Április 29-én Borszerda!

A Torkos Csütörtökhöz hasonló napot szervez a Magyar Bormarketing Kht. A Borszerda napon a vendégek ingyen kapnak egy pohárral a ház borából, a többi magyar bort pedig fél áron fogyaszthatják a csatlakozott vendéglátó helyeken.

Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóhelyek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy április 29-én egész nap, minden, ’a la carte’ kínálatukban szereplő magyar bor árából 50 százalékos kedvezményt biztosítanak, ill. minden rendelt főétel mellé egy pohár bort grátisz biztosítanak a ház borából. Amennyiben a csatlakozni kívánó vendéglátóhelyben nincs „ház bora”, úgy egy vörös és egy fehér tételt az akció napjára annak nevez ki, és ezt feltünteti. A csatlakozás feltétele az azon a héten és előző héten használt ’a la carte’ itallap (borlap) megtartása és MINDEN MAGYAR BOR FOGYASZTÁSÁRA adott 50 százalék kedvezmény!

A csatlakozó szolgáltató – a fent említett magyar borok árából adott 50 százalékos kedvezmény mellett – vállalja, hogy kitölti a Magyar Bormarketing Kht. által összeállított kérdőívet, amelynek célja az akció hatékonyságának mérése, és május 4-ig visszaküldi a kht.-nek. Az eredményeket a Magyar Bormarketing Kht. Eljuttatja azoknak, akik részt vesznek az akcióban. A Borszerda 2009 eseményhez csatlakozó éttermek és vendéglátóhelyek ezen kívül vállalják, hogy a kampányidőszakban és az akció napján felhasználják azokat az eladáshelyi reklámeszközöket, melyeket a Magyar Bormarketing Kht. erre a célra készíttet.

A részt venni kívánó vendéglátóhelyek 2009. április 3. 12:00 óráig regisztrálhatnak a következő weblapon http://www.borszerda.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=2 A Bormarketing Kht. 2009. április 24. 12:00-ig is elfogadja a jelentkezéseket, de ebben az esetben kizárólag online kommunikációnkban, azaz honlapunkon tud megjelenési lehetőséget biztosítani.

Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia

Természetközeli design, magyaros elemekben gazdag gasztronómia  

Újranyitott a pesti Andrássy út egyik titkosan legjobb kertje.
Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének!

Legyen Ön is részese a hazai gasztroélet kimagasló ünnepének! 

Itt a Gundel-díjátadó ünnepség gáláns ebédjének teljes menüsora.
Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról

Kávé világnapja: néhány érdekesség a híres kávézóláncról 

Az eredetileg Ausztráliából származó márka az elsők között jelent meg Magyarországon.
Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert

Lenyűgözte a magyar víz a híres víz sommeliert 

A neves vízszakértő kipróbálta a FloeWater aludobozos vizét, amelyet közösségi oldalán értékelt.
Kiderült, miért nem nyit ki időben Gerendai Károly új étterme

Kiderült, miért nem nyit ki időben Gerendai Károly új étterme 

Szeptemberben nyitott volna Gerendai Károly legújabb projektje.
Dohányzás a vendéglátóhelyek teraszain - reagált a kormány

Dohányzás a vendéglátóhelyek teraszain - reagált a kormány 

A javaslat kibővítené a jelenleg érvényben lévő, 2009-ben elfogadott tiltást.
Mindenkiben ott lakik a költő:  középiskolásokat vár a legendás kávéház

Mindenkiben ott lakik a költő: középiskolásokat vár a legendás kávéház 

A budapesti Centrál Kávéház a XIX. században a magyar irodalmi élet központja volt. Most ezt a régi kort és az irodalom akkori nagy alakjait idézi meg legújabb programjával.
Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét

Eladták Andy Vajna egykori magyarországi üzleteinek ékkövét 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest oldalában működő Nobu Budapestről van szó, amelyet a 2019-ben meghalt Andy Vajna özvegye, Palácsik-Ráthonyi Tímea most más tulajdonosnak adott át.
Járatlan utakon - elindult az új boros kampány

Járatlan utakon - elindult az új boros kampány 

Az idei kampány keretében a három kiemelt borvidékről készült videóban mutatják be az egyes vidékek ikonikus fajtáit.
Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on

Badacsonyi borokat díjaztak a Winelovers Wine Awards-on 

Kilenc borvidéki bor hamarosan a 100 Legjobb bor kiadványban is megjelenik.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.