A Nelson lett az Év Üzlete Hajdúszoboszlón

A Nelson Étterem és Cukrászda nyerte az Év Üzlete díjat Hajdúszoboszlón. Az elismerést a hajdúk letelepítésének 404. évfordulóján adták át a fürdővárosban - írja a Cívishír.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete 2004-ben hirdette meg először a nemes versengést, az Év Üzlete kitüntető cím elnyeréséért. A felkért bizottság értékelése és a kamara hajdúszoboszlói szervezete elnökségének döntése alapján 2010-ben a díj nyertese a Nelson Étterem és Cukrászda - adta hírül a Cívishír. A díjat (márványlapba épített tűzzománc kép és oklevél – Karászi Judit festőművész alkotása) Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere és Kerekes Imre, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói szervezetének alelnöke adta át Bereczki Zsolt tulajdonosnak és Csapó István üzletvezetőnek.

A Bika vendéglőt 1860-ban nyitották meg; jelenlegi formáját 1871-ben nyerte el. A vendéglő nemcsak nagyságában és külsejében, de minőségében is különbözött a korábbi csapszékektől. Az 1870-es, 80-as években valójában a Bika nagyterme volt az egyetlen olyan helyiség a városban, melyben népesebb rendezvényeket lehetett tartani. Napjainkban a tulajdonosváltással az épület mind külső mind belső formájában megújult. Ezzel egy időben Nelson Étterem és Cukrászda elnevezést kapott, miszerint az étterem a zászlóshajó legénységi fedélzetét tükrözi, a cukrászda és a különterem pedig Nelson Admirális tiszti kabinját mintázza.


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.