes koncertekkel és a McDonald’s történetében is egyedi meglepetéssel ünnepel a Nyugati téri Meki.
Olívaolaj-válság: egekben az árak, sok a hamisítás

Olívaolaj-válság: egekben az árak, sok a hamisítás 

A hőhullámok és a szárazság megtette hatását az elmúlt években és megbénította az olívaolaj-termelést.
Közel negyven borászat a Budafoki Borfesztiválon

Közel negyven borászat a Budafoki Borfesztiválon 

Csaknem negyven borászat, valamint helyi és országos ismertségű művészek, nemzetiségi műsorok és gyerekzenekarok is várják a családokat a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon szeptember 6. és 8. között.

Interjú

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.  
Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva

Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva 

Indul a verjus-szüret a Villány-siklósi-borvidék egyik legjelentősebb, patinás, több mint 30 éves múlttal rendelkező pincészeténél, a Vylyan birtokon.