A világ 50 legjobb éttermének listája

Hétfőn nyilvánosságra hozták a S.Pellegrino World's 50 Best 2010 győzteseinek listáját. Íme a Top 50, jó böngészést!

1. Noma, Copenhagen, Dánia
2. El Bulli, Roses, Spanyolország
3. The Fat Duck, Bray, UK
4. El Celler de Can Roca, Girona, Spanyolország
5. Mugaritz, Errenteria Gipuzkoa, Spanyolország
6. Osteria Francescana, Modena, Olaszország
7. Alinea, Chicago, USA
8. Daniel, New York, USA
9. Arzak, San Sebastian, Spanyolország
10. Per Se, New York, USA
11. Le Chateaubriand, Paris, Franciaország
12. La Colombe, Cape Town, Dél-Afrika
13. Pierre Gagnaire, Paris, Franciaország
14. Hotel de Ville, Crissier, Svájc
15. Le Bernardin, New York, USA
16. L'Astrance, Paris, Franciaország
17. Hof van Cleve, Kruishoutem, Belgium
18. D.O.M, Sao Paulo, Brazilia
19. Oud Sluis, EA Sluis, Hollandia
20. Le Calandre, Padova, Olaszország
21. Steirereck, Wien, Ausztria
22. Vendome, Gladbach, Németország
23. Chez Dominique, Helskinki, Finnország
24. Les Créations de Narisawa, Tokyo, Japán
25. Mathias Dahlgren, Stockholm, Svédország
26. Momofuku Ssam Bar, New York, USA
27. Quay, Sydney, Ausztrália
28. Iggy's, Singapore
29. L'Atelier de Joel Robuchon, Paris, Franciaország
30. Schloss Schauenstein, Graubunden, Svájc
31. Le Quartier Francais, Franschhoek, Dél-Afrika
32. The French Laundry, California, USA
33. Martin Berasategui, San Sebastian, Spanyolország
34. Aqua, Wolfsburg, Németország
35. Combal Zero, Rivoli, Olaszország
36. Dal Pescatore, Milan, Olaszország
37. De Librije, Zwolle, Hollandia
38. Tetsuya's, Sydney, Ausztrália
39. Jaan par Andre, Singapore
40. Il Canto, Siena, Olaszország
41. Alain Ducasse au Plaza Athenee, Paris, Franciaország
42. Oaxen Skärgårdskrog, Holo, Svédország
43. St John, London, UK
44. La Maison Troisgros, Roanne, Franciaország
45. wd~50, New York, USA
46. Biko, Mexico City, Mexikó
47. Die Schwarzwaldstube, Baiersbronn im Schwarzwald, Németország
48. Nihonryori RyuGin, Tokyo, Japán
49. Hibiscus, London, UK
50. Eleven Madison Park, New York, USA

Best in World and Europe: Noma
Best in North America: Alinea
Best in South America: D.O.M
Best in Africa: La Colombe
Best in Asia: Les Créations de Narisawa
Best in Australasia: Quay
Highest climber: Daniel, USA
Highest new entry:Schloss Schauenstein, Switzerland

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.