Az egri Demeter Csaba lett 2010 Fiatal Borásza

Az egri Demeter Csaba kapta a legtöbb szavazatot, ő lett tehát 2010-ben az Év fiatal borásza. A Bor-agora által szervezett internetes szavazáson 59 fiatalra voksolhattak a borkedvelők - adta hírül az Inforádió.

Az év fiatal borásza szavazás győztese 2010-ben Demeter Csaba, így ismét Egerbe kerül a cím, hiszen 2009-ben a szintén egri Bolyki János kapta az interneten a legtöbb voksot. 2008-ban a Balatonboglári Borvidéket erősítő ifjabb Konyári Dániel volt a befutó a Bor-agora internetes szavazásán - adta hírül az Inforádió.

A szombat esti díjátadón Demeter Csaba elmondta, fiatal borászként három példaképe volt: Gál Tibor, Malatinszky Csaba és Szepsy István. Az InfoRádiónak nyilatkozva Demeter egyebek között arról beszélt, hogy számos díjat nyert már tekintélyes külföldi borversenyeken, a most elnyert címnek mégis nagyon örül, hiszen a legfontosabb a hazai piac számára. Arról is beszélt, hogy egyre jobban érdeklik a fehérborok, a jövőben több fehér szőlőfajta telepítését tervezi.

Az Inforádió kérdésére: miért azokat a borászokat tekinti példaképeinek, akiket a díjátadón megnevezett. A 36 éves egri borász elmondta, Gál Tibor azt mutatta meg számára, hogy mennyire globálisan kell látni a borászi munkát, nem kizárólag földrajzi, hanem gazdasági, pénzügyi értelemben is. Hozzátette: Szepsy Istvánt a hitéért szereti, ő hisz a legerősebben a szőlészi és borászi szakmában, a rendelkezésre álló termőterületekben. "Malatinszky Csaba pedig számomra fogalom, a borai és a megjelenése, stílusa is" - fogalmazott Demeter Csaba. (forrás: Inforádió / foto: Zipp.hu))


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.