Április első hétvégéjén érkezik a Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál

Vegán sonka, tejmentes csokinyúl, gluténmentes kalácsok, alapanyagok, lesz minden, amire csak szükség lehet Húsvétkor az asztalon - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mostanra a Csak a Mentes közössége, a legaktívabb hazai mentes közösségé vált. A gasztronómia mellett, -többek között- találkozhatunk náluk a: természetes bőrápolással, a zero waste, vegyszermentes háztartással és egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos tartalmakkal, termékekkel is. Legfőbb feladatuk felkutatni a legújabb mentes termékeket és szolgáltatásokat, melyeket minden esetben minőségileg ellenőriznek, így garantáltan 100%-osan megbízható termékek jutnak a felhasználókhoz. A Csak a Mentes az országban egyedülállóan, mindig friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel nyújt segítséget az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődők számára - olvasható közleményükben.

Az eseményen egy beszélgetés keretein belül megismerhetik az idei Csak a Mentes Év Séfje verseny döntőseit is, akik glutén-, cukor-, tejmentes és vegán ételeket készítettek a február 21-én megrendezett séfversenyen. "Hatalmas örömmel tölt el, hogy a hat évvel ezelőtt megálmodott misszió révbe ért és több ezer embernek tudunk segíteni minden egyes rendezvényen. Ez a mozgatórugóm a mindennapokban"- mondta Herczeg Andrea a Csak a Mentes alapító-tulajdonosa.

A közlemény szerint ezért érdemes ellátogatni a rendezvényre:

Magyarország egyetlen mentes húsvéti vására, kifejezetten speciális életmódot folytatóknak

Mindent megtalálnak egy helyen, amire egy ételérzékenynek szüksége lehet az ünnepek alatt

Az esemény keretein belül hatalmas kedvezményekkel vásárolhatnak az érdeklődők

Mindent megkóstolhatnak, mielőtt megvásárolják 

Gyereksarokkal is készülnek, hogy a legkisebbek is elfoglalják magukat, illetve környezettudatos gyerekprogramokkal pedagógusok és szakértők vezetésével 

Ételudvar is várja a vendégeket, ahol frissen készült gluténmentes street foodot, lángost és fánkot is ehetnek.

Workshopokon is részt vehetnek, amelyeket olyan szakemberek tartanak, akik folyamatosan képzik magukat és érintettek a mentes témákban és az ünnepi készülődésre is ráhangolódhatnak szakmai segítségükkel 

Beszélgetéseken vehetnek részt az Év Mentes Séfje verseny döntőseivel, illetve Kármán Odettel, arról, milyen problémákkal szembesül az ember “kezdő” ételérzékenyként, a tudatos táplálkozás lépcsőfokairól, a menopauza és mentes étkezés közötti összefüggésről, az ételmentésről és a jód jótékony hatásairól is.

Bővebb információ a Csak a Mentes honlapján: https://fesztival.csakamentes.hu/


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.