A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén

Idén is a világ legjobb pezsgőivel várja utasait az Emirates. A légitársaság több mint 30 éve szolgál fel fedélzetén prémium pezsgőket, és idén ismét nyolc igazán különleges évjárat és márka kapott helyet az állandó és időszakos kínálatában.

A légitársaságok közül az Emirates vásárolja a legtöbb pezsgőt, ezt a helyét pedig feltehetően még hosszú ideig megőrizheti, mivel további négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal. Az LVMH-hez a világ legnagyobb pezsgőházai tartoznak, köztük az 1743-ban alapított Moët & Chandon és a 252 éve fennálló, Reims-i székhelyű Veuve Clicquot. Mindkét szőlőbirtok a pezsgő őshazájaként is ismert, Franciaország északkeleti részén, Champagne vidékén található, épp úgy, mint az az apátság, ahol Dom Pérignon szerzetes és pincemester az elbeszélések szerint felfedezte a pezsgőkészítés művészetét.

A világ legjelentősebb és legdrágább pezsgőit adó terület, a régiói sajátos adottságainak köszönhetően különböző szőlőfajták termelésére alkalmas.

Ilyen például a pinot noir, a pezsgőkészítést meghatározó pinot meunier és a karakteres ízvilágú chardonnay.

A két nagymúltú francia borászat szőlőültetvényei együttesen meghaladják a 2000 hektárt, évente pedig több tízmillió üveg pezsgőt állítanak elő. Ezek egy részét a légitársaság utasainak szolgálják fel, attól függően, hogy melyik utasosztályon, és hová utaznak.

First Class – Nagymúltú klasszikusok és ritkaságok

A légitársaság az első osztályú utasait a Moët & Chandon pincészet presztízs pezsgőcsaládja várja, a klasszikus Dom Pérignon Vintage 2013 egész évben, míg a málnás és erdei szamócás lecsengésű Dom Pérignon Vintage Rosé 2008 júniustól szeptemberig. Az első osztály utasai az év utolsó két hónapjában a 2004-es évjáratú Dom Pérignon Plénitude 2 pezsgőt is megkóstolhatják. A kivételesen ritka pezsgő enyhe fűszeres jegyeket visel magán, könnyed ízvilágát pedig a gyümölcsössége adja.

A légitársaság négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal
A légitársaság négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal
Fotó: Emirates

Business Class – Buborékokba zárt exkluzivitás

Üzleti osztályán az afrikai, közel-keleti, ázsiai és az Ausztráliát is magába foglaló csendes-óceáni útvonalain Moët & Chandon pezsgőket, míg az amerikai kontinensre, az Egyesült Királyságba és Európába közlekedő járatain Veuve Clicquot pezsgőket szolgál fel. A légitársaság kínálatában egész évben megtalálható az üde gyümölcsösség elegáns megtestesítője, a Moët & Chandon Imperial Brut és a végtelen pezsgésű Veuve Clicquot Yellow Label. Ugyanakkor vannak időszakosan kínált pezsgőkülönlegességek is: a chardonnay, a pinot noir és a pinot meunier házasításából megalkotott, édesen fűszeres ízekben bővelkedő Moët & Chandon Rosé Imperial júniustól novemberig, míg a nagyrészt pinot noir szőlőből készült, egyszerre citrusos és édes – méz, füge, pirított mandula – jegyekkel rendelkező Veuve Clicquot Vintage Blanc 2015 szeptembertől decemberig lesz elérhető.

Prémium Turistaosztály – Az ausztrál napfény íze

A Prémium Turistaosztály utasai számára az ausztrál gyöngyözőbort szolgálják fel. A Chandon Vintage Brut 2017 különlegességét a komplex rétegei adják, ízében ugyanis visszaköszön a zamatos őszibarack frissessége, a frangipáni csábító esszenciája és a tengeri permet üdesége.

Turistaosztály – Pezsgős ünneplés

A Turistaosztályon utazók a fedélzeten extra csillogással ünnepelhetik meg a különleges alkalmakat, ugyanis lehetőségük van előre tortát és pezsgőt rendelni. A mini ünneplés részeként, a légiutas-kísérők zamatos vaníliás vagy csokoládés tortát, valamint a desszertek tökéletes párosaként Moët & Chandon Brut pezsgőt szolgálnak fel.

A pezsgő-rajongók a kóstolók mellett többféle módon is kapcsolódhatnak ehhez a csodás italhoz. Az Emirates Wine Channelen mindent megtudhatnak a pezsgőkészítés folyamatáról és a légitársaság kollekciójáról, a légiutas-kísérő személyzet pedig amellett, hogy kifogástalan szervírozással kínálja a pezsgőket, és a hozzájuk leginkább illő ételeket ajánlja, számtalan érdekes információval is tud szolgálni.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.