A világ 50 legjobb éttermének listája

Hétfőn nyilvánosságra hozták a S.Pellegrino World's 50 Best 2010 győzteseinek listáját. Íme a Top 50, jó böngészést!

1. Noma, Copenhagen, Dánia
2. El Bulli, Roses, Spanyolország
3. The Fat Duck, Bray, UK
4. El Celler de Can Roca, Girona, Spanyolország
5. Mugaritz, Errenteria Gipuzkoa, Spanyolország
6. Osteria Francescana, Modena, Olaszország
7. Alinea, Chicago, USA
8. Daniel, New York, USA
9. Arzak, San Sebastian, Spanyolország
10. Per Se, New York, USA
11. Le Chateaubriand, Paris, Franciaország
12. La Colombe, Cape Town, Dél-Afrika
13. Pierre Gagnaire, Paris, Franciaország
14. Hotel de Ville, Crissier, Svájc
15. Le Bernardin, New York, USA
16. L'Astrance, Paris, Franciaország
17. Hof van Cleve, Kruishoutem, Belgium
18. D.O.M, Sao Paulo, Brazilia
19. Oud Sluis, EA Sluis, Hollandia
20. Le Calandre, Padova, Olaszország
21. Steirereck, Wien, Ausztria
22. Vendome, Gladbach, Németország
23. Chez Dominique, Helskinki, Finnország
24. Les Créations de Narisawa, Tokyo, Japán
25. Mathias Dahlgren, Stockholm, Svédország
26. Momofuku Ssam Bar, New York, USA
27. Quay, Sydney, Ausztrália
28. Iggy's, Singapore
29. L'Atelier de Joel Robuchon, Paris, Franciaország
30. Schloss Schauenstein, Graubunden, Svájc
31. Le Quartier Francais, Franschhoek, Dél-Afrika
32. The French Laundry, California, USA
33. Martin Berasategui, San Sebastian, Spanyolország
34. Aqua, Wolfsburg, Németország
35. Combal Zero, Rivoli, Olaszország
36. Dal Pescatore, Milan, Olaszország
37. De Librije, Zwolle, Hollandia
38. Tetsuya's, Sydney, Ausztrália
39. Jaan par Andre, Singapore
40. Il Canto, Siena, Olaszország
41. Alain Ducasse au Plaza Athenee, Paris, Franciaország
42. Oaxen Skärgårdskrog, Holo, Svédország
43. St John, London, UK
44. La Maison Troisgros, Roanne, Franciaország
45. wd~50, New York, USA
46. Biko, Mexico City, Mexikó
47. Die Schwarzwaldstube, Baiersbronn im Schwarzwald, Németország
48. Nihonryori RyuGin, Tokyo, Japán
49. Hibiscus, London, UK
50. Eleven Madison Park, New York, USA

Best in World and Europe: Noma
Best in North America: Alinea
Best in South America: D.O.M
Best in Africa: La Colombe
Best in Asia: Les Créations de Narisawa
Best in Australasia: Quay
Highest climber: Daniel, USA
Highest new entry:Schloss Schauenstein, Switzerland

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.