A világ 50 legjobb éttermének listája

Hétfőn nyilvánosságra hozták a S.Pellegrino World's 50 Best 2010 győzteseinek listáját. Íme a Top 50, jó böngészést!

1. Noma, Copenhagen, Dánia
2. El Bulli, Roses, Spanyolország
3. The Fat Duck, Bray, UK
4. El Celler de Can Roca, Girona, Spanyolország
5. Mugaritz, Errenteria Gipuzkoa, Spanyolország
6. Osteria Francescana, Modena, Olaszország
7. Alinea, Chicago, USA
8. Daniel, New York, USA
9. Arzak, San Sebastian, Spanyolország
10. Per Se, New York, USA
11. Le Chateaubriand, Paris, Franciaország
12. La Colombe, Cape Town, Dél-Afrika
13. Pierre Gagnaire, Paris, Franciaország
14. Hotel de Ville, Crissier, Svájc
15. Le Bernardin, New York, USA
16. L'Astrance, Paris, Franciaország
17. Hof van Cleve, Kruishoutem, Belgium
18. D.O.M, Sao Paulo, Brazilia
19. Oud Sluis, EA Sluis, Hollandia
20. Le Calandre, Padova, Olaszország
21. Steirereck, Wien, Ausztria
22. Vendome, Gladbach, Németország
23. Chez Dominique, Helskinki, Finnország
24. Les Créations de Narisawa, Tokyo, Japán
25. Mathias Dahlgren, Stockholm, Svédország
26. Momofuku Ssam Bar, New York, USA
27. Quay, Sydney, Ausztrália
28. Iggy's, Singapore
29. L'Atelier de Joel Robuchon, Paris, Franciaország
30. Schloss Schauenstein, Graubunden, Svájc
31. Le Quartier Francais, Franschhoek, Dél-Afrika
32. The French Laundry, California, USA
33. Martin Berasategui, San Sebastian, Spanyolország
34. Aqua, Wolfsburg, Németország
35. Combal Zero, Rivoli, Olaszország
36. Dal Pescatore, Milan, Olaszország
37. De Librije, Zwolle, Hollandia
38. Tetsuya's, Sydney, Ausztrália
39. Jaan par Andre, Singapore
40. Il Canto, Siena, Olaszország
41. Alain Ducasse au Plaza Athenee, Paris, Franciaország
42. Oaxen Skärgårdskrog, Holo, Svédország
43. St John, London, UK
44. La Maison Troisgros, Roanne, Franciaország
45. wd~50, New York, USA
46. Biko, Mexico City, Mexikó
47. Die Schwarzwaldstube, Baiersbronn im Schwarzwald, Németország
48. Nihonryori RyuGin, Tokyo, Japán
49. Hibiscus, London, UK
50. Eleven Madison Park, New York, USA

Best in World and Europe: Noma
Best in North America: Alinea
Best in South America: D.O.M
Best in Africa: La Colombe
Best in Asia: Les Créations de Narisawa
Best in Australasia: Quay
Highest climber: Daniel, USA
Highest new entry:Schloss Schauenstein, Switzerland

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.