A Jégbüféből is bank lesz?

Ötvenkilencedik éve üzemel megállás nélkül a Jégbüfé a Ferenciek terén, és ez idő alatt a Gundel étteremhez vagy a Gerbeaud cukrászdához hasonlatos intézmény lett a fővárosiak számára - adta hírül a Blikk.

Lehetséges azonban, hogy a nagy sorozat véget ér, és a Jégbüfének mennie kell. Az önkormányzat ugyanis pályázatot írt ki a főváros egyik legszebb épületének tartott, műemléki védettségű Ferenciek tere 10. értékesítésére. Ha pedig lesz vevő a házra, szabadon dönthetnek a bérlők, így a Jégbüfé sorsáról is.

– A lakókat már kiköltöztették, csupán az üzletek vannak még nyitva – tudta meg a Blikk a cukrászda üzletvezetőjétől, Papp Antalnétól. – A bérleti szerződésünk jövőre jár le, de mi szeretnénk maradni, és vállalnánk az üzlethelyiség teljes felújítását is – tette hozzá az üzletvezető.

Az V. kerületi önkormányzat egyébként régóta jogi vitában áll a Jégbüfével. Százmilliós nagyságrendű összeget követelnek visszamenőleg a cukrászdán, amiért 15 éven keresztül nem mentek bele a bérleti díjak emelésébe, így végeredményben 1990 körüli áron bérelték a helyiséget. Rogán Antal polgármester szerint ezért a Jégbüfé is jobban jár, ha az épületnek új tulajdonosa lesz.

– Az új tulajdonosnak aligha lesz érdeke, hogy a Jégbüfé távozzon onnan – vélte Rogán Antal. – Az egyben lévő műemlék épület megvásárlása egyébként egy 2 milliárd forintos felújítási kötelezettséggel jár, amit három éven belül el is kell kezdeni. Az épület eladására kiírt pályázat határideje július végén jár le, azután dől el a Jégbüfé sorsa is. (Blikk.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.