Amerika lefőzte Európát

De mi sem adtuk alább: épp hogy lecsúszva a dobogóról, negyedik lett a magyar csapat (képünkön), emellett a legjobb csirkés fogás és a legjobb plakát közönségdíját is Széll Tamásék hozták el a Bocuse d'Or Lyon-i világdöntőjén.

Szerda este véget ért Lyonban a Bocuse d'Or 2017, a szakácsversenyek legrangosabb viadala, ahol idén a 30. évfordulót ünnepelve immár hivatalosan is átvette az elnöki teendőket édesapjától, az alapító Paul Bocuse-tól a verseny minden nyűgét, szépségét és dicsőségét fia, Jerome Bocuse.

Az eddig örökös második Egyesült Államok idén megtörve ezt a számukra egyáltalán nem szép hagyományt, most viszont az aranyérmet nyerte el, a norvégok ezüstéremmel a nyakukban táncoltak a dobogó második fokán, a bronzérmet pedig Izland nyerte, akik szintén sírtak örömükben a dobogón.

A magyar csapat, épp hogy lecsúszva a dobogóról, a fantasztikus negyedik helyezést érte el (megelőzve ezzel a házigazda franciákat!), és emellett Széll Tamásék a legjobb csirkés tál díját, valamint - ismét - a legjobb plakát díját is elhozták. A magyar csapat l1565 ponttal végzett a negyedik helyen, alig 16 ponttal lemaradva az izlandiaktól.

A legjobb vegán fogás fődíját a francia csapat, a legjobb csirkés fogás díját a magyar csapat nyerte, a legjobb commis elismerést, a "magnifiqiue" liba díját a francia csapat commis-ja nyerte. Széll Tamásék megnyerték a legjobb reklámposzter díját, amit a magyar ceremóniamester, Jókuti András jelenthetett be (akkor már sejthettük, hogy ez az elismerés ismét a magyaroké, mert a borítékban rejlő név megszemlélésekor szóltak Jókútinak, hogy menjen fel az emelvényre, és ő jelentse be a győztest). A magyar csapat posztere amúgy már 2013-ban és 2015-ben is díjat ért. A legjobb promóciós film fődíját az ausztráloknak ítélték oda, és tényleg érdemes megnézni, mert nagyon jó és kreatív. Még zöld erdőbe tévedő krokodil is szerepel benne.

A legjobb vegán tál díját (a METRO felajánlásával) a francia csapatnak ítélték oda, és az az igazság, amikor utánuk a magyar csapat a legjobb csirkés tál díját vehették át - kissá csalódott képet vágott a magyar csapat, mert ők már sejtették tapasztalataik alapján, hogy mindez azzal jár: nem jut számukra hely a dobogón. Pedig nincs ok a szomorúságra: az elért három eredmény alapján elmondhatjuk, a Széll Tamás vezette magyar csapat fantasztikus eredményt produkált.

A Bocuse d’Or szakácsversenyt különben kétévente rendezik meg Paul Bocuse mesterszakács szülővárosában, Lyon-ban, a róla elnevezett esemény döntőjét minden második év január végén rendezik ugyanott, a SIRHA Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállítással egyidőben, annak keretén belül.

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.