Amerika lefőzte Európát

De mi sem adtuk alább: épp hogy lecsúszva a dobogóról, negyedik lett a magyar csapat (képünkön), emellett a legjobb csirkés fogás és a legjobb plakát közönségdíját is Széll Tamásék hozták el a Bocuse d'Or Lyon-i világdöntőjén.

Szerda este véget ért Lyonban a Bocuse d'Or 2017, a szakácsversenyek legrangosabb viadala, ahol idén a 30. évfordulót ünnepelve immár hivatalosan is átvette az elnöki teendőket édesapjától, az alapító Paul Bocuse-tól a verseny minden nyűgét, szépségét és dicsőségét fia, Jerome Bocuse.

Az eddig örökös második Egyesült Államok idén megtörve ezt a számukra egyáltalán nem szép hagyományt, most viszont az aranyérmet nyerte el, a norvégok ezüstéremmel a nyakukban táncoltak a dobogó második fokán, a bronzérmet pedig Izland nyerte, akik szintén sírtak örömükben a dobogón.

A magyar csapat, épp hogy lecsúszva a dobogóról, a fantasztikus negyedik helyezést érte el (megelőzve ezzel a házigazda franciákat!), és emellett Széll Tamásék a legjobb csirkés tál díját, valamint - ismét - a legjobb plakát díját is elhozták. A magyar csapat l1565 ponttal végzett a negyedik helyen, alig 16 ponttal lemaradva az izlandiaktól.

A legjobb vegán fogás fődíját a francia csapat, a legjobb csirkés fogás díját a magyar csapat nyerte, a legjobb commis elismerést, a "magnifiqiue" liba díját a francia csapat commis-ja nyerte. Széll Tamásék megnyerték a legjobb reklámposzter díját, amit a magyar ceremóniamester, Jókuti András jelenthetett be (akkor már sejthettük, hogy ez az elismerés ismét a magyaroké, mert a borítékban rejlő név megszemlélésekor szóltak Jókútinak, hogy menjen fel az emelvényre, és ő jelentse be a győztest). A magyar csapat posztere amúgy már 2013-ban és 2015-ben is díjat ért. A legjobb promóciós film fődíját az ausztráloknak ítélték oda, és tényleg érdemes megnézni, mert nagyon jó és kreatív. Még zöld erdőbe tévedő krokodil is szerepel benne.

A legjobb vegán tál díját (a METRO felajánlásával) a francia csapatnak ítélték oda, és az az igazság, amikor utánuk a magyar csapat a legjobb csirkés tál díját vehették át - kissá csalódott képet vágott a magyar csapat, mert ők már sejtették tapasztalataik alapján, hogy mindez azzal jár: nem jut számukra hely a dobogón. Pedig nincs ok a szomorúságra: az elért három eredmény alapján elmondhatjuk, a Széll Tamás vezette magyar csapat fantasztikus eredményt produkált.

A Bocuse d’Or szakácsversenyt különben kétévente rendezik meg Paul Bocuse mesterszakács szülővárosában, Lyon-ban, a róla elnevezett esemény döntőjét minden második év január végén rendezik ugyanott, a SIRHA Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállítással egyidőben, annak keretén belül.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.