Az egri Demeter Csaba lett 2010 Fiatal Borásza

Az egri Demeter Csaba kapta a legtöbb szavazatot, ő lett tehát 2010-ben az Év fiatal borásza. A Bor-agora által szervezett internetes szavazáson 59 fiatalra voksolhattak a borkedvelők - adta hírül az Inforádió.

Az év fiatal borásza szavazás győztese 2010-ben Demeter Csaba, így ismét Egerbe kerül a cím, hiszen 2009-ben a szintén egri Bolyki János kapta az interneten a legtöbb voksot. 2008-ban a Balatonboglári Borvidéket erősítő ifjabb Konyári Dániel volt a befutó a Bor-agora internetes szavazásán - adta hírül az Inforádió.

A szombat esti díjátadón Demeter Csaba elmondta, fiatal borászként három példaképe volt: Gál Tibor, Malatinszky Csaba és Szepsy István. Az InfoRádiónak nyilatkozva Demeter egyebek között arról beszélt, hogy számos díjat nyert már tekintélyes külföldi borversenyeken, a most elnyert címnek mégis nagyon örül, hiszen a legfontosabb a hazai piac számára. Arról is beszélt, hogy egyre jobban érdeklik a fehérborok, a jövőben több fehér szőlőfajta telepítését tervezi.

Az Inforádió kérdésére: miért azokat a borászokat tekinti példaképeinek, akiket a díjátadón megnevezett. A 36 éves egri borász elmondta, Gál Tibor azt mutatta meg számára, hogy mennyire globálisan kell látni a borászi munkát, nem kizárólag földrajzi, hanem gazdasági, pénzügyi értelemben is. Hozzátette: Szepsy Istvánt a hitéért szereti, ő hisz a legerősebben a szőlészi és borászi szakmában, a rendelkezésre álló termőterületekben. "Malatinszky Csaba pedig számomra fogalom, a borai és a megjelenése, stílusa is" - fogalmazott Demeter Csaba. (forrás: Inforádió / foto: Zipp.hu))


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.