Badacsony, bor, barátokkal

Gasztroélmények, bortúrák, szabadtéri könnyű- és komolyzenei koncertek, aktív sportolás, tematikus programok - csak néhány az idei kínálatból.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében nyáron is szakvezetéses bor- és élménytúrákkal várják hazánk egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidékén, Badacsonyban az érdeklődőket. A túrák alkalmával szakavatott túravezető segítségével fedezheti fel a vendég a borvidék ismert nevezetességeit, bejárhatja Badacsonyt és a környező tanúhegyeket, közben megismerheti a régió történelmi értékeit, állat- és növényvilágát, valamint pincészeteit és gazdag, több mint ezer éves szőlő- és kultúrtörténetét.

Aki pedig szeretné az éjszakai erdő hangját séta közben a háttérben hallani, az a hold és a lámpások fényében a Holdfénytúrák alkalmával ezt is megtapasztalhatja. 

 

A Balaton víztömegének kiegyenlítő hatása, a tanúhegyek bazaltsapkájának pótlólagos hőtárolása, a napsugarakat a hegyoldalra visszasugárzó víztükör, és a talaj páratlanul különlegessé teszik a badacsonyi borokat. Együttesen ezek biztosítják a badacsonyi borok testes és tüzes jellegét, illetve az íz- és zamatgazdagságot. A Badacsony „Borközelből” szakvezetéses bortúrák alkalmával - amelynek során a borász minden pincészetnél 3-3 fajta boron keresztül mutatja be történetét, a kóstolt fajtákat, mellé pedig borkorcsolyákat is kínál - minden borszerető megtapasztalhatja az itt készült borok nagyszerűségét. 

ZENÉS ESTÉK ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ NAPOK A SZIGLIGETI VÁRBAN

A Balaton gyöngyszemeként számon tartott Szigliget, valamint nevezetessége, a 760 éves múltra visszatekintő vára minden évszakban közkedvelt úti cél a turisták körében. Az innen elénk táruló panoráma pedig egyedülálló látványt nyújt. Itt egész évben tematikus programokkal várják azokat, akik a lenyűgöző panoráma mellett szívesen megismernék a balatoni végvárak történetét is.

Ez a nyár sem telhet el zenés esték nélkül, ahol a komolyzenei koncertek mellett olyan fellépők szórakoztatják a közönséget, mint a Ganxsta Zolee és a Kartel, Dés László, valamint a Margaret Island. Júliusban és augusztusban egy-egy alkalommal pedig a meghívott hagyományőrző egyesületek látványos bemutatókkal ajándékozzák meg a közönséget, de természetesen a középkori muzsika sem hiányozhat a kínálatból.  

BORNAPOK, BADACSONYI SZÜRKEBARÁT ÉS MAGYAR SZÜRKEMARHA ÜNNEPE

A Balaton egyik legkedveltebb fürdőhelyén, Ábrahámhegyen augusztus 4-13. között az Ábrahámhegyi Bornapok alkalmával a helyi borászatok által készített finom borokat lehet megkóstolni, esténként pedig a jó hangulatot a borokon kívül könnyűzenei programok is garantálják.

Augusztus 12-14. között pedig Badacsonytördemicén hamisíthatatlan környezetben kezdetét veszi a Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe, amelynek keretén belül a Faluház udvarán megrendezett eseményen többek között megtudhatjuk milyen a nemes szürkemarhából készített gulyás. Lesz még karcagi hungarikum birkapörkölt, kulturális- és folklórműsor, számtalan gyerekprogram, utcabál és mulatság is. ITovábbi információ:

Személyesen: Tourinform Irodában, Badacsonyban (8261 Badacsony, Park. u. 14)
Telefonon: +36 87/531-013
E-mailben: badacsonytomaj@tourinform.hu
Weboldal: www.badacsony.com

 

 

 

 

Forrás: Badacsony Tourinform / Turizmus Online


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?