A Balatonnál idén is megrendezik a Torkos csütörtököt

A jelenlegi adatok szerint a Balaton körül 14 étterem, vendéglő, gyorsétterem tartja meg a hagyományos Torkos csütörtök akciót.

A böjti ünnephez kapcsolódó kedvezményes gasztronómiai programot a Magyar Turizmus Zrt. indította el és szervezte 2016-ig. A mindig a hamvazószerda utáni csütörtökre időzített akció az idén március 2-ára esne. Az MT Zrt. utódszervezete, a Magyar Turisztikai Ügynökség az idén nem hirdette meg a programot, nem gyűjtötte össze a bekapcsolódók adatait.

A Balatontipp olvasóitól és egyes vendéglátóhelyektől is olyan információkat kapott, hogy mindkét oldalon igény lenne továbbra is programra. Ezért úgy döntöttek, hogy a balatoni régióban maguk hirdetik meg és kommunikálják, hogy a vendéglők és vendégek egymásra találjanak. A munkát ellenszolgáltatás nélkül, saját költségükön végzik a jó ügy érdekében.

Több mint kétszáz vendéglátóhelyet kerestek meg e-mailben, közülük mintegy hetvenet telefonon is. Február 23-ig 12 balatoni település - Badacsony, Badacsonytomaj, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonberény, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonszentgyörgy, Örvényes, Révfülöp, Siófok - 14 üzlete csatlakozott a balatoni Torkos csütörtök 2017 akcióhoz.

Az üzletek többsége mind az ételekre, mind az italokra ötven százalékos kedvezményt biztosít a vendégeknek március 2-án nyitástól zárásig. Néhány helyen az italokra nem, vagy csak az italok meghatározott körére vonatkozik a féláras számolás. Több olyan üzlet is van, ahol a kedvezményes időszakot további napokra is kiterjesztették, hogy senki nem maradjon ki a félárú torkoskodásból.

A csatlakozó üzletek helyét, elérhetőségeit, a kedvezmény mértékét, kiterjedését a Balatontipp.hu oldalon adják közre, ami ide kattintva érhető el. A listát a várható további jelentkezőkkel március 2-ig folyamatosan bővítik.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.