A Jégbüféből is bank lesz?

Ötvenkilencedik éve üzemel megállás nélkül a Jégbüfé a Ferenciek terén, és ez idő alatt a Gundel étteremhez vagy a Gerbeaud cukrászdához hasonlatos intézmény lett a fővárosiak számára - adta hírül a Blikk.

Lehetséges azonban, hogy a nagy sorozat véget ér, és a Jégbüfének mennie kell. Az önkormányzat ugyanis pályázatot írt ki a főváros egyik legszebb épületének tartott, műemléki védettségű Ferenciek tere 10. értékesítésére. Ha pedig lesz vevő a házra, szabadon dönthetnek a bérlők, így a Jégbüfé sorsáról is.

– A lakókat már kiköltöztették, csupán az üzletek vannak még nyitva – tudta meg a Blikk a cukrászda üzletvezetőjétől, Papp Antalnétól. – A bérleti szerződésünk jövőre jár le, de mi szeretnénk maradni, és vállalnánk az üzlethelyiség teljes felújítását is – tette hozzá az üzletvezető.

Az V. kerületi önkormányzat egyébként régóta jogi vitában áll a Jégbüfével. Százmilliós nagyságrendű összeget követelnek visszamenőleg a cukrászdán, amiért 15 éven keresztül nem mentek bele a bérleti díjak emelésébe, így végeredményben 1990 körüli áron bérelték a helyiséget. Rogán Antal polgármester szerint ezért a Jégbüfé is jobban jár, ha az épületnek új tulajdonosa lesz.

– Az új tulajdonosnak aligha lesz érdeke, hogy a Jégbüfé távozzon onnan – vélte Rogán Antal. – Az egyben lévő műemlék épület megvásárlása egyébként egy 2 milliárd forintos felújítási kötelezettséggel jár, amit három éven belül el is kell kezdeni. Az épület eladására kiírt pályázat határideje július végén jár le, azután dől el a Jégbüfé sorsa is. (Blikk.hu)


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.