A 2021. évi ProWein-t is elvitte a covid

A világjárvány arra a döntésre kényszerítette a német szervezőket, hogy a márciusi ProWein-t, a borok és szeszesitalok nemzetközi szakvásárát az eredetileg tervezett márciusi időpontban is töröljék, akárcsak ezt idén tették. A következő ProWein-t, terveik szerint, a szokásos vásárciklusnak megfelelő időpontban, 2022. március 27-29. között rendezik majd meg Düsseldorfban.

A Messe Düsseldorf amúgy minden szakmai rendezvényét törölte Húsvétig. Mint a szervezők hétfőre közzétett közleményükben kifejtik, értékelték a világjárvány-helyzetet, és döntésüket az is nagyban befolyásolta, hogy kormányzati szinten született november 25-én egy olyan rendelet, miszerint minden kereskedelmi vásár a továbbiakban is tiltott, és megjósolni sem lehet, hogy mikor oldják majd fel ezt a tilalmat.

"Nehezen hoztuk meg ezt a döntést, gondosan mérlegeltük az érveket pro és kontra, konzultáltunk partnereinkkel is, és mind a kiállítók, mind a látogatók egészségügyi és biztonsági érdekeit szem előtt tartva hoztuk meg a döntést", mondja a bejelentéssel kapcsolatban Erhard Wienkamp, a Messe Düsseldorf GmbH ügyvezető igazgatója. Valamint hozzátette, nagyban készülnek a 2022. évi rendezvényre, amelyet a szokásos időpontban, március 27-29. között rendeznek majd meg a düsseldorfi vásárközpontban.

 

Forrás: BD Expo / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.