A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát...

... a S. Pellegrino 50 Best Recovery Summit címmel október 13-ától.

Az online esemény lehetőséget ad az éttermek közösségének, hogy megoszthassák egymással bevált gyakorlataikat és elképzeléseiket arról, hogy mi vár a gasztronómiai iparra a járvány után. Az egyórás online esemény magyar idő szerint 4 órakor kezdődik a The World’s 50 Best Restaurants Facebook oldalán, és az alábbi három témát öleli fel:

1. Felépülés – Az első szekcióban a résztvevőket több olyan étterembe viszik világszerte, melyek a 50 Best Recovery Grant támogatásból részesültek. A vendégek nemzetközi séfek inspiráló gondolataival ünnepelhetik a gasztronómia világának fejlődésre nyitott felépülését, akik arról is beszámolnak, hogy mit jelentett vállalkozásuk számára a támogatás ebben a kihívásokkal teli időszakban.

2. Elfogadás – A második szekció sokszínű séffórum, többek közt Daniela Soto-Innes és Ivan Brehm séfek részvételével, akik megosztják, hogyan változott konyhájuk szervezeti kultúrája a közelmúltban, és reményüket fejezik ki, hogy sokszínűbb vendéglátói szektor alakul ki a jövőben.

3. Fejlődés – A harmadik szekcióban a nézők vitaindító beszélgetést hallgathatnak a világ legnevesebb séfjei – többet közt Richard Ekkebus, Dominique Crenn, Tim Raue – részvételével. A szakemberek ismertetik elképzeléseiket az újranyitásról és a fenntarthatóságról, ideértve a séfek és vendéglátásban dolgozók munka-magánélet modelljét, valamint az üzleti és környezeti fenntarthatóságot is.

A Recovery Summiton még az alábbi programok kapnak helyet:

· 50 Best Masterclasses - ahol a világ legnevesebb séfjei és bartenderei mutatnak be fogásokat és hozzáillő koktélokat az otthon ülő éhes közönségnek;

· #50BestTalks - a Miele támogatásával megvalósuló beszélgetésen vezető gasztronómiai gondolkodók vitatják meg, hogy a világban jelenleg zajló események miként befolyásolják étkezési szokásainkat;

· New Horizons - a szeminárium a fine dining, az elfogadás és az elismerés jövőjét taglalja.

A részletes program, a kezdési időpontok, illetve a virtuális helyszínek listája megtekinthető a S.Pellegrino honlapján és a 50 Best for Recovery oldalán.

Forrás: Flow pr


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.