Átadás előtt a SYMA Sport- és Rendezvényközpont

Tegnap Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Elbert Gábor sport szakállamtitkár bemutatta a hamarosan átadásra kerülő SYMA Sport-és Rendezvényközpontot.

A bruttó 30 ezer m2 alapterületű Sport- és Rendezvényközpont kialakításának első lépcsője a 2000-ben megépült SYMA Rendezvénycsarnok átépítése volt. 2006. nyarán két új csarnok társult mellé, amelyeket elegáns passzázs köt össze. A passzázs két végén – a Dózsa György út (Verseny utca) és a Stadionok területén emelt Szoborpark felől – főbejárat található. A rendezvénycsarnok parkolója 800 autó befogadására alkalmas, illetve a Sportarénával közös parkolási területen összesen 2 ezer autó fér el. A nagycsarnok földszinti alapterülete 8 ezer m2, a félemeleten és az első emeleten további 4-4 ezer m2 található, a második emelet 3 ezer m2, az épület nettó belmagassága 16 méter. Itt található a dopping- és orvosi szoba, a konferenciatermek, az irodák és a ruhatár. A csarnokban kialakított fix és mobil lelátók kapacitása maximálisan 10 ezer fő. A mozgássérültek akadálymentes közlekedését a szintek között liftek segítik. A nyolc méter belmagasságú kiscsarnok földszinti alapterülete 2200 m2, ehhez további 1500 m2 társul az emeleten, ahol az öttusázók számára állandó edzéslehetőséget nyújt a lőtér, kiegészítve öltözőkkel és mellékhelyiségekkel. A SYMA csarnok 5000 m2 alapterületű, belmagassága 8-12 méter, emeletén 2 konferenciaterem található. A csarnokok átláthatóságának és ideális kihasználhatóságának érdekében mindegyik csarnok feszített tetőszerkezettel készült, így egyetlen oszlop sem zavarja a szervezőket és a látogatókat. Az 1200 m2 alapterületű, 8 méter belmagasságú passzázson üzlethelyiségeket alakítanak ki, de ez a terület rendezvények részeként is hasznosítható lesz. A Szoborpark felőli bejáratnál tágas előcsarnok várja a látogatókat, emeletén 200 személyes étteremmel, amely igény szerint catering szolgáltatást is nyújt a rendezvények ideje alatt, akár konferenciák számára is. Mint ismeretes a területrész hosszú távú hasznosítására egy éve kiírt pályázatot a SYMA+SD Kft.nyerte el, amely szerződésében egy multifunkcionális csarnok és egy kongresszusi központ építését vállalta. A vállalt futamidő alatt (30 év) a cég saját költségére és kockázatára üzemelteti a létesítményt, majd annak lejárta után, a tulajdonjog, 1 eurós vételáron a magyar államé lesz.

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.