A tulajdonos Mátra Party Kft. ügyvezetője Kósa László elmondta, hogy a vendéglő a legmodernebb légkondicionáló rendszerrel működik és négy liftet is építettek, továbbá bál- és konferencia teremet alakítottak ki. A korszerű konyha teljesítményét a korábbi háromszorosára növelték és így háromezer fő ellátását biztosítják. A beruházás egy évig tartott és félmilliárd forintba került, amelyet kevés pályázati pénzből és főleg hitelből valósított meg a családi vállalkozás, helyi kivitelezők közreműködésével. Nemrég a nyári teraszt is kialakították, ami szintén része volt a beruházásnak. Az étteremben 32-en dolgoznak és folyamatosan gondoskodnak a szakmai utánpótlásról is. A Kékes étterem gyakorlati képzőhely, ahol szakmunkás- és technikus jelöltek sajátítják el a fontos ismereteket. A felújított létesítmény fontos szerepet tölt be a Mátra és annak fővárosa Gyöngyös idegenforgalmában.
Társlapunk a Turizmus online
A megújult Kékes étterem Gyöngyös ékessége
A Mátraalji város Fő terén megújult Kékes étterem Gyöngyös egyik különleges színfoltja. A XXI. század igényeinek igazodva alakították ki a régi, patinás épületet és legkorszerűbb berendezésekkel szerelték fel azt.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.