A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

Péntekre elkészül az első, balatoni településről elnevezett sör, amelyet Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden mutatnak be - a foci EB-döntő alatt már bárki kóstolhatja.

A balatonföldvári Helka kisüzemi sörfőzdében készül a láger, Zamárdi rendelésére. A csapolt és dobozban is kínált kézműves sör a Balaton Beer Weekend-en debütál, ahol további 40-féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a vendégek. Pécs legkisebb és legnagyobb kézműves főzdéje mellett Győr, Kőszeg, Tapolca, Balatonföldvár és Balatonvilágos is elhozza a legjobb italait.

Izgalmas betekinteni a dunántúli régió söreibe: kicsiben itt lesznek a sörvilág nagy trendjei. Mind egyre könnyebben iható és hódít az alkoholmentes is. Közben születnek olyan határfeszegető italok is, mint a Helka fekete Kölsche, ami egy nemlétező sörtípus. A gyümölcsös sörök fejlődése sem állt meg, és már meggyes cream ale is kóstolható a Steamcrafttól, miközben a hagyományos lágerek és pilsek is egyre keresettebbek 

– mondja Bart Dániel, a Balaton Beer Weekend házigazdája, aki a 3 napos rendezvény alatt sör standup-ot szervez, kóstolóval egybekötve.

Az italok mellett a Food Truck Show népszerű truck-jai is elhozzák a sörhöz legjobban illő street food-okat. Lesz többféle sörkorcsolya, balkán pljeskavica, smash burger, fish&chips, racklette, bbq és churros is.

Pénteken a Fit Fat zenekar koncertezés közben bográcsételt készít a színpadon, szombaton függeszkedő ballonban csodálható a balatoni naplemente, vasárnap pedig a déli part legnagyobb kivetítőjén követhető az EB-döntő.

 


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.