A hegyaljai pezsgők világszínvonalúak lehetnének

Sok helyen próbálják a világon a Champagne-i pezsgőket másolni, de az igazán sikeres borvidékek igazából saját stílust alakítanak ki, miközben a pezsgőkészítés alapvető pontjait betartják.Mészáros Gabriella szerint Tokajban megvan az alap a kiemelkedő minőségű tradicionális pezsgőhöz, de a klíma picit melegebb, mint Champagne-ban. A hegyaljai pezsgők tudatos termelői munkával valóban világszínvonalúak lehetnek.- jelent meg a Borászportálon.

Tokaj az egyik legfontosabb hazai borvidékünk, ahol egyre több tradicionális készítésű pezsgő tűnik fel. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezetője egy tokaji pezsgősor segítségével mutatta be azt, hogy milyen példái vannak ennek a borstílusnak a Zemplénben.

Nagy hiba lenne, ha Tokaj a pezsgő témát úgy kezelné, hogy a gyatra évjáratok alapanyagát valahol elhelyezik – kezdte az előadó, aki hozzátette, hogy Tokaj önmagában sokkal többet tud ennél adni, és a minőség iránti felelősség szintén hatalmas. Sok helyen próbálják a világon a Champagne-i pezsgőket másolni, de az igazán sikeres borvidékek igazából saját stílust alakítanak ki, miközben a pezsgőkészítés alapvető pontjait betartják. Erre a legjobb példa a katalán cava.

Mészáros Gabriella szerint Tokajban megvan az alap a kiemelkedő minőségű tradicionális pezsgőhöz, de a klíma picit melegebb, mint Champagne-ban. A hegyaljai pezsgők tudatos termelői munkával valóban világszínvonalúak lehetnek.

A Pezsgő Szalonon tartott mesterkurzusról valamint a bemutatott italokról részletesen is olvashatunk a Borászportálon.

Forrás: www.boraszportal.hu

Forrás: Vendég&Hotel Online


Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Életműdíj a villányi borásznak

Életműdíj a villányi borásznak 

A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.
Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t

Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t 

A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.
Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék

Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék 

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.