A világ legjobb pezsgői a légitársaság fedélzetén

Idén is a világ legjobb pezsgőivel várja utasait az Emirates. A légitársaság több mint 30 éve szolgál fel fedélzetén prémium pezsgőket, és idén ismét nyolc igazán különleges évjárat és márka kapott helyet az állandó és időszakos kínálatában.

A légitársaságok közül az Emirates vásárolja a legtöbb pezsgőt, ezt a helyét pedig feltehetően még hosszú ideig megőrizheti, mivel további négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal. Az LVMH-hez a világ legnagyobb pezsgőházai tartoznak, köztük az 1743-ban alapított Moët & Chandon és a 252 éve fennálló, Reims-i székhelyű Veuve Clicquot. Mindkét szőlőbirtok a pezsgő őshazájaként is ismert, Franciaország északkeleti részén, Champagne vidékén található, épp úgy, mint az az apátság, ahol Dom Pérignon szerzetes és pincemester az elbeszélések szerint felfedezte a pezsgőkészítés művészetét.

A világ legjelentősebb és legdrágább pezsgőit adó terület, a régiói sajátos adottságainak köszönhetően különböző szőlőfajták termelésére alkalmas.

Ilyen például a pinot noir, a pezsgőkészítést meghatározó pinot meunier és a karakteres ízvilágú chardonnay.

A két nagymúltú francia borászat szőlőültetvényei együttesen meghaladják a 2000 hektárt, évente pedig több tízmillió üveg pezsgőt állítanak elő. Ezek egy részét a légitársaság utasainak szolgálják fel, attól függően, hogy melyik utasosztályon, és hová utaznak.

First Class – Nagymúltú klasszikusok és ritkaságok

A légitársaság az első osztályú utasait a Moët & Chandon pincészet presztízs pezsgőcsaládja várja, a klasszikus Dom Pérignon Vintage 2013 egész évben, míg a málnás és erdei szamócás lecsengésű Dom Pérignon Vintage Rosé 2008 júniustól szeptemberig. Az első osztály utasai az év utolsó két hónapjában a 2004-es évjáratú Dom Pérignon Plénitude 2 pezsgőt is megkóstolhatják. A kivételesen ritka pezsgő enyhe fűszeres jegyeket visel magán, könnyed ízvilágát pedig a gyümölcsössége adja.

A légitársaság négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal
A légitársaság négy évvel hosszabbította meg kizárólagos megállapodását a Moët Hennessy Louis Vuitton vállalatcsoporttal
Fotó: Emirates

Business Class – Buborékokba zárt exkluzivitás

Üzleti osztályán az afrikai, közel-keleti, ázsiai és az Ausztráliát is magába foglaló csendes-óceáni útvonalain Moët & Chandon pezsgőket, míg az amerikai kontinensre, az Egyesült Királyságba és Európába közlekedő járatain Veuve Clicquot pezsgőket szolgál fel. A légitársaság kínálatában egész évben megtalálható az üde gyümölcsösség elegáns megtestesítője, a Moët & Chandon Imperial Brut és a végtelen pezsgésű Veuve Clicquot Yellow Label. Ugyanakkor vannak időszakosan kínált pezsgőkülönlegességek is: a chardonnay, a pinot noir és a pinot meunier házasításából megalkotott, édesen fűszeres ízekben bővelkedő Moët & Chandon Rosé Imperial júniustól novemberig, míg a nagyrészt pinot noir szőlőből készült, egyszerre citrusos és édes – méz, füge, pirított mandula – jegyekkel rendelkező Veuve Clicquot Vintage Blanc 2015 szeptembertől decemberig lesz elérhető.

Prémium Turistaosztály – Az ausztrál napfény íze

A Prémium Turistaosztály utasai számára az ausztrál gyöngyözőbort szolgálják fel. A Chandon Vintage Brut 2017 különlegességét a komplex rétegei adják, ízében ugyanis visszaköszön a zamatos őszibarack frissessége, a frangipáni csábító esszenciája és a tengeri permet üdesége.

Turistaosztály – Pezsgős ünneplés

A Turistaosztályon utazók a fedélzeten extra csillogással ünnepelhetik meg a különleges alkalmakat, ugyanis lehetőségük van előre tortát és pezsgőt rendelni. A mini ünneplés részeként, a légiutas-kísérők zamatos vaníliás vagy csokoládés tortát, valamint a desszertek tökéletes párosaként Moët & Chandon Brut pezsgőt szolgálnak fel.

A pezsgő-rajongók a kóstolók mellett többféle módon is kapcsolódhatnak ehhez a csodás italhoz. Az Emirates Wine Channelen mindent megtudhatnak a pezsgőkészítés folyamatáról és a légitársaság kollekciójáról, a légiutas-kísérő személyzet pedig amellett, hogy kifogástalan szervírozással kínálja a pezsgőket, és a hozzájuk leginkább illő ételeket ajánlja, számtalan érdekes információval is tud szolgálni.


Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.
Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén

Jelentős szintet lépett a METRO a szakmai gyakorlatok területén 

Az áruházlánc csatlakozott a duális képzőhelyekhez.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.