A gin tonik örök

A gin tonik az egyik legnépszerűbb alkoholos long drink a világon. Az Agárdi Pálinkafőzde tavaly, elsőként jelent meg a hazai piacon az Agárdi Hungarian Dry Ginnel. 

Idén májusra újabb két termékkel bővült választékuk, a Chameleon és a Gipsy megjelenésében és stílusában is egyedi szereplőnek ígérkezik. Ezeket mutatták be a sajtó képviselőnek június 25-én A' Summer Gin Party keretében a Marriott Hotel teraszán.

A vendégként meghívott Zólyomi Zsolt parfümőr arról a világjelenségről beszélt, ami az egekbe röpítette az ízesített italok forgalmát, és amelynek hátterében a pálinkakészítőnek ugyanaz a feladata, mint a parfümőrnek: a szokatlan párosítások megtervezése.

Így kerülhet a gin alapanyaga, a boróka mellé a citrus, Vértes Tibor főzőmesternek, az Agárdi társtulajdonosának fantáziájába még a piros bogyós gyümölcsök is beleférnek. Mint elmondta, két éves kísérletezés-tanulás áll a piaci megjelenés mögött. A három ginnel szeretnék fölkelteni a kezdő ginfogyasztók érdeklődését, kiszolgálni a tapasztaltabbak igényeit, a profiknak pedig különböző karakterű, koktélokhoz és long drinkekhez is illő párlatokat kínálni.

A magyar piac meghódítása mellett az Agárdi célja az is, hogy nemzetközi szinten is hatékony legyen a márkaépítés. Ezért neveznek termékeikkel az egyik legrangosabb megmérettetésre, az IWSC-re (International Wine & Spirit Competition). A verseny hagyományosan novemberben zajlik a gin fővárosában, Londonban.

A sajtótájékoztatón jelentette be Szőllősi Edit, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program fővédnöke, hogy az agárdiak szerezték idén a legtöbb top minősítést a versenyen. Ezúttal 9 termékkel neveztek az öt alapkategóriából (vilmoskörte, körte, kajszi, szilva, illatos szőlő), és a mezőnyben egyedüliként mindegyik tételük minősítést kapott. A nevezett pálinkák közül 6 megszerezte a TOP minősítést is, ami szintén egyedülálló.

Forrás: Presspirit Communications


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.