A világ 50 legjobb éttermének listája

Hétfőn nyilvánosságra hozták a S.Pellegrino World's 50 Best 2010 győzteseinek listáját. Íme a Top 50, jó böngészést!

1. Noma, Copenhagen, Dánia
2. El Bulli, Roses, Spanyolország
3. The Fat Duck, Bray, UK
4. El Celler de Can Roca, Girona, Spanyolország
5. Mugaritz, Errenteria Gipuzkoa, Spanyolország
6. Osteria Francescana, Modena, Olaszország
7. Alinea, Chicago, USA
8. Daniel, New York, USA
9. Arzak, San Sebastian, Spanyolország
10. Per Se, New York, USA
11. Le Chateaubriand, Paris, Franciaország
12. La Colombe, Cape Town, Dél-Afrika
13. Pierre Gagnaire, Paris, Franciaország
14. Hotel de Ville, Crissier, Svájc
15. Le Bernardin, New York, USA
16. L'Astrance, Paris, Franciaország
17. Hof van Cleve, Kruishoutem, Belgium
18. D.O.M, Sao Paulo, Brazilia
19. Oud Sluis, EA Sluis, Hollandia
20. Le Calandre, Padova, Olaszország
21. Steirereck, Wien, Ausztria
22. Vendome, Gladbach, Németország
23. Chez Dominique, Helskinki, Finnország
24. Les Créations de Narisawa, Tokyo, Japán
25. Mathias Dahlgren, Stockholm, Svédország
26. Momofuku Ssam Bar, New York, USA
27. Quay, Sydney, Ausztrália
28. Iggy's, Singapore
29. L'Atelier de Joel Robuchon, Paris, Franciaország
30. Schloss Schauenstein, Graubunden, Svájc
31. Le Quartier Francais, Franschhoek, Dél-Afrika
32. The French Laundry, California, USA
33. Martin Berasategui, San Sebastian, Spanyolország
34. Aqua, Wolfsburg, Németország
35. Combal Zero, Rivoli, Olaszország
36. Dal Pescatore, Milan, Olaszország
37. De Librije, Zwolle, Hollandia
38. Tetsuya's, Sydney, Ausztrália
39. Jaan par Andre, Singapore
40. Il Canto, Siena, Olaszország
41. Alain Ducasse au Plaza Athenee, Paris, Franciaország
42. Oaxen Skärgårdskrog, Holo, Svédország
43. St John, London, UK
44. La Maison Troisgros, Roanne, Franciaország
45. wd~50, New York, USA
46. Biko, Mexico City, Mexikó
47. Die Schwarzwaldstube, Baiersbronn im Schwarzwald, Németország
48. Nihonryori RyuGin, Tokyo, Japán
49. Hibiscus, London, UK
50. Eleven Madison Park, New York, USA

Best in World and Europe: Noma
Best in North America: Alinea
Best in South America: D.O.M
Best in Africa: La Colombe
Best in Asia: Les Créations de Narisawa
Best in Australasia: Quay
Highest climber: Daniel, USA
Highest new entry:Schloss Schauenstein, Switzerland

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.