Arcade vég

Sosem jó egy étterem bezárásáról írni, ám ha ez a hely ráadásul a hazai csúcsgasztronómia egyik elismert fellegvára – végképp szomorú hírt adni arról, hogy kész, vége, nincs tovább.

Márpedig a Michelin Guide által épp a napokban a harmadik Bib Gourmand minősítést is odaítélt budai fine dining étteremmel, az Arcade Bistro-val pont ez a helyzet: április 1-vel bezár.
Mint az egyik tulajdonos, Nagy András elmondta, 2008-től bérelték a helyet öt évre üzemeltetőként. Ebből eddig 4 és egynegyed év telt el. A másik tulajdonossal egyeztetve úgy döntöttek, hogy nem csinálják tovább, mert olyan nehézségekbe ütköznek nap mint nap. Így a bérleti idő lejárta előtt felbontják a szerződést. A zárás okai többek közt külső és belső körülményeket említettek. Az egyik fő ok triviális: a kiadásaik messze meghaladják a bevételt, és nem tudják tovább finanszírozni a veszteségeiket. A hely feletti társasházzal próbáltak egyezkedni a magas bérleti díjról – azonban a ház lakói nem voltak hajlandó engedni az árból. Az árbevétel növeléshez megoldás lett volna, ha ők maguk engednek a minőségből – azonban ezt a tulajdonosok nem akarták megvalósítani. „Ha más koncepcióra váltanánk, akkor kikerülünk a fine dining szegmensből, ahol ugyan még létezik fizetőképes kereslet, de számunkra ez is csapda lehet. Ha továbbra is munkaigényes, kézműves ételeket készítünk, drága alapanyagokból, azt nem tudjuk tovább optimalizálni, nem tudjuk olcsóbban adni.”, fogalmazta meg a bezárás okait a tulajdonos.
Az ingatlan a branddel együtt áprilistól szabad, egy újranyitás a jelenlegi tulajdonosok megítélése szerint kb. 30-50 millió forintba kerül.

Forrás: Világevő Blog


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.