A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát...

... a S. Pellegrino 50 Best Recovery Summit címmel október 13-ától.

Az online esemény lehetőséget ad az éttermek közösségének, hogy megoszthassák egymással bevált gyakorlataikat és elképzeléseiket arról, hogy mi vár a gasztronómiai iparra a járvány után. Az egyórás online esemény magyar idő szerint 4 órakor kezdődik a The World’s 50 Best Restaurants Facebook oldalán, és az alábbi három témát öleli fel:

1. Felépülés – Az első szekcióban a résztvevőket több olyan étterembe viszik világszerte, melyek a 50 Best Recovery Grant támogatásból részesültek. A vendégek nemzetközi séfek inspiráló gondolataival ünnepelhetik a gasztronómia világának fejlődésre nyitott felépülését, akik arról is beszámolnak, hogy mit jelentett vállalkozásuk számára a támogatás ebben a kihívásokkal teli időszakban.

2. Elfogadás – A második szekció sokszínű séffórum, többek közt Daniela Soto-Innes és Ivan Brehm séfek részvételével, akik megosztják, hogyan változott konyhájuk szervezeti kultúrája a közelmúltban, és reményüket fejezik ki, hogy sokszínűbb vendéglátói szektor alakul ki a jövőben.

3. Fejlődés – A harmadik szekcióban a nézők vitaindító beszélgetést hallgathatnak a világ legnevesebb séfjei – többet közt Richard Ekkebus, Dominique Crenn, Tim Raue – részvételével. A szakemberek ismertetik elképzeléseiket az újranyitásról és a fenntarthatóságról, ideértve a séfek és vendéglátásban dolgozók munka-magánélet modelljét, valamint az üzleti és környezeti fenntarthatóságot is.

A Recovery Summiton még az alábbi programok kapnak helyet:

· 50 Best Masterclasses - ahol a világ legnevesebb séfjei és bartenderei mutatnak be fogásokat és hozzáillő koktélokat az otthon ülő éhes közönségnek;

· #50BestTalks - a Miele támogatásával megvalósuló beszélgetésen vezető gasztronómiai gondolkodók vitatják meg, hogy a világban jelenleg zajló események miként befolyásolják étkezési szokásainkat;

· New Horizons - a szeminárium a fine dining, az elfogadás és az elismerés jövőjét taglalja.

A részletes program, a kezdési időpontok, illetve a virtuális helyszínek listája megtekinthető a S.Pellegrino honlapján és a 50 Best for Recovery oldalán.

Forrás: Flow pr


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.