Április 29-én Borszerda!

A Torkos Csütörtökhöz hasonló napot szervez a Magyar Bormarketing Kht. A Borszerda napon a vendégek ingyen kapnak egy pohárral a ház borából, a többi magyar bort pedig fél áron fogyaszthatják a csatlakozott vendéglátó helyeken.

Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóhelyek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy április 29-én egész nap, minden, ’a la carte’ kínálatukban szereplő magyar bor árából 50 százalékos kedvezményt biztosítanak, ill. minden rendelt főétel mellé egy pohár bort grátisz biztosítanak a ház borából. Amennyiben a csatlakozni kívánó vendéglátóhelyben nincs „ház bora”, úgy egy vörös és egy fehér tételt az akció napjára annak nevez ki, és ezt feltünteti. A csatlakozás feltétele az azon a héten és előző héten használt ’a la carte’ itallap (borlap) megtartása és MINDEN MAGYAR BOR FOGYASZTÁSÁRA adott 50 százalék kedvezmény!

A csatlakozó szolgáltató – a fent említett magyar borok árából adott 50 százalékos kedvezmény mellett – vállalja, hogy kitölti a Magyar Bormarketing Kht. által összeállított kérdőívet, amelynek célja az akció hatékonyságának mérése, és május 4-ig visszaküldi a kht.-nek. Az eredményeket a Magyar Bormarketing Kht. Eljuttatja azoknak, akik részt vesznek az akcióban. A Borszerda 2009 eseményhez csatlakozó éttermek és vendéglátóhelyek ezen kívül vállalják, hogy a kampányidőszakban és az akció napján felhasználják azokat az eladáshelyi reklámeszközöket, melyeket a Magyar Bormarketing Kht. erre a célra készíttet.

A részt venni kívánó vendéglátóhelyek 2009. április 3. 12:00 óráig regisztrálhatnak a következő weblapon http://www.borszerda.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=2 A Bormarketing Kht. 2009. április 24. 12:00-ig is elfogadja a jelentkezéseket, de ebben az esetben kizárólag online kommunikációnkban, azaz honlapunkon tud megjelenési lehetőséget biztosítani.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.