Alakul a GDPR sárba tiprása a bécsi vendéglátóhelyeken

Bejelentették az osztrák médiában, hogy Bécsben október 1-től az éttermekben, és egyéb vendéglátóhelyeken kötelező lesz a vendégek regisztrálása.

Ennek lényege, hogy aki helyet szeretne foglalni, mielőtt ezt megteszi, elkérik a vendég/vendégek személyes adatait, elérhetőségüket, és a személyzetnek minden alkalommal fel kell jegyezni azt is, ki, mikor, melyik asztalnál foglalt helyet.

Mindez természetesen azt szolgálja, ha koronavírus fertőzés gyanúja merül fel - könnyebb legyen a kontaktokat feltérképezni. Vagyis a covid átírta a GDPR alapszabályát is.

Mielőtt bárki teljesen felháborodna az osztrák fővárosban napokon belül bevezetésre kerülő új előíráson, azért nem árt tudni, Németországban június 15-től kezdve regisztrálnia kell minden olyan vendégnek, aki zárt térben helyben fogyaszt (az adatokat ellenőrzik, és aki téves adatot ad meg, akár 50 eurója is bánja).

Az íreknél is teljesen megszokott, hogy szintén hasonló menetrend szerint, vagyis pontos regisztrációval lehet csak helyet foglalni a vendéglátóhelyeken, sőt, Angliában már külön applikációt is kidolgoztak és folyamatosan alkalmaznak annak érdekében, hogy minél pontosabb legyen a regisztráció és a személyes adatok megadása.

Svájcban is az első hullámot követően szintén ugyanezt a protokollt követik: azaz lőttek egy időre a titkos találkáknak, vagy szupertitkos megbeszéléseken, legalábbis valamilyen nyilvános vendéglátóhelyen.

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.