A Gundel szakácsa képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakácsvilágbajnokságon

A világversenyt 2017. szeptember 8-án Frankfurtban rendezik meg.

A magyar Chaine Egyesület 22. alkalommal, 2017. május 10-én rendezte meg 9 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztroakadémián. A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, a Budapest Bisztro, a Corinthia Hotel Budapest, a Gerbeaud-Onyx Étterem, a Gundel Étterem, a Kistücsök Étterem, az Olimpia Étterem, a Vadrózsa Étterem, valamint a BGE ifjú, 27 év alatti szakácsa.

A versenyzőknek a meglepetéskosár – u.n. black box - alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásos menüsort elkészíteniük. A versenyhez a helyszínen kapott, friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül 1 darab durbincsot, 2 darab tanyasi csirkét, 1 fej karfiolt, 500 g friss epret, 1 doboz friss áfonyát, 3 darab chilit és 4 darab vanília rudat kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek, az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, de ezeknél a zsűri azt is figyelte, hogy az adott termékek mennyiségével, hogyan gazdálkodtak a versenyzők.

A zsűri elnöke: Kovács-Siklósi Lázár (Lázár Chef), a zsűri tagja: Szulló Szabina, Raj Ráchel, Jakabbfy László, Bíró Lajos, Merczi Gábor, Nyíri Sándor, Pesti István, Kovács Árpád, Barka Áron, Dr. Sándor Dénes, Garai Ádám volt.

A konyhai zsűrizés szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság, a kóstoló zsűrizés szempontjai: íz hatás, megjelenés-tálalás, eredetiség. Az ifjúsági versenyek ünnepélyes eredményhirdetésére a Magyar Tudományos Akadémián tartott gálavacsora keretében került sor.

A 2017. évi Jeunes Chefs Rotisseurs Competition dobogósai:

1. Pereszlényi Alexandra, a Gundel Étterem ifjú szakácsa, aki képviselni fogja Magyarországot a 2017. szeptember 8-án, Frankfurtban megrendezésre kerülő világbajnokságon

2. Pohner Ádám, Kistücsök Étterem

3. Debreceni Zoltán, Gerbeaud-Onyx Étterem

Forrás: Vendég & Hotel Online


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.