A New York kávéház mostani üzemeltetői nem mentek csődbe

Csak rövid ideig üzemeltette a csődbe ment olasz cég a budapesti New York kávéházat, a jelenlegi üzemeltető egy tisztán magyar tulajdonú Kft., amely a válság ellenére is folyamatosan nyereséges – adta hírül a Népszabadságra hivatkozva a Hírszerző.

A kávéházat jelenleg a Cafe and Event Kft. működteti. Közleményükben megerősítik a korábbi sajtóinformációkat, hogy nem ők, hanem elődjük ment csődbe. Kőrössy Zoltán, az Eventrend csoporthoz tartozó Cafe and Event Kft. ügyvezető igazgatója közleményében hangsúlyozta: összekeverik őket elődjükkel, a New York Kávéházat korábban rövid ideig üzemeltető NYP Ristorazione Kft.-vel. Elődjük ellen valóban indult felszámolási eljárás. A korábbi olasz tulajdonú bérlővel a tulajdonos Boscolo csoport azért bontott szerződést, mert az nem bizonyult megfelelő partnernek. A 2009 áprilisában történt váltással egy tisztán magyar tulajdonú cég kezébe került a New York Kávéház üzemeltetése. 30 százalékkal több lett a vendég, ez naponta 800-1000 látogatót jelent. Az elmúlt időszakban ugrásszerűen nőtt a szolgáltatások színvonala és a vendégek elégedettsége a jelenlegi üzemeltető szerint - írják közleményükben. A mostani üzemeltető kiemeli, hogy velük jelenleg egy tisztán magyar tulajdonú, folyamatosan nyereséges cég üzemelteti Budapest leghíresebb kávéházát. A Népszabadság múlt szerdai számában azt írta: felszámolás indult a New York kávéház üzemeltetője ellen.Arra azonban senki nem tudott választ adni, hogy az olasz tulajdonban lévő vállalat miért került nehéz helyzetbe - írta a lap. A felszámolást végző cég még azt sem tudta megmondani, hogy mekkora a hitelezők követelése. A kávéház egyik mostani vezetője azt mondta, hogy április óta a honi partiszervizpiac meghatározó szereplője a működtető - olvasható a Népszabadságban.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.