A New York kávéház mostani üzemeltetői nem mentek csődbe

Csak rövid ideig üzemeltette a csődbe ment olasz cég a budapesti New York kávéházat, a jelenlegi üzemeltető egy tisztán magyar tulajdonú Kft., amely a válság ellenére is folyamatosan nyereséges – adta hírül a Népszabadságra hivatkozva a Hírszerző.

A kávéházat jelenleg a Cafe and Event Kft. működteti. Közleményükben megerősítik a korábbi sajtóinformációkat, hogy nem ők, hanem elődjük ment csődbe. Kőrössy Zoltán, az Eventrend csoporthoz tartozó Cafe and Event Kft. ügyvezető igazgatója közleményében hangsúlyozta: összekeverik őket elődjükkel, a New York Kávéházat korábban rövid ideig üzemeltető NYP Ristorazione Kft.-vel. Elődjük ellen valóban indult felszámolási eljárás. A korábbi olasz tulajdonú bérlővel a tulajdonos Boscolo csoport azért bontott szerződést, mert az nem bizonyult megfelelő partnernek. A 2009 áprilisában történt váltással egy tisztán magyar tulajdonú cég kezébe került a New York Kávéház üzemeltetése. 30 százalékkal több lett a vendég, ez naponta 800-1000 látogatót jelent. Az elmúlt időszakban ugrásszerűen nőtt a szolgáltatások színvonala és a vendégek elégedettsége a jelenlegi üzemeltető szerint - írják közleményükben. A mostani üzemeltető kiemeli, hogy velük jelenleg egy tisztán magyar tulajdonú, folyamatosan nyereséges cég üzemelteti Budapest leghíresebb kávéházát. A Népszabadság múlt szerdai számában azt írta: felszámolás indult a New York kávéház üzemeltetője ellen.Arra azonban senki nem tudott választ adni, hogy az olasz tulajdonban lévő vállalat miért került nehéz helyzetbe - írta a lap. A felszámolást végző cég még azt sem tudta megmondani, hogy mekkora a hitelezők követelése. A kávéház egyik mostani vezetője azt mondta, hogy április óta a honi partiszervizpiac meghatározó szereplője a működtető - olvasható a Népszabadságban.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.