Badacsonyi borászaté az "Év Épülete" díj

A Bazaltbor Pincészet badacsonyi épülete nyerte a kategóriájában a havonta négymilliós olvasottságú ArchDaily elnevezésű honlap "Building of the Year" szavazását - adta hírül az Inforádió. A borászat tervei Kis Péter építész irodájában készültek.

A Kis Péter és Molnár Bea által tervezett Bazaltbor Pincészet nyerte meg az ArchDaily Building of the Year 2010 internetes szavazást az ipari épület kategóriában. Kategóriánként öt projekt közül választották ki a nyerteseket, az eredményhirdetés február 15-én volt.

Az ArchDaily a világ legolvasottabb építészeti weboldala, havonta több mint négy millió látogatóval és 30 millió oldalletöltéssel. Bemutatja a legújabb projekteket, díjakat, pályázatokat és az építészettel kapcsolatos híreket. Januárban az ArchDaily a HP és a GRAPHISOFT támogatásával egy díjat hirdetett meg a nemzetközi építésztársadalom számára. Az olvasók benevezhették - az ArchDaily-n 2010-ben bemutatott projektek közül - az általuk legjobbnak tartott épületeket és szavazhattak rájuk.

Első körben több mint 1500 projektet választottak ki mintegy 1000 építészeti társaságtól. Építészek és olvasók a világ minden tájáról szavazhattak kedvenceikre. A díj nem csak egy értékes online építészeti díj, hanem óriási lehetőséget is jelent például a kisebb svéd, szlovén vagy magyar irodák számára, hogy fej fej mellett versenybe szállhassanak a világhíres, nagy presztízsű irodákkal - írta az Építészfórum.

Összesen 70 projekt maradt versenyben a győzelemért, 14 kategóriában. Egy spanyol és egy macedón borászat, egy kolumbiai generátorház és egy chilei ásványvíz-üzem volt a versenytársa a Laposa Pincészetnek az 5 legjobb ipari épület csoportjában. (forrás: Inforádió, kép: Lapusa.hu)


Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.