A Dobogó legfelső fokán

2011 kétségtelenül az egyik legsikeresebb éve a tokaji Dobogó Pincészetnek. A pincészet 2006-os évjáratú aszúja is világsikert aratott, 2004 és 2005 után a 2006-os aszú is megnyerte az egyik legjelentősebb nemzetközi borversenyt, a Decanter World Wine Awards trófeáját, emellett ugyanez a három évjárat Csúcsbor elismerést is nyert a Pannon Bormustrán. A Márton-napján megjelent Népszabadság Top 100 Magyar ranglistája szerint a Dobogó büszkélkedhet az Év Bora címmel!

Zwack Izabella és Domokos Attila, a pincészet fiatal tulajdonosai nemcsak a tripla világsikerre, hanem az újonnan kiérdemelt magyar elismerésre is rendkívül büszkék. „Az Év Bora cím nagyon sokat jelent számunkra. Elismerés, ösztönzés egyszerre. Kis pincészet vagyunk, de fennállásunk óta a kiváló minőségre törekedünk. A nemzetközi sikerek után nagyon örülünk ennek a rangos magyar díjnak.” – mondta Zwack Izabella.

"A nemzetközi sikerek mellett a legnagyobb kihívást egy Magyarországon rendezett színvonalas megmérettetés jelenti. Ez ugyanakkor felelősséggel is jár, a mi feladatunk az, hogy ennek az évjáratnak az ízeit minél több borkedvelőhöz eljuttassuk." – fogalmazott Domokos Attila.

A Dobogó filozófiája a kezdetek óta az, hogy kis mennyiségben készítsen Tokaji Aszút, amely egyrészről hű marad a borrégió több százéves hagyományaihoz, ugyanakkor friss, vibráló, dinamikus, játékos értelmezése Tokajnak; tükrözve talán a fiatal tulajdonosi személyiséget is. Zwack Izabella és Domokos Attila 2003 óta készíti saját elképzelései szerint„újkorszakos” aszút, amely sikert-sikerre halmoz.

A Top 100 magyar bor 2011 versenyre nem csupán azok a borok kaptak meghívót a minősítő borkóstolóra, amelyek a kiemelt versenyeken arany vagy trófea díjakat kaptak, hanem tíz szakember a saját ajánlataival is bővítette a résztvevők körét, ugyanakkor egy-egy pincészettől legfeljebb két nevezés érkezhetett. Az így kialakult válogatás került aztán a kóstolóbírák asztalára.
A borok ítészei között az idei évben a borszakértők mellett írók is szerepeltek, akik egészen eltérő szempontokat érvényesítettek a kóstolás során, megerősítve többek közt a bor és a literatúra közötti kötődés hagyományát.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.