A Dobogó legfelső fokán

2011 kétségtelenül az egyik legsikeresebb éve a tokaji Dobogó Pincészetnek. A pincészet 2006-os évjáratú aszúja is világsikert aratott, 2004 és 2005 után a 2006-os aszú is megnyerte az egyik legjelentősebb nemzetközi borversenyt, a Decanter World Wine Awards trófeáját, emellett ugyanez a három évjárat Csúcsbor elismerést is nyert a Pannon Bormustrán. A Márton-napján megjelent Népszabadság Top 100 Magyar ranglistája szerint a Dobogó büszkélkedhet az Év Bora címmel!

Zwack Izabella és Domokos Attila, a pincészet fiatal tulajdonosai nemcsak a tripla világsikerre, hanem az újonnan kiérdemelt magyar elismerésre is rendkívül büszkék. „Az Év Bora cím nagyon sokat jelent számunkra. Elismerés, ösztönzés egyszerre. Kis pincészet vagyunk, de fennállásunk óta a kiváló minőségre törekedünk. A nemzetközi sikerek után nagyon örülünk ennek a rangos magyar díjnak.” – mondta Zwack Izabella.

"A nemzetközi sikerek mellett a legnagyobb kihívást egy Magyarországon rendezett színvonalas megmérettetés jelenti. Ez ugyanakkor felelősséggel is jár, a mi feladatunk az, hogy ennek az évjáratnak az ízeit minél több borkedvelőhöz eljuttassuk." – fogalmazott Domokos Attila.

A Dobogó filozófiája a kezdetek óta az, hogy kis mennyiségben készítsen Tokaji Aszút, amely egyrészről hű marad a borrégió több százéves hagyományaihoz, ugyanakkor friss, vibráló, dinamikus, játékos értelmezése Tokajnak; tükrözve talán a fiatal tulajdonosi személyiséget is. Zwack Izabella és Domokos Attila 2003 óta készíti saját elképzelései szerint„újkorszakos” aszút, amely sikert-sikerre halmoz.

A Top 100 magyar bor 2011 versenyre nem csupán azok a borok kaptak meghívót a minősítő borkóstolóra, amelyek a kiemelt versenyeken arany vagy trófea díjakat kaptak, hanem tíz szakember a saját ajánlataival is bővítette a résztvevők körét, ugyanakkor egy-egy pincészettől legfeljebb két nevezés érkezhetett. Az így kialakult válogatás került aztán a kóstolóbírák asztalára.
A borok ítészei között az idei évben a borszakértők mellett írók is szerepeltek, akik egészen eltérő szempontokat érvényesítettek a kóstolás során, megerősítve többek közt a bor és a literatúra közötti kötődés hagyományát.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.