A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén

Idén is a világ legjobb pezsgőivel várja utasait az Emirates. A légitársaság több mint 30 éve szolgál fel fedélzetén prémium pezsgőket, és idén ismét nyolc igazán különleges évjárat és márka kapott helyet az állandó és időszakos kínálatában.

A légitársaságok közül az Emirates vásárolja a legtöbb pezsgőt, ezt a helyét pedig feltehetően még hosszú ideig megőrizheti, mivel további négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal. Az LVMH-hez a világ legnagyobb pezsgőházai tartoznak, köztük az 1743-ban alapított Moët & Chandon és a 252 éve fennálló, Reims-i székhelyű Veuve Clicquot. Mindkét szőlőbirtok a pezsgő őshazájaként is ismert, Franciaország északkeleti részén, Champagne vidékén található, épp úgy, mint az az apátság, ahol Dom Pérignon szerzetes és pincemester az elbeszélések szerint felfedezte a pezsgőkészítés művészetét.

A világ legjelentősebb és legdrágább pezsgőit adó terület, a régiói sajátos adottságainak köszönhetően különböző szőlőfajták termelésére alkalmas.

Ilyen például a pinot noir, a pezsgőkészítést meghatározó pinot meunier és a karakteres ízvilágú chardonnay.

A két nagymúltú francia borászat szőlőültetvényei együttesen meghaladják a 2000 hektárt, évente pedig több tízmillió üveg pezsgőt állítanak elő. Ezek egy részét a légitársaság utasainak szolgálják fel, attól függően, hogy melyik utasosztályon, és hová utaznak.

First Class – Nagymúltú klasszikusok és ritkaságok

A légitársaság az első osztályú utasait a Moët & Chandon pincészet presztízs pezsgőcsaládja várja, a klasszikus Dom Pérignon Vintage 2013 egész évben, míg a málnás és erdei szamócás lecsengésű Dom Pérignon Vintage Rosé 2008 júniustól szeptemberig. Az első osztály utasai az év utolsó két hónapjában a 2004-es évjáratú Dom Pérignon Plénitude 2 pezsgőt is megkóstolhatják. A kivételesen ritka pezsgő enyhe fűszeres jegyeket visel magán, könnyed ízvilágát pedig a gyümölcsössége adja.

A légitársaság négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal
A légitársaság négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal
Fotó: Emirates

Business Class – Buborékokba zárt exkluzivitás

Üzleti osztályán az afrikai, közel-keleti, ázsiai és az Ausztráliát is magába foglaló csendes-óceáni útvonalain Moët & Chandon pezsgőket, míg az amerikai kontinensre, az Egyesült Királyságba és Európába közlekedő járatain Veuve Clicquot pezsgőket szolgál fel. A légitársaság kínálatában egész évben megtalálható az üde gyümölcsösség elegáns megtestesítője, a Moët & Chandon Imperial Brut és a végtelen pezsgésű Veuve Clicquot Yellow Label. Ugyanakkor vannak időszakosan kínált pezsgőkülönlegességek is: a chardonnay, a pinot noir és a pinot meunier házasításából megalkotott, édesen fűszeres ízekben bővelkedő Moët & Chandon Rosé Imperial júniustól novemberig, míg a nagyrészt pinot noir szőlőből készült, egyszerre citrusos és édes – méz, füge, pirított mandula – jegyekkel rendelkező Veuve Clicquot Vintage Blanc 2015 szeptembertől decemberig lesz elérhető.

Prémium Turistaosztály – Az ausztrál napfény íze

A Prémium Turistaosztály utasai számára az ausztrál gyöngyözőbort szolgálják fel. A Chandon Vintage Brut 2017 különlegességét a komplex rétegei adják, ízében ugyanis visszaköszön a zamatos őszibarack frissessége, a frangipáni csábító esszenciája és a tengeri permet üdesége.

Turistaosztály – Pezsgős ünneplés

A Turistaosztályon utazók a fedélzeten extra csillogással ünnepelhetik meg a különleges alkalmakat, ugyanis lehetőségük van előre tortát és pezsgőt rendelni. A mini ünneplés részeként, a légiutas-kísérők zamatos vaníliás vagy csokoládés tortát, valamint a desszertek tökéletes párosaként Moët & Chandon Brut pezsgőt szolgálnak fel.

A pezsgő-rajongók a kóstolók mellett többféle módon is kapcsolódhatnak ehhez a csodás italhoz. Az Emirates Wine Channelen mindent megtudhatnak a pezsgőkészítés folyamatáról és a légitársaság kollekciójáról, a légiutas-kísérő személyzet pedig amellett, hogy kifogástalan szervírozással kínálja a pezsgőket, és a hozzájuk leginkább illő ételeket ajánlja, számtalan érdekes információval is tud szolgálni.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.