Átadás előtt a SYMA Sport- és Rendezvényközpont

Tegnap Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Elbert Gábor sport szakállamtitkár bemutatta a hamarosan átadásra kerülő SYMA Sport-és Rendezvényközpontot.

A bruttó 30 ezer m2 alapterületű Sport- és Rendezvényközpont kialakításának első lépcsője a 2000-ben megépült SYMA Rendezvénycsarnok átépítése volt. 2006. nyarán két új csarnok társult mellé, amelyeket elegáns passzázs köt össze. A passzázs két végén – a Dózsa György út (Verseny utca) és a Stadionok területén emelt Szoborpark felől – főbejárat található. A rendezvénycsarnok parkolója 800 autó befogadására alkalmas, illetve a Sportarénával közös parkolási területen összesen 2 ezer autó fér el. A nagycsarnok földszinti alapterülete 8 ezer m2, a félemeleten és az első emeleten további 4-4 ezer m2 található, a második emelet 3 ezer m2, az épület nettó belmagassága 16 méter. Itt található a dopping- és orvosi szoba, a konferenciatermek, az irodák és a ruhatár. A csarnokban kialakított fix és mobil lelátók kapacitása maximálisan 10 ezer fő. A mozgássérültek akadálymentes közlekedését a szintek között liftek segítik. A nyolc méter belmagasságú kiscsarnok földszinti alapterülete 2200 m2, ehhez további 1500 m2 társul az emeleten, ahol az öttusázók számára állandó edzéslehetőséget nyújt a lőtér, kiegészítve öltözőkkel és mellékhelyiségekkel. A SYMA csarnok 5000 m2 alapterületű, belmagassága 8-12 méter, emeletén 2 konferenciaterem található. A csarnokok átláthatóságának és ideális kihasználhatóságának érdekében mindegyik csarnok feszített tetőszerkezettel készült, így egyetlen oszlop sem zavarja a szervezőket és a látogatókat. Az 1200 m2 alapterületű, 8 méter belmagasságú passzázson üzlethelyiségeket alakítanak ki, de ez a terület rendezvények részeként is hasznosítható lesz. A Szoborpark felőli bejáratnál tágas előcsarnok várja a látogatókat, emeletén 200 személyes étteremmel, amely igény szerint catering szolgáltatást is nyújt a rendezvények ideje alatt, akár konferenciák számára is. Mint ismeretes a területrész hosszú távú hasznosítására egy éve kiírt pályázatot a SYMA+SD Kft.nyerte el, amely szerződésében egy multifunkcionális csarnok és egy kongresszusi központ építését vállalta. A vállalt futamidő alatt (30 év) a cég saját költségére és kockázatára üzemelteti a létesítményt, majd annak lejárta után, a tulajdonjog, 1 eurós vételáron a magyar államé lesz.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.