Alakul a GDPR sárba tiprása a bécsi vendéglátóhelyeken

Bejelentették az osztrák médiában, hogy Bécsben október 1-től az éttermekben, és egyéb vendéglátóhelyeken kötelező lesz a vendégek regisztrálása.

Ennek lényege, hogy aki helyet szeretne foglalni, mielőtt ezt megteszi, elkérik a vendég/vendégek személyes adatait, elérhetőségüket, és a személyzetnek minden alkalommal fel kell jegyezni azt is, ki, mikor, melyik asztalnál foglalt helyet.

Mindez természetesen azt szolgálja, ha koronavírus fertőzés gyanúja merül fel - könnyebb legyen a kontaktokat feltérképezni. Vagyis a covid átírta a GDPR alapszabályát is.

Mielőtt bárki teljesen felháborodna az osztrák fővárosban napokon belül bevezetésre kerülő új előíráson, azért nem árt tudni, Németországban június 15-től kezdve regisztrálnia kell minden olyan vendégnek, aki zárt térben helyben fogyaszt (az adatokat ellenőrzik, és aki téves adatot ad meg, akár 50 eurója is bánja).

Az íreknél is teljesen megszokott, hogy szintén hasonló menetrend szerint, vagyis pontos regisztrációval lehet csak helyet foglalni a vendéglátóhelyeken, sőt, Angliában már külön applikációt is kidolgoztak és folyamatosan alkalmaznak annak érdekében, hogy minél pontosabb legyen a regisztráció és a személyes adatok megadása.

Svájcban is az első hullámot követően szintén ugyanezt a protokollt követik: azaz lőttek egy időre a titkos találkáknak, vagy szupertitkos megbeszéléseken, legalábbis valamilyen nyilvános vendéglátóhelyen.

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.