A New York kávéház mostani üzemeltetői nem mentek csődbe

Csak rövid ideig üzemeltette a csődbe ment olasz cég a budapesti New York kávéházat, a jelenlegi üzemeltető egy tisztán magyar tulajdonú Kft., amely a válság ellenére is folyamatosan nyereséges – adta hírül a Népszabadságra hivatkozva a Hírszerző.

A kávéházat jelenleg a Cafe and Event Kft. működteti. Közleményükben megerősítik a korábbi sajtóinformációkat, hogy nem ők, hanem elődjük ment csődbe. Kőrössy Zoltán, az Eventrend csoporthoz tartozó Cafe and Event Kft. ügyvezető igazgatója közleményében hangsúlyozta: összekeverik őket elődjükkel, a New York Kávéházat korábban rövid ideig üzemeltető NYP Ristorazione Kft.-vel. Elődjük ellen valóban indult felszámolási eljárás. A korábbi olasz tulajdonú bérlővel a tulajdonos Boscolo csoport azért bontott szerződést, mert az nem bizonyult megfelelő partnernek. A 2009 áprilisában történt váltással egy tisztán magyar tulajdonú cég kezébe került a New York Kávéház üzemeltetése. 30 százalékkal több lett a vendég, ez naponta 800-1000 látogatót jelent. Az elmúlt időszakban ugrásszerűen nőtt a szolgáltatások színvonala és a vendégek elégedettsége a jelenlegi üzemeltető szerint - írják közleményükben. A mostani üzemeltető kiemeli, hogy velük jelenleg egy tisztán magyar tulajdonú, folyamatosan nyereséges cég üzemelteti Budapest leghíresebb kávéházát. A Népszabadság múlt szerdai számában azt írta: felszámolás indult a New York kávéház üzemeltetője ellen.Arra azonban senki nem tudott választ adni, hogy az olasz tulajdonban lévő vállalat miért került nehéz helyzetbe - írta a lap. A felszámolást végző cég még azt sem tudta megmondani, hogy mekkora a hitelezők követelése. A kávéház egyik mostani vezetője azt mondta, hogy április óta a honi partiszervizpiac meghatározó szereplője a működtető - olvasható a Népszabadságban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.