Auguszt 150!

Félre értés ne essék: nem a képen látható derék cukrászmester, Auguszt József 150 éves, hanem imádott helye, a Fény utcai cukrászda ünnepli alapításának dátumát.

A születésnapra egy, az Auguszt család történetét bemutató kamarakiállítással tiszteleg felmenőik, a dinasztia első 3 generációja előtt a mostani nemzedék.

A kiállítással egybekötött születésnapi ünnepen a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) igazgatója, Kiss Imre köszöntő szavai után Auguszt József mesélt családja történetéről, majd Auguszt Ibolya az évfordulóra kreált desszertújdonságokat mutatta be, amelyet három gyerekükről - Olivérről, Apollóniáról és Abigélről - neveztek el. Sőt, született még egy sütemény, amelyik fiúk, Olivér 8 hónapos kisfia után az Edvárd Jonatán nevet kapta.

Mint Ibolya a családias hangulatú ünnepen elmondta, mindegyik desszert olyan összetevőkből áll, amelyek az adott gyerek kedvencei. Kívételt képez ez alól persze Jonatán sütije, hiszen esetében még nem lehet tudni, mit szeret igazán, így hát ő el is pityeredett a jeles ünnep közepette. Nyilván azt siratta előre, ami előtte mind az öt Auguszt-generáció jussa: a cukrászdinasztia alapító Elek kívételével szinte senki nem akart e családban cukrász lenni, ennek ellenére mégis mindenki cukrász lett.

Íme, a négy új tányérdesszert:

És Jonatán: fahéjas fehércsokoládé mousse, karamellizált almaragu, dulce de leche tükörbevonat, mogyorós ropogóssal.

Az évfordulóra készült egy új tortakreáció is, amely az A150 nevet kapta. 

 

 

 

 

 

Forrás: Auguszt Cukrászda


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.