Andy Warhol és az Absolut vodka

Az Absolut ikonikus palacksziluettje az évek alatt több mint ezer művészt ihletett meg, de mindközül Andy Warhol a leghíresebb, aki a nyolcvanas években több festményt is készített az italról. A nemrég felfedezett Absolut „kék" festmény most októberben látható először a stockholmi Spritmuseum-ban.

Ennek örömére az Absolut egy limitált kiadású palackot hozott forgalomba a festmény által ihletett dizájnnal, és a „The Other Half" nevű művészeti projektjük keretében a hazai márkaképviselet felkérte a youngart online galéria hazai alkotóit, hogy Warhol festményét továbbgondolva „egészítsék ki" az eredeti alkotást, és ezzel készítsenek valami újat.

Andy Warhol és az Absolut vodka közös története évtizedekkel ezelőtt kezdődött, amikor a márka megrendelésére 1985-ben a művész elsőként festette meg az ital ikonikus palacksziluettjét.

Warhol szinte fetisizálta az üveget és tartalmát, egyik kedvenc inspirációforrásává vált – egyes legendák szerint pedig még parfümként is használta a benne található vodkát.

2020-ban igazi világszenzációnak számított, amikor egy árverésen felfedezték a sokáig elveszettnek hitt második, „kék" Absolut festményt, amelyet most először a nagyközönség előtt is kiállítanak az Absolutnak és az Andy Warhol Foundation for the Visual Arts alapítványnak köszönhetően. A festményt a stockholmi Spritmuseumban, az Andy Warhol, Money On The Wall című új kiállítás központi elemeként mutatják be október 17-én.


Fotó: Absolut Vodka

Egy vodkásüveg, ami a művészek múzsájává vált

Ez a művészeti szenzáció ihlette az Absolut új, limitált kiadású palackját, amely Warhol „kék" festményének részleteit kelti életre, és október 1-től elérhető a legnagyobb hazai üzletláncokban. Az egyedülálló italosüveg megidézi Warhol rajongását a popkultúra termékei iránt, amelyeket előszeretettel ábrázolt alkotásain, és amellyel azt üzente a világnak: „kreativitással minden lehetséges".

 


Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.