A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden mutatnak be - a foci EB-döntő alatt már bárki kóstolhatja.

A balatonföldvári Helka kisüzemi sörfőzdében készül a láger, Zamárdi rendelésére. A csapolt és dobozban is kínált kézműves sör a Balaton Beer Weekend-en debütál, ahol további 40-féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a vendégek. Pécs legkisebb és legnagyobb kézműves főzdéje mellett Győr, Kőszeg, Tapolca, Balatonföldvár és Balatonvilágos is elhozza a legjobb italait.

Izgalmas betekinteni a dunántúli régió söreibe: kicsiben itt lesznek a sörvilág nagy trendjei. Mind egyre könnyebben iható és hódít az alkoholmentes is. Közben születnek olyan határfeszegető italok is, mint a Helka fekete Kölsche, ami egy nemlétező sörtípus. A gyümölcsös sörök fejlődése sem állt meg, és már meggyes cream ale is kóstolható a Steamcrafttól, miközben a hagyományos lágerek és pilsek is egyre keresettebbek 

– mondja Bart Dániel, a Balaton Beer Weekend házigazdája, aki a 3 napos rendezvény alatt sör standup-ot szervez, kóstolóval egybekötve.

Az italok mellett a Food Truck Show népszerű truck-jai is elhozzák a sörhöz legjobban illő street food-okat. Lesz többféle sörkorcsolya, balkán pljeskavica, smash burger, fish&chips, racklette, bbq és churros is.

Pénteken a Fit Fat zenekar koncertezés közben bográcsételt készít a színpadon, szombaton függeszkedő ballonban csodálható a balatoni naplemente, vasárnap pedig a déli part legnagyobb kivetítőjén követhető az EB-döntő.

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.