A megújult Kékes étterem Gyöngyös ékessége

A Mátraalji város Fő terén megújult Kékes étterem Gyöngyös egyik különleges színfoltja. A XXI. század igényeinek igazodva alakították ki a régi, patinás épületet és legkorszerűbb berendezésekkel szerelték fel azt.

A tulajdonos Mátra Party Kft. ügyvezetője Kósa László elmondta, hogy a vendéglő a legmodernebb légkondicionáló rendszerrel működik és négy liftet is építettek, továbbá bál- és konferencia teremet alakítottak ki. A korszerű konyha teljesítményét a korábbi háromszorosára növelték és így háromezer fő ellátását biztosítják. A beruházás egy évig tartott és félmilliárd forintba került, amelyet kevés pályázati pénzből és főleg hitelből valósított meg a családi vállalkozás, helyi kivitelezők közreműködésével. Nemrég a nyári teraszt is kialakították, ami szintén része volt a beruházásnak. Az étteremben 32-en dolgoznak és folyamatosan gondoskodnak a szakmai utánpótlásról is. A Kékes étterem gyakorlati képzőhely, ahol szakmunkás- és technikus jelöltek sajátítják el a fontos ismereteket. A felújított létesítmény fontos szerepet tölt be a Mátra és annak fővárosa Gyöngyös idegenforgalmában.
Társlapunk a Turizmus online


Új koktélok és pezsgőpremierek: indul a szezon a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek: indul a szezon a főváros tetején 

A téli szünet után ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.