A SZIGET Fesztiválon debütál a METRO új szolgáltatása

2016. augusztus 10-én elindult a METRO új szolgáltatása, amely METRO MAX néven a teljes magyar vendéglátás maximális minőségű kiszolgálását tűzte zászlajára. Az új szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb rendezvényén, a Sziget Fesztiválon debütál, ahol a részt vevő vendéglátóipari egységek a kitelepült METRO MAX központban tudják az árukészleteiket folyamatosan feltölteni. A tavalyi évben már együttműködött a két vállalat, ezzel a megállapodással viszont a korábbi mennyiség duplájára nő a rendezvényen biztosított termékek értéke.

„Az új METRO MAX szolgáltatás a METRO Kereskedelmi Kft. legnagyobb beruházása az elmúlt évtizedben, amely az ország egyik legnagyobb rendezvényén mutatkozik be. Kiszállítási szolgáltatásunk új generációja biztosítja profi vendéglátós partnereinknek a legszélesebb, METRO áruházi választékot, a legfrissebb húsoktól, édesvízi és tengeri haltermékeken át a hazai és egzotikus zöldségekig, kiváló minőségben, szigorú nyomon követés mellett. A METRO MAX képes megfelelni a Sziget vendéglátóipari egységeinek komplex, A-Z-ig kiszolgálásában, zökkenőmentesen, megbízhatóan, biztosítva partnereinknek, hogy ők csak saját vendégeikre koncentrálhassanak, míg mi a háttérből segítjük őket. Mindent megteszünk azért, hogy a SZIGET gasztronómiai szolgáltatói és rajtuk keresztül a fesztivál látogatói is elégedettek legyenek teljesítményünkkel - mondta el Horváth Imre a METRO Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója.”

Bruszt László a METRO MAX üzletág igazgatója hangsúlyozta, hogy a METRO legfontosabb célkitűzései közé tartozik, hogy hosszútávon, saját igényeikre szabva támogassa partnereit, a hazai vállalkozásokat. Ennek érdekében hozta létre METRO MAX szolgáltatását, amely 4.500 m2 alapterületével - melyből 1.800 m2 hűtött terület - szolgálja ki vásárlóit. A szolgáltatásunk közel ötezer cikkből áll, amellyel ki tudjuk szolgálni a vendéglátás minden szereplőjét 81 fős munkavállalói csapatunkkal. Teljes hűtési lánc és visszakövethetőség mellett működik a rendszer, amely jelenleg Budapesten indul el, jövő év elején pedig országosan is. A termékek úgy kerültek összeállításra, hogy partnereink speciális igényeit is ki tudjuk szolgálni. Az előző nap este 9 óráig leadott rendeléseket másnap reggelre ki tudjuk szállítani partnereinknek. Szolgáltatásunk elsősorban a széles termékválasztékról szól, amelyet stabil és versenyképes árakon, kiváló minőségben nyújtunk. Létrehoztunk egy húsfeldolgozó üzemet, amellyel a vendéglátás egyedi igényeit tudjuk kielégíteni. Itt partnereink megadhatják majd, hogy a szükséges húst milyen formában kívánják megkapni pl. szeletelve, apró kockákra vágva, vagy darálva. Kiemelt fontosságú, hogy mind a METRO, mind a Sziget elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, ennek szellemében a Fesztiválon csak lebomló műanyag pohárban értékesít a Sziget, amelyet szintén a METRO fog szállítani.

Maros Róbert, a Sziget nagykereskedelmi ellátásáért felelős vezetője elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a világ egyik legnagyobb nagykereskedelmi áruházlánca fogja a Sziget részére biztosítani a legjobb minőségű termékeket. Azt tapasztaljuk, hogy a fesztiválokon is egyre inkább előtérbe kerül a gasztronómia, ezért a Sziget mindent megtesz, hogy ebben a tekintetben is kiemelkedő minőséget nyújtson. Ebben partnerünk a METRO, amellyel reményeink szerint hosszú évekig lehetőségünk lesz együtt működni, akár a többi fesztiválunk során is.”

Forrás: Vendég & Hotel Online


Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.