A Dunkin' Donuts Európában erősít

A Dunkin' Brands vállalatcsoport a amely a Dunkin' Donuts-t és Baskin-Robbins-t franchise márkákat birtokolja, enyhe növekedésről számolt be az elmúlt időszakban - írja a Franchiseportál.

A vállalat az elkövetkezendő hónapokra a Baskin Robbins amerikai piacon betöltött poziciójának megszilárdítását, illetve a Dunkin' Donuts európai terjeszkedésének felélénkítését tűzte ki célul. A Baskin-Robbins hálózat 30%-ot, a Dunkin pedig 70%-ot tesz ki a vállalatcsoport egészén belül.

A Dunkin' Donuts az utóbbi üzleti évben, az új egységek megnyitását is bekalkulálva 6,3%-os árbevétel növekedést tudott realizálni. Amerikában az idei üzletnyitásokat tekintve is a Dunkin' Donuts zárta a legsikeresebb évet a McDonald's és Starbucks hálózatokkal szemben, melyekkel éles versenyt folytat a kávéfogyasztók kegyeiért.

Nigel Travis, a hálózat ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy a kínai és indiai terjeszkedés mellett, újra Európára fókuszálnak majd, ezen belül elsősorban a német, orosz és spanyol piacon betöltött pozíciójukat kívánják megerősíteni.

A Dunkin' Donuts hálózat néhány éve hazánkban is jelen volt, viszont az üzletek forgalma alulmúlta a várakozásokat, ezért bezárták egységeiket és kivonultak Magyarországról. (forrás: Franchiseportál)


Jön a Balaton Fagyija választás

Jön a Balaton Fagyija választás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást, méghozzá egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.