A gin tonik örök

A gin tonik az egyik legnépszerűbb alkoholos long drink a világon. Az Agárdi Pálinkafőzde tavaly, elsőként jelent meg a hazai piacon az Agárdi Hungarian Dry Ginnel. 

Idén májusra újabb két termékkel bővült választékuk, a Chameleon és a Gipsy megjelenésében és stílusában is egyedi szereplőnek ígérkezik. Ezeket mutatták be a sajtó képviselőnek június 25-én A' Summer Gin Party keretében a Marriott Hotel teraszán.

A vendégként meghívott Zólyomi Zsolt parfümőr arról a világjelenségről beszélt, ami az egekbe röpítette az ízesített italok forgalmát, és amelynek hátterében a pálinkakészítőnek ugyanaz a feladata, mint a parfümőrnek: a szokatlan párosítások megtervezése.

Így kerülhet a gin alapanyaga, a boróka mellé a citrus, Vértes Tibor főzőmesternek, az Agárdi társtulajdonosának fantáziájába még a piros bogyós gyümölcsök is beleférnek. Mint elmondta, két éves kísérletezés-tanulás áll a piaci megjelenés mögött. A három ginnel szeretnék fölkelteni a kezdő ginfogyasztók érdeklődését, kiszolgálni a tapasztaltabbak igényeit, a profiknak pedig különböző karakterű, koktélokhoz és long drinkekhez is illő párlatokat kínálni.

A magyar piac meghódítása mellett az Agárdi célja az is, hogy nemzetközi szinten is hatékony legyen a márkaépítés. Ezért neveznek termékeikkel az egyik legrangosabb megmérettetésre, az IWSC-re (International Wine & Spirit Competition). A verseny hagyományosan novemberben zajlik a gin fővárosában, Londonban.

A sajtótájékoztatón jelentette be Szőllősi Edit, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program fővédnöke, hogy az agárdiak szerezték idén a legtöbb top minősítést a versenyen. Ezúttal 9 termékkel neveztek az öt alapkategóriából (vilmoskörte, körte, kajszi, szilva, illatos szőlő), és a mezőnyben egyedüliként mindegyik tételük minősítést kapott. A nevezett pálinkák közül 6 megszerezte a TOP minősítést is, ami szintén egyedülálló.

Forrás: Presspirit Communications


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.