A területek kétharmadán befejeződött a szőlőszüret

A területek mintegy kétharmadán már befejeződött a szőlőszüret - közölte a földművelésügyi miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rátkán szombaton.

Fazekas Sándor az Angyal Borászat és Szőlőbirtokon tett látogatása során újságíróknak elmondta, hogy a tervek szerint haladnak a munkák, a többi borvidékhez képest Tokaj-Hegyalján azonban némileg később kezdték meg a szüretet. Az aszú szempontjából remélhetőleg kiváló év lesz a 2016-os, ehhez kedvező volt az időjárás a tokaji borvidéken - tette hozzá a tárcavezető. Az idei aszúkiválóságok kiválasztása folyamatban van, beérkeztek a tételek, és remélhetőleg még idén megjelenhet a nemzeti borválogatottat bemutató könyv is - közölte a miniszter.

Fazekas Sándor elmondta, hogy az elmúlt években különböző pályázati támogatásokból több borászati és szőlészeti fejlesztés valósult meg Tokaj-Hegyalján, bővült a feldolgozókapacitás, és újabb pincészetek létesültek. A fejlesztések eredményeként a szőlőfeldolgozás, a borkészítés és a vendéglátás világszintű Tokajban és a környező településeken, ezek a beruházások elengedhetetlenek ahhoz, hogy Tokaj megtartsa előkelő helyét a világ borkínálatában - fogalmazott. A miniszter az MTI kérdésére elmondta, hogy a hungarikumok között a tokaji aszú az egyik legrégebbi érték, amely Magyarország "nagykövete" a világ legtávolabbi pontjain is.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.