A Balatonnál idén is megrendezik a Torkos csütörtököt

A jelenlegi adatok szerint a Balaton körül 14 étterem, vendéglő, gyorsétterem tartja meg a hagyományos Torkos csütörtök akciót.

A böjti ünnephez kapcsolódó kedvezményes gasztronómiai programot a Magyar Turizmus Zrt. indította el és szervezte 2016-ig. A mindig a hamvazószerda utáni csütörtökre időzített akció az idén március 2-ára esne. Az MT Zrt. utódszervezete, a Magyar Turisztikai Ügynökség az idén nem hirdette meg a programot, nem gyűjtötte össze a bekapcsolódók adatait.

A Balatontipp olvasóitól és egyes vendéglátóhelyektől is olyan információkat kapott, hogy mindkét oldalon igény lenne továbbra is programra. Ezért úgy döntöttek, hogy a balatoni régióban maguk hirdetik meg és kommunikálják, hogy a vendéglők és vendégek egymásra találjanak. A munkát ellenszolgáltatás nélkül, saját költségükön végzik a jó ügy érdekében.

Több mint kétszáz vendéglátóhelyet kerestek meg e-mailben, közülük mintegy hetvenet telefonon is. Február 23-ig 12 balatoni település - Badacsony, Badacsonytomaj, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonberény, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonszentgyörgy, Örvényes, Révfülöp, Siófok - 14 üzlete csatlakozott a balatoni Torkos csütörtök 2017 akcióhoz.

Az üzletek többsége mind az ételekre, mind az italokra ötven százalékos kedvezményt biztosít a vendégeknek március 2-án nyitástól zárásig. Néhány helyen az italokra nem, vagy csak az italok meghatározott körére vonatkozik a féláras számolás. Több olyan üzlet is van, ahol a kedvezményes időszakot további napokra is kiterjesztették, hogy senki nem maradjon ki a félárú torkoskodásból.

A csatlakozó üzletek helyét, elérhetőségeit, a kedvezmény mértékét, kiterjedését a Balatontipp.hu oldalon adják közre, ami ide kattintva érhető el. A listát a várható további jelentkezőkkel március 2-ig folyamatosan bővítik.


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.