A földhöz vágott apró meg a párizsis zsömle

Megnyílt a Séf Asztala 2.0. A nyitás előnapján meglátogattuk a Kossuth téri új egységet, Wolf András executive chef legújabb birodalmát.

Szombaton, február 8-án megnyitott a vadonatúj Séf Asztala. Azért fogalmazunk így, hiszen idősebbik testvére a Westend-ben már jóideje kiszolgálja vendégkörét. A tulajdonosi kör - az Eventrend Group Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor vezetésével - valamint a konyha arca Wolf András személyében ugyanaz, mint a pláza-beli sikertörténet, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy az impozáns méretű új étterem/pékség kombó, hangulatos design-jával és különleges péksütemény, valamint gyorséttermi választékával nemcsak a szomszédos irodákból, bankokból és országirányítási épületből vonzza majd be vendégkörét, hanem lokációjából adódóan a környéken folyton hemzsegő turistáknak is kiváló gasztrocélpontként szolgál.

A meglepően tágas deli bisztróban és a vele egy térben lévő pékségben - össz. 630 négyzetméteren - húszan dolgoznak, és ahogy Wolf András fogalmaz, élete nagy álma valósult meg ezzel a hellyel. "Mindig is érdekelt a kenyér, itt minden az utolsó morzsáig kovászolt alapanyagból készül, és épp azt a választékot kínáljuk a szokásos Séf asztala gyorséttermi ételek mellett a hét minden napján, amit legszebb álmaimban képzeltem el. Imádok ide bejönni: a hely hangulatát, a sülő kenyerek illatát, az ebédre kínált ételek körülötti sürgölődést a konyhában, aztán, ha van egy szabad percem, kinézni az utcára a zöld növények közül, itt számomra minden tökéletes. A teljes koncepciót én rakhattam össze, szabad kezet kaptam a tulajdonosoktól, akikkel nemcsak a Westend-ben, hanem a New York Kávéház-beli Salon fine dining-ot kínáló éttermében is már jó ideje együtt dolgozunk. A kenyerek, péksütemények mellett - naná, hogy nagy kedvencemet, a párizsis zsömlét is "becsempésztem" a kínálatok közé - olyan tejtermékeket, szörpöket, mézeket, lekvárokat kínálunk, amelyek mind nagy kedvenceim, és a környék legjobb termelőitől valók.

Miközben beszélgetünk, pénzcsörgésre leszünk figyelmesek. Wolf András séfbarátja, Sárközi Ákos érkezett az imént, ő szórta szét, amint belépett az ajtón. Szerencsét hoz, mondja magyarázatképp, és már nézi is nagy örömmel, mit kóstol majd, miközben gurulnak szanaszét az aprók.

 

 

 

 

Forrás: turizmusonline.hu


Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?