A csaknem 300 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult kulturális és turisztikai fejlesztésben új funkciót kaptak az egykori pinceágak: elkészült a bor skanzen, a Borutca és a szőlőhegyi kápolna, muzeális, faragott hordósorokat alakítottak ki, illetve bemutatkoznak a bortermelő régiók jellemző pincehomlokzatai és a borászathoz kapcsolódó mesterségek.
A fejlesztésnek otthont adó Záborszky Pincészetben Magyarország 22 borvidéke, illetve 6 borrégiója kapott helyet.
A helyi civilek által megálmodott Borvárosban nemcsak a borkultúra kap helyet, hanem a kerületi fiatal művészek is bemutatkozhatnak - hangsúlyozta a földalatti létesítmény avatóünnepségén Szabolcs Attila XXII. kerületi polgármester. Hangoztatta: a beruházást nemcsak kerületi, illetve fővárosi attrakciónak tartja, hanem bízik abban, hogy az országból, illetve a határon túlról is sok látogató érkezik.
Németh Zoltán (Fidesz), a városrész országgyűlési képviselője a múlt értékeinek őrzésére hívta fel a figyelmet. A legfontosabb momentumnak nevezte a hagyománytisztelet és a gazdaságfejlesztés egyesítését a turisztikai projekttel, mert ez segít túljutni a gazdaságilag nehéz időszakon.
Békési Imre, a Záborszky Pincészet tulajdonosa lehetőségnek és kötelességnek nevezte a borturizmust, kiemelve, hogy a kerületben egyedülálló adottságok vannak, a föld alatt húzódó pincerendszer a becslések szerint 100-120 kilométer hosszú. (MTI)
Átadták a Budafoki Borvárost
(MTI) - A híres hazai borvidékeket, a borospincék sajátosságait mutatja be a Budafoki Borváros, amelynek avatóünnepségét csütörtökön tartották.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.