A 32 mérföld hosszú gibraltári sziklába vájt alagút és barlang, nem sokkal a második világháborút megelőzően épült, ám egészen mostanáig korlátozták az alagúthoz való hozzáférést. Tracy Lee - a Gibraltar Wine Vaults megálmodója - az édesapjától, aki a háború idején a hadseregben szolgált, értesült a földalatti alagút létezéséről és jelentőségéről. Ezt követően kezdte el foglalkoztatni az, hogy vajon a természetes, mészkőbe vájt szikla létesítmény, alkalmas lenne-e a borok tárolására.
Tracy kidolgozott egy elméletet egy korszerű létesítmény létrehozásáról. A projekt még kezdeti stádiumban van, viszont az alapító elmondása alapján, már többen érdeklődtek a világ különböző részeiről. A beruházásnak köszönhetően az első fázisban, a létesítmény 60 millió font értékű bort lesz képes befogadni. A második szakaszban pedig lehetővé teszi még 850 000 palack bor elhelyezését. A hely kapacitása óriási, ezért nincsenek korlátok és határok. További részletek a projektről és galéria a Borászportálon.
Forrás: www.boraszportal.hu
Forrás: Vendég&Hotel Online