A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén

Idén is a világ legjobb pezsgőivel várja utasait az Emirates. A légitársaság több mint 30 éve szolgál fel fedélzetén prémium pezsgőket, és idén ismét nyolc igazán különleges évjárat és márka kapott helyet az állandó és időszakos kínálatában.

A légitársaságok közül az Emirates vásárolja a legtöbb pezsgőt, ezt a helyét pedig feltehetően még hosszú ideig megőrizheti, mivel további négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal. Az LVMH-hez a világ legnagyobb pezsgőházai tartoznak, köztük az 1743-ban alapított Moët & Chandon és a 252 éve fennálló, Reims-i székhelyű Veuve Clicquot. Mindkét szőlőbirtok a pezsgő őshazájaként is ismert, Franciaország északkeleti részén, Champagne vidékén található, épp úgy, mint az az apátság, ahol Dom Pérignon szerzetes és pincemester az elbeszélések szerint felfedezte a pezsgőkészítés művészetét.

A világ legjelentősebb és legdrágább pezsgőit adó terület, a régiói sajátos adottságainak köszönhetően különböző szőlőfajták termelésére alkalmas.

Ilyen például a pinot noir, a pezsgőkészítést meghatározó pinot meunier és a karakteres ízvilágú chardonnay.

A két nagymúltú francia borászat szőlőültetvényei együttesen meghaladják a 2000 hektárt, évente pedig több tízmillió üveg pezsgőt állítanak elő. Ezek egy részét a légitársaság utasainak szolgálják fel, attól függően, hogy melyik utasosztályon, és hová utaznak.

First Class – Nagymúltú klasszikusok és ritkaságok

A légitársaság az első osztályú utasait a Moët & Chandon pincészet presztízs pezsgőcsaládja várja, a klasszikus Dom Pérignon Vintage 2013 egész évben, míg a málnás és erdei szamócás lecsengésű Dom Pérignon Vintage Rosé 2008 júniustól szeptemberig. Az első osztály utasai az év utolsó két hónapjában a 2004-es évjáratú Dom Pérignon Plénitude 2 pezsgőt is megkóstolhatják. A kivételesen ritka pezsgő enyhe fűszeres jegyeket visel magán, könnyed ízvilágát pedig a gyümölcsössége adja.

A légitársaság négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal
A légitársaság négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal
Fotó: Emirates

Business Class – Buborékokba zárt exkluzivitás

Üzleti osztályán az afrikai, közel-keleti, ázsiai és az Ausztráliát is magába foglaló csendes-óceáni útvonalain Moët & Chandon pezsgőket, míg az amerikai kontinensre, az Egyesült Királyságba és Európába közlekedő járatain Veuve Clicquot pezsgőket szolgál fel. A légitársaság kínálatában egész évben megtalálható az üde gyümölcsösség elegáns megtestesítője, a Moët & Chandon Imperial Brut és a végtelen pezsgésű Veuve Clicquot Yellow Label. Ugyanakkor vannak időszakosan kínált pezsgőkülönlegességek is: a chardonnay, a pinot noir és a pinot meunier házasításából megalkotott, édesen fűszeres ízekben bővelkedő Moët & Chandon Rosé Imperial júniustól novemberig, míg a nagyrészt pinot noir szőlőből készült, egyszerre citrusos és édes – méz, füge, pirított mandula – jegyekkel rendelkező Veuve Clicquot Vintage Blanc 2015 szeptembertől decemberig lesz elérhető.

Prémium Turistaosztály – Az ausztrál napfény íze

A Prémium Turistaosztály utasai számára az ausztrál gyöngyözőbort szolgálják fel. A Chandon Vintage Brut 2017 különlegességét a komplex rétegei adják, ízében ugyanis visszaköszön a zamatos őszibarack frissessége, a frangipáni csábító esszenciája és a tengeri permet üdesége.

Turistaosztály – Pezsgős ünneplés

A Turistaosztályon utazók a fedélzeten extra csillogással ünnepelhetik meg a különleges alkalmakat, ugyanis lehetőségük van előre tortát és pezsgőt rendelni. A mini ünneplés részeként, a légiutas-kísérők zamatos vaníliás vagy csokoládés tortát, valamint a desszertek tökéletes párosaként Moët & Chandon Brut pezsgőt szolgálnak fel.

A pezsgő-rajongók a kóstolók mellett többféle módon is kapcsolódhatnak ehhez a csodás italhoz. Az Emirates Wine Channelen mindent megtudhatnak a pezsgőkészítés folyamatáról és a légitársaság kollekciójáról, a légiutas-kísérő személyzet pedig amellett, hogy kifogástalan szervírozással kínálja a pezsgőket, és a hozzájuk leginkább illő ételeket ajánlja, számtalan érdekes információval is tud szolgálni.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.