A Balatonnál idén is megrendezik a Torkos csütörtököt

A jelenlegi adatok szerint a Balaton körül 14 étterem, vendéglő, gyorsétterem tartja meg a hagyományos Torkos csütörtök akciót.

A böjti ünnephez kapcsolódó kedvezményes gasztronómiai programot a Magyar Turizmus Zrt. indította el és szervezte 2016-ig. A mindig a hamvazószerda utáni csütörtökre időzített akció az idén március 2-ára esne. Az MT Zrt. utódszervezete, a Magyar Turisztikai Ügynökség az idén nem hirdette meg a programot, nem gyűjtötte össze a bekapcsolódók adatait.

A Balatontipp olvasóitól és egyes vendéglátóhelyektől is olyan információkat kapott, hogy mindkét oldalon igény lenne továbbra is programra. Ezért úgy döntöttek, hogy a balatoni régióban maguk hirdetik meg és kommunikálják, hogy a vendéglők és vendégek egymásra találjanak. A munkát ellenszolgáltatás nélkül, saját költségükön végzik a jó ügy érdekében.

Több mint kétszáz vendéglátóhelyet kerestek meg e-mailben, közülük mintegy hetvenet telefonon is. Február 23-ig 12 balatoni település - Badacsony, Badacsonytomaj, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonberény, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonszentgyörgy, Örvényes, Révfülöp, Siófok - 14 üzlete csatlakozott a balatoni Torkos csütörtök 2017 akcióhoz.

Az üzletek többsége mind az ételekre, mind az italokra ötven százalékos kedvezményt biztosít a vendégeknek március 2-án nyitástól zárásig. Néhány helyen az italokra nem, vagy csak az italok meghatározott körére vonatkozik a féláras számolás. Több olyan üzlet is van, ahol a kedvezményes időszakot további napokra is kiterjesztették, hogy senki nem maradjon ki a félárú torkoskodásból.

A csatlakozó üzletek helyét, elérhetőségeit, a kedvezmény mértékét, kiterjedését a Balatontipp.hu oldalon adják közre, ami ide kattintva érhető el. A listát a várható további jelentkezőkkel március 2-ig folyamatosan bővítik.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.