A tulajdonos Mátra Party Kft. ügyvezetője Kósa László elmondta, hogy a vendéglő a legmodernebb légkondicionáló rendszerrel működik és négy liftet is építettek, továbbá bál- és konferencia teremet alakítottak ki. A korszerű konyha teljesítményét a korábbi háromszorosára növelték és így háromezer fő ellátását biztosítják. A beruházás egy évig tartott és félmilliárd forintba került, amelyet kevés pályázati pénzből és főleg hitelből valósított meg a családi vállalkozás, helyi kivitelezők közreműködésével. Nemrég a nyári teraszt is kialakították, ami szintén része volt a beruházásnak. Az étteremben 32-en dolgoznak és folyamatosan gondoskodnak a szakmai utánpótlásról is. A Kékes étterem gyakorlati képzőhely, ahol szakmunkás- és technikus jelöltek sajátítják el a fontos ismereteket. A felújított létesítmény fontos szerepet tölt be a Mátra és annak fővárosa Gyöngyös idegenforgalmában.
Társlapunk a Turizmus online
A megújult Kékes étterem Gyöngyös ékessége
A Mátraalji város Fő terén megújult Kékes étterem Gyöngyös egyik különleges színfoltja. A XXI. század igényeinek igazodva alakították ki a régi, patinás épületet és legkorszerűbb berendezésekkel szerelték fel azt.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.