Amerika lefőzte Európát

De mi sem adtuk alább: épp hogy lecsúszva a dobogóról, negyedik lett a magyar csapat (képünkön), emellett a legjobb csirkés fogás és a legjobb plakát közönségdíját is Széll Tamásék hozták el a Bocuse d'Or Lyon-i világdöntőjén.

Szerda este véget ért Lyonban a Bocuse d'Or 2017, a szakácsversenyek legrangosabb viadala, ahol idén a 30. évfordulót ünnepelve immár hivatalosan is átvette az elnöki teendőket édesapjától, az alapító Paul Bocuse-tól a verseny minden nyűgét, szépségét és dicsőségét fia, Jerome Bocuse.

Az eddig örökös második Egyesült Államok idén megtörve ezt a számukra egyáltalán nem szép hagyományt, most viszont az aranyérmet nyerte el, a norvégok ezüstéremmel a nyakukban táncoltak a dobogó második fokán, a bronzérmet pedig Izland nyerte, akik szintén sírtak örömükben a dobogón.

A magyar csapat, épp hogy lecsúszva a dobogóról, a fantasztikus negyedik helyezést érte el (megelőzve ezzel a házigazda franciákat!), és emellett Széll Tamásék a legjobb csirkés tál díját, valamint - ismét - a legjobb plakát díját is elhozták. A magyar csapat l1565 ponttal végzett a negyedik helyen, alig 16 ponttal lemaradva az izlandiaktól.

A legjobb vegán fogás fődíját a francia csapat, a legjobb csirkés fogás díját a magyar csapat nyerte, a legjobb commis elismerést, a "magnifiqiue" liba díját a francia csapat commis-ja nyerte. Széll Tamásék megnyerték a legjobb reklámposzter díját, amit a magyar ceremóniamester, Jókuti András jelenthetett be (akkor már sejthettük, hogy ez az elismerés ismét a magyaroké, mert a borítékban rejlő név megszemlélésekor szóltak Jókútinak, hogy menjen fel az emelvényre, és ő jelentse be a győztest). A magyar csapat posztere amúgy már 2013-ban és 2015-ben is díjat ért. A legjobb promóciós film fődíját az ausztráloknak ítélték oda, és tényleg érdemes megnézni, mert nagyon jó és kreatív. Még zöld erdőbe tévedő krokodil is szerepel benne.

A legjobb vegán tál díját (a METRO felajánlásával) a francia csapatnak ítélték oda, és az az igazság, amikor utánuk a magyar csapat a legjobb csirkés tál díját vehették át - kissá csalódott képet vágott a magyar csapat, mert ők már sejtették tapasztalataik alapján, hogy mindez azzal jár: nem jut számukra hely a dobogón. Pedig nincs ok a szomorúságra: az elért három eredmény alapján elmondhatjuk, a Széll Tamás vezette magyar csapat fantasztikus eredményt produkált.

A Bocuse d’Or szakácsversenyt különben kétévente rendezik meg Paul Bocuse mesterszakács szülővárosában, Lyon-ban, a róla elnevezett esemény döntőjét minden második év január végén rendezik ugyanott, a SIRHA Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállítással egyidőben, annak keretén belül.

Forrás: Vendég & Hotel


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.