Április első hétvégéjén érkezik a Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál

Vegán sonka, tejmentes csokinyúl, gluténmentes kalácsok, alapanyagok, lesz minden, amire csak szükség lehet Húsvétkor az asztalon - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mostanra a Csak a Mentes közössége, a legaktívabb hazai mentes közösségé vált. A gasztronómia mellett, -többek között- találkozhatunk náluk a: természetes bőrápolással, a zero waste, vegyszermentes háztartással és egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos tartalmakkal, termékekkel is. Legfőbb feladatuk felkutatni a legújabb mentes termékeket és szolgáltatásokat, melyeket minden esetben minőségileg ellenőriznek, így garantáltan 100%-osan megbízható termékek jutnak a felhasználókhoz. A Csak a Mentes az országban egyedülállóan, mindig friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel nyújt segítséget az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődők számára - olvasható közleményükben.

Az eseményen egy beszélgetés keretein belül megismerhetik az idei Csak a Mentes Év Séfje verseny döntőseit is, akik glutén-, cukor-, tejmentes és vegán ételeket készítettek a február 21-én megrendezett séfversenyen. "Hatalmas örömmel tölt el, hogy a hat évvel ezelőtt megálmodott misszió révbe ért és több ezer embernek tudunk segíteni minden egyes rendezvényen. Ez a mozgatórugóm a mindennapokban"- mondta Herczeg Andrea a Csak a Mentes alapító-tulajdonosa.

A közlemény szerint ezért érdemes ellátogatni a rendezvényre:

Magyarország egyetlen mentes húsvéti vására, kifejezetten speciális életmódot folytatóknak

Mindent megtalálnak egy helyen, amire egy ételérzékenynek szüksége lehet az ünnepek alatt

Az esemény keretein belül hatalmas kedvezményekkel vásárolhatnak az érdeklődők

Mindent megkóstolhatnak, mielőtt megvásárolják 

Gyereksarokkal is készülnek, hogy a legkisebbek is elfoglalják magukat, illetve környezettudatos gyerekprogramokkal pedagógusok és szakértők vezetésével 

Ételudvar is várja a vendégeket, ahol frissen készült gluténmentes street foodot, lángost és fánkot is ehetnek.

Workshopokon is részt vehetnek, amelyeket olyan szakemberek tartanak, akik folyamatosan képzik magukat és érintettek a mentes témákban és az ünnepi készülődésre is ráhangolódhatnak szakmai segítségükkel 

Beszélgetéseken vehetnek részt az Év Mentes Séfje verseny döntőseivel, illetve Kármán Odettel, arról, milyen problémákkal szembesül az ember “kezdő” ételérzékenyként, a tudatos táplálkozás lépcsőfokairól, a menopauza és mentes étkezés közötti összefüggésről, az ételmentésről és a jód jótékony hatásairól is.

Bővebb információ a Csak a Mentes honlapján: https://fesztival.csakamentes.hu/


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.