Átadás előtt a SYMA Sport- és Rendezvényközpont

Tegnap Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Elbert Gábor sport szakállamtitkár bemutatta a hamarosan átadásra kerülő SYMA Sport-és Rendezvényközpontot.

A bruttó 30 ezer m2 alapterületű Sport- és Rendezvényközpont kialakításának első lépcsője a 2000-ben megépült SYMA Rendezvénycsarnok átépítése volt. 2006. nyarán két új csarnok társult mellé, amelyeket elegáns passzázs köt össze. A passzázs két végén – a Dózsa György út (Verseny utca) és a Stadionok területén emelt Szoborpark felől – főbejárat található. A rendezvénycsarnok parkolója 800 autó befogadására alkalmas, illetve a Sportarénával közös parkolási területen összesen 2 ezer autó fér el. A nagycsarnok földszinti alapterülete 8 ezer m2, a félemeleten és az első emeleten további 4-4 ezer m2 található, a második emelet 3 ezer m2, az épület nettó belmagassága 16 méter. Itt található a dopping- és orvosi szoba, a konferenciatermek, az irodák és a ruhatár. A csarnokban kialakított fix és mobil lelátók kapacitása maximálisan 10 ezer fő. A mozgássérültek akadálymentes közlekedését a szintek között liftek segítik. A nyolc méter belmagasságú kiscsarnok földszinti alapterülete 2200 m2, ehhez további 1500 m2 társul az emeleten, ahol az öttusázók számára állandó edzéslehetőséget nyújt a lőtér, kiegészítve öltözőkkel és mellékhelyiségekkel. A SYMA csarnok 5000 m2 alapterületű, belmagassága 8-12 méter, emeletén 2 konferenciaterem található. A csarnokok átláthatóságának és ideális kihasználhatóságának érdekében mindegyik csarnok feszített tetőszerkezettel készült, így egyetlen oszlop sem zavarja a szervezőket és a látogatókat. Az 1200 m2 alapterületű, 8 méter belmagasságú passzázson üzlethelyiségeket alakítanak ki, de ez a terület rendezvények részeként is hasznosítható lesz. A Szoborpark felőli bejáratnál tágas előcsarnok várja a látogatókat, emeletén 200 személyes étteremmel, amely igény szerint catering szolgáltatást is nyújt a rendezvények ideje alatt, akár konferenciák számára is. Mint ismeretes a területrész hosszú távú hasznosítására egy éve kiírt pályázatot a SYMA+SD Kft.nyerte el, amely szerződésében egy multifunkcionális csarnok és egy kongresszusi központ építését vállalta. A vállalt futamidő alatt (30 év) a cég saját költségére és kockázatára üzemelteti a létesítményt, majd annak lejárta után, a tulajdonjog, 1 eurós vételáron a magyar államé lesz.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.