Andy Warhol és az Absolut vodka

Az Absolut ikonikus palacksziluettje az évek alatt több mint ezer művészt ihletett meg, de mindközül Andy Warhol a leghíresebb, aki a nyolcvanas években több festményt is készített az italról. A nemrég felfedezett Absolut „kék" festmény most októberben látható először a stockholmi Spritmuseum-ban.

Ennek örömére az Absolut egy limitált kiadású palackot hozott forgalomba a festmény által ihletett dizájnnal, és a „The Other Half" nevű művészeti projektjük keretében a hazai márkaképviselet felkérte a youngart online galéria hazai alkotóit, hogy Warhol festményét továbbgondolva „egészítsék ki" az eredeti alkotást, és ezzel készítsenek valami újat.

Andy Warhol és az Absolut vodka közös története évtizedekkel ezelőtt kezdődött, amikor a márka megrendelésére 1985-ben a művész elsőként festette meg az ital ikonikus palacksziluettjét.

Warhol szinte fetisizálta az üveget és tartalmát, egyik kedvenc inspirációforrásává vált – egyes legendák szerint pedig még parfümként is használta a benne található vodkát.

2020-ban igazi világszenzációnak számított, amikor egy árverésen felfedezték a sokáig elveszettnek hitt második, „kék" Absolut festményt, amelyet most először a nagyközönség előtt is kiállítanak az Absolutnak és az Andy Warhol Foundation for the Visual Arts alapítványnak köszönhetően. A festményt a stockholmi Spritmuseumban, az Andy Warhol, Money On The Wall című új kiállítás központi elemeként mutatják be október 17-én.


Fotó: Absolut Vodka

Egy vodkásüveg, ami a művészek múzsájává vált

Ez a művészeti szenzáció ihlette az Absolut új, limitált kiadású palackját, amely Warhol „kék" festményének részleteit kelti életre, és október 1-től elérhető a legnagyobb hazai üzletláncokban. Az egyedülálló italosüveg megidézi Warhol rajongását a popkultúra termékei iránt, amelyeket előszeretettel ábrázolt alkotásain, és amellyel azt üzente a világnak: „kreativitással minden lehetséges".

 


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.