Az egri Demeter Csaba lett 2010 Fiatal Borásza

Az egri Demeter Csaba kapta a legtöbb szavazatot, ő lett tehát 2010-ben az Év fiatal borásza. A Bor-agora által szervezett internetes szavazáson 59 fiatalra voksolhattak a borkedvelők - adta hírül az Inforádió.

Az év fiatal borásza szavazás győztese 2010-ben Demeter Csaba, így ismét Egerbe kerül a cím, hiszen 2009-ben a szintén egri Bolyki János kapta az interneten a legtöbb voksot. 2008-ban a Balatonboglári Borvidéket erősítő ifjabb Konyári Dániel volt a befutó a Bor-agora internetes szavazásán - adta hírül az Inforádió.

A szombat esti díjátadón Demeter Csaba elmondta, fiatal borászként három példaképe volt: Gál Tibor, Malatinszky Csaba és Szepsy István. Az InfoRádiónak nyilatkozva Demeter egyebek között arról beszélt, hogy számos díjat nyert már tekintélyes külföldi borversenyeken, a most elnyert címnek mégis nagyon örül, hiszen a legfontosabb a hazai piac számára. Arról is beszélt, hogy egyre jobban érdeklik a fehérborok, a jövőben több fehér szőlőfajta telepítését tervezi.

Az Inforádió kérdésére: miért azokat a borászokat tekinti példaképeinek, akiket a díjátadón megnevezett. A 36 éves egri borász elmondta, Gál Tibor azt mutatta meg számára, hogy mennyire globálisan kell látni a borászi munkát, nem kizárólag földrajzi, hanem gazdasági, pénzügyi értelemben is. Hozzátette: Szepsy Istvánt a hitéért szereti, ő hisz a legerősebben a szőlészi és borászi szakmában, a rendelkezésre álló termőterületekben. "Malatinszky Csaba pedig számomra fogalom, a borai és a megjelenése, stílusa is" - fogalmazott Demeter Csaba. (forrás: Inforádió / foto: Zipp.hu))


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.