A New York kávéház mostani üzemeltetői nem mentek csődbe

Csak rövid ideig üzemeltette a csődbe ment olasz cég a budapesti New York kávéházat, a jelenlegi üzemeltető egy tisztán magyar tulajdonú Kft., amely a válság ellenére is folyamatosan nyereséges – adta hírül a Népszabadságra hivatkozva a Hírszerző.

A kávéházat jelenleg a Cafe and Event Kft. működteti. Közleményükben megerősítik a korábbi sajtóinformációkat, hogy nem ők, hanem elődjük ment csődbe. Kőrössy Zoltán, az Eventrend csoporthoz tartozó Cafe and Event Kft. ügyvezető igazgatója közleményében hangsúlyozta: összekeverik őket elődjükkel, a New York Kávéházat korábban rövid ideig üzemeltető NYP Ristorazione Kft.-vel. Elődjük ellen valóban indult felszámolási eljárás. A korábbi olasz tulajdonú bérlővel a tulajdonos Boscolo csoport azért bontott szerződést, mert az nem bizonyult megfelelő partnernek. A 2009 áprilisában történt váltással egy tisztán magyar tulajdonú cég kezébe került a New York Kávéház üzemeltetése. 30 százalékkal több lett a vendég, ez naponta 800-1000 látogatót jelent. Az elmúlt időszakban ugrásszerűen nőtt a szolgáltatások színvonala és a vendégek elégedettsége a jelenlegi üzemeltető szerint - írják közleményükben. A mostani üzemeltető kiemeli, hogy velük jelenleg egy tisztán magyar tulajdonú, folyamatosan nyereséges cég üzemelteti Budapest leghíresebb kávéházát. A Népszabadság múlt szerdai számában azt írta: felszámolás indult a New York kávéház üzemeltetője ellen.Arra azonban senki nem tudott választ adni, hogy az olasz tulajdonban lévő vállalat miért került nehéz helyzetbe - írta a lap. A felszámolást végző cég még azt sem tudta megmondani, hogy mekkora a hitelezők követelése. A kávéház egyik mostani vezetője azt mondta, hogy április óta a honi partiszervizpiac meghatározó szereplője a működtető - olvasható a Népszabadságban.

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.
Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából 

Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.
Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában

Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában 

Borgála, sétáló borkóstoló – kis magyar bortörténelemmel átitatva.
Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene

Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene 

Folytatódik a több száz éves kávéházi cigányzenei tradíciót népszerűsítő Muzsikáló Magyarország program.
Top 10 vidéki gasztrotúra

Top 10 vidéki gasztrotúra 

Megjelent a Top 10 Gasztrotúra című kiadvány, amelyben 100 tipp található azoknak, akik hazánk legszebb tájait igyekeznek megismerni.
Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.