Nem is akárhol, hanem a Vörösmarty tér sarkán, a volt BÉT-palota aljában, ezer négyzetméteren. A bérleti szerződést már aláírták, az első vendégek másfél év múlva vegyíthetik az italokat a kiváló zenékkel.Két évvel később a második egység is elkészül, igaz, 230 kilométerrel nyugatabbra, de még magyar földön, az osztrák határhoz közeli bezenyei kaszinó-és hotelközpontban ugyanis szintén kialakítanak egy zenés éttermet. - tudjuk meg a VG Online írásából.Az ötmilliárd eurós komplex beruházás során konferenciaközpont, plaza, golfpálya és koncertterem is lesz, ennek lehet egyik ékköve a Hard Rock Cafe étterem.Az amerikai lánc nem siette el a piacra lépést térségünkben, Prágában és Varsóban van jelen 1-1 egységgel, másutt nem. Legutóbb tegnap adtak át Hard Rock Cafét, méghozzá a thaiföldi Puketen, így a hálózat most már 37 országban van jelen 140 étteremmel. Általában szállodákkal együtt üzemelétetnek ilyen éttermeket, de egyes világvárosokban önállóak is üzemelnek, többnyire franchise formában.Az 1971-ben alapított hálózat terjeszkedése a nyolcvanas években gyorsult fel, de mérföldkőnek számít a 2006-os esztendő is, ugyanis akkor vette át a láncot a szerencsejáték iparban már régóta próbálkozó floridai szeminola indián törzs. A lánc tulajdonosa, a Hard Rock International tőzsdén jegyzett, régóta nyereséges vállalkozás. (VG Online, elelmiszer.hu)
A Vörösmarty téren nyílik a pesti Hard Rock Café
Már nem kell sokat várnia a Hard Rock Cafe rajongóinak: 2011 tavaszán ugyanis a pesti Belvárosban megnyílik az első magyarországi egység - adta hírül a VG Online alapján az élelmiszer.hu.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.