Április első hétvégéjén érkezik a Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál

Vegán sonka, tejmentes csokinyúl, gluténmentes kalácsok, alapanyagok, lesz minden, amire csak szükség lehet Húsvétkor az asztalon - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mostanra a Csak a Mentes közössége, a legaktívabb hazai mentes közösségé vált. A gasztronómia mellett, -többek között- találkozhatunk náluk a: természetes bőrápolással, a zero waste, vegyszermentes háztartással és egyéb fenntarthatósággal kapcsolatos tartalmakkal, termékekkel is. Legfőbb feladatuk felkutatni a legújabb mentes termékeket és szolgáltatásokat, melyeket minden esetben minőségileg ellenőriznek, így garantáltan 100%-osan megbízható termékek jutnak a felhasználókhoz. A Csak a Mentes az országban egyedülállóan, mindig friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel nyújt segítséget az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődők számára - olvasható közleményükben.

Az eseményen egy beszélgetés keretein belül megismerhetik az idei Csak a Mentes Év Séfje verseny döntőseit is, akik glutén-, cukor-, tejmentes és vegán ételeket készítettek a február 21-én megrendezett séfversenyen. "Hatalmas örömmel tölt el, hogy a hat évvel ezelőtt megálmodott misszió révbe ért és több ezer embernek tudunk segíteni minden egyes rendezvényen. Ez a mozgatórugóm a mindennapokban"- mondta Herczeg Andrea a Csak a Mentes alapító-tulajdonosa.

A közlemény szerint ezért érdemes ellátogatni a rendezvényre:

Magyarország egyetlen mentes húsvéti vására, kifejezetten speciális életmódot folytatóknak

Mindent megtalálnak egy helyen, amire egy ételérzékenynek szüksége lehet az ünnepek alatt

Az esemény keretein belül hatalmas kedvezményekkel vásárolhatnak az érdeklődők

Mindent megkóstolhatnak, mielőtt megvásárolják 

Gyereksarokkal is készülnek, hogy a legkisebbek is elfoglalják magukat, illetve környezettudatos gyerekprogramokkal pedagógusok és szakértők vezetésével 

Ételudvar is várja a vendégeket, ahol frissen készült gluténmentes street foodot, lángost és fánkot is ehetnek.

Workshopokon is részt vehetnek, amelyeket olyan szakemberek tartanak, akik folyamatosan képzik magukat és érintettek a mentes témákban és az ünnepi készülődésre is ráhangolódhatnak szakmai segítségükkel 

Beszélgetéseken vehetnek részt az Év Mentes Séfje verseny döntőseivel, illetve Kármán Odettel, arról, milyen problémákkal szembesül az ember “kezdő” ételérzékenyként, a tudatos táplálkozás lépcsőfokairól, a menopauza és mentes étkezés közötti összefüggésről, az ételmentésről és a jód jótékony hatásairól is.

Bővebb információ a Csak a Mentes honlapján: https://fesztival.csakamentes.hu/


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.