A Nelson lett az Év Üzlete Hajdúszoboszlón

A Nelson Étterem és Cukrászda nyerte az Év Üzlete díjat Hajdúszoboszlón. Az elismerést a hajdúk letelepítésének 404. évfordulóján adták át a fürdővárosban - írja a Cívishír.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói Szervezete 2004-ben hirdette meg először a nemes versengést, az Év Üzlete kitüntető cím elnyeréséért. A felkért bizottság értékelése és a kamara hajdúszoboszlói szervezete elnökségének döntése alapján 2010-ben a díj nyertese a Nelson Étterem és Cukrászda - adta hírül a Cívishír. A díjat (márványlapba épített tűzzománc kép és oklevél – Karászi Judit festőművész alkotása) Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere és Kerekes Imre, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúszoboszlói szervezetének alelnöke adta át Bereczki Zsolt tulajdonosnak és Csapó István üzletvezetőnek.

A Bika vendéglőt 1860-ban nyitották meg; jelenlegi formáját 1871-ben nyerte el. A vendéglő nemcsak nagyságában és külsejében, de minőségében is különbözött a korábbi csapszékektől. Az 1870-es, 80-as években valójában a Bika nagyterme volt az egyetlen olyan helyiség a városban, melyben népesebb rendezvényeket lehetett tartani. Napjainkban a tulajdonosváltással az épület mind külső mind belső formájában megújult. Ezzel egy időben Nelson Étterem és Cukrászda elnevezést kapott, miszerint az étterem a zászlóshajó legénységi fedélzetét tükrözi, a cukrászda és a különterem pedig Nelson Admirális tiszti kabinját mintázza.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.