A Zsidai csoporttal újul meg az Operaház gasztronómiája

a Magyar Állami Operaház által kiírt pályázatot a Zsidai Csoport nyerte egy nagyon előremutató gasztronómiai koncepcióval.

A Magyar Állami Operaház idén elhatározta, hogy gasztronómiai programját és kínálatát alapvetően kívánja megújítani, melyre pályázatot írt ki. Az Operaház az idén 33 éves Zsidai családi vállalkozást választotta győztesnek és rábízta az új kávéház és a gasztronómiai kínálatának kialakítását és üzemeltetését. A Zsidai család pedig nem mást tűzött ki célul, mint az Operaház gasztronómiai kínálatának a világ élvonalába emelését.

A családi vállalkozás a pályázatot megelőzően 15 országra kiterjedő nemzetközi kutatást végzett, melynek eredményeképpen egy ikonikus kávéházat és az Operaházra, valamint az Erkel Színházra kiterjedő világszinten is előremutató és példaértékű gasztronómiai kínálatot szeretnének megvalósítani. A közös munka már júniusban elkezdődik, melyet mindkét fél nagyon vár már.

A Zsidai családról és a Zsidai Gasztronómiai Csoportról:

Zsidai Ilona és Zsidai Péter amerikai szállodaipari tanulmányaik után hazatérve 1982-ben nyitották meg a Pierrot-t, mely Budapest háború utani első privát kávéháza lett. A csoporthoz fiuk, Zsidai Zoltán Roy 2006-ban csatlakozott, belépésével intenzív növekedésbe kezdtek 2008-ban.  A Zsidai Gasztronómiai Csoport éttermeiben ma már évente közel egymillió vendéget szolgálnak ki és közel 200 embernek nyújtanak munkahelyet. A családban a vendéglátás nem csupán megélhetés, hanem a szó legnemesebb értelmében vett hivatás. Évtizedek óta küldetésüknek tekintik, hogy a magyar gasztronómia végre ismét egykori, háború előtti fényében tündököljön és a magyar gasztronómia visszaemelkedjen a nemzetközi élvonalba.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.