Badacsonyi borászaté az "Év Épülete" díj

A Bazaltbor Pincészet badacsonyi épülete nyerte a kategóriájában a havonta négymilliós olvasottságú ArchDaily elnevezésű honlap "Building of the Year" szavazását - adta hírül az Inforádió. A borászat tervei Kis Péter építész irodájában készültek.

A Kis Péter és Molnár Bea által tervezett Bazaltbor Pincészet nyerte meg az ArchDaily Building of the Year 2010 internetes szavazást az ipari épület kategóriában. Kategóriánként öt projekt közül választották ki a nyerteseket, az eredményhirdetés február 15-én volt.

Az ArchDaily a világ legolvasottabb építészeti weboldala, havonta több mint négy millió látogatóval és 30 millió oldalletöltéssel. Bemutatja a legújabb projekteket, díjakat, pályázatokat és az építészettel kapcsolatos híreket. Januárban az ArchDaily a HP és a GRAPHISOFT támogatásával egy díjat hirdetett meg a nemzetközi építésztársadalom számára. Az olvasók benevezhették - az ArchDaily-n 2010-ben bemutatott projektek közül - az általuk legjobbnak tartott épületeket és szavazhattak rájuk.

Első körben több mint 1500 projektet választottak ki mintegy 1000 építészeti társaságtól. Építészek és olvasók a világ minden tájáról szavazhattak kedvenceikre. A díj nem csak egy értékes online építészeti díj, hanem óriási lehetőséget is jelent például a kisebb svéd, szlovén vagy magyar irodák számára, hogy fej fej mellett versenybe szállhassanak a világhíres, nagy presztízsű irodákkal - írta az Építészfórum.

Összesen 70 projekt maradt versenyben a győzelemért, 14 kategóriában. Egy spanyol és egy macedón borászat, egy kolumbiai generátorház és egy chilei ásványvíz-üzem volt a versenytársa a Laposa Pincészetnek az 5 legjobb ipari épület csoportjában. (forrás: Inforádió, kép: Lapusa.hu)


Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.