A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát...

... a S. Pellegrino 50 Best Recovery Summit címmel október 13-ától.

Az online esemény lehetőséget ad az éttermek közösségének, hogy megoszthassák egymással bevált gyakorlataikat és elképzeléseiket arról, hogy mi vár a gasztronómiai iparra a járvány után. Az egyórás online esemény magyar idő szerint 4 órakor kezdődik a The World’s 50 Best Restaurants Facebook oldalán, és az alábbi három témát öleli fel:

1. Felépülés – Az első szekcióban a résztvevőket több olyan étterembe viszik világszerte, melyek a 50 Best Recovery Grant támogatásból részesültek. A vendégek nemzetközi séfek inspiráló gondolataival ünnepelhetik a gasztronómia világának fejlődésre nyitott felépülését, akik arról is beszámolnak, hogy mit jelentett vállalkozásuk számára a támogatás ebben a kihívásokkal teli időszakban.

2. Elfogadás – A második szekció sokszínű séffórum, többek közt Daniela Soto-Innes és Ivan Brehm séfek részvételével, akik megosztják, hogyan változott konyhájuk szervezeti kultúrája a közelmúltban, és reményüket fejezik ki, hogy sokszínűbb vendéglátói szektor alakul ki a jövőben.

3. Fejlődés – A harmadik szekcióban a nézők vitaindító beszélgetést hallgathatnak a világ legnevesebb séfjei – többet közt Richard Ekkebus, Dominique Crenn, Tim Raue – részvételével. A szakemberek ismertetik elképzeléseiket az újranyitásról és a fenntarthatóságról, ideértve a séfek és vendéglátásban dolgozók munka-magánélet modelljét, valamint az üzleti és környezeti fenntarthatóságot is.

A Recovery Summiton még az alábbi programok kapnak helyet:

· 50 Best Masterclasses - ahol a világ legnevesebb séfjei és bartenderei mutatnak be fogásokat és hozzáillő koktélokat az otthon ülő éhes közönségnek;

· #50BestTalks - a Miele támogatásával megvalósuló beszélgetésen vezető gasztronómiai gondolkodók vitatják meg, hogy a világban jelenleg zajló események miként befolyásolják étkezési szokásainkat;

· New Horizons - a szeminárium a fine dining, az elfogadás és az elismerés jövőjét taglalja.

A részletes program, a kezdési időpontok, illetve a virtuális helyszínek listája megtekinthető a S.Pellegrino honlapján és a 50 Best for Recovery oldalán.

Forrás: Flow pr


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.