Az idei év kiemelt témái: take away, snack-ek, közétkeztetés, out-home fogyasztás és élelmiszer kiskereskedelem. Az igeho-n, azaz a Nemzetközi Vendéglátóipari-, és Gasztronómiai szakkiállításon idén a kiállítás ideje alatt szakfórumokat is rendeznek, amelyeknek vezetői témái a következők: egészséges étkezés megvalósítása a tömegétkeztetés terén, delicatesse és borkülönlegességek Európában, innovatív szállodai berendezések és wellness. A Horeca-s szakkiállítással egy időben rendezik meg a húsosok nagy évi európai találkozóját, azaz a mefát is, valamint különleges kísérőeseménye lesz az eseménysorozatnak a Svájci Mesterszakácsok Szövetsége által meghirdetett (Figyelem! A világ egyik legjobban működő és leghíresebb szövetségéről van szó esetükben) szakácsverseny, valamint a „World of Inspiration” elnevezésű szállodai belsőépítészet és design bemutató.
Baselba tart Európa vendéglátóipara
Alig egy hónap múlva, november 21-25 között, aki ma számít és tud újat, innovációt mutatni Európa „Horeca-területén”, az ott lesz a svájci Baselban, a nemzetközi gasztronómia egyik legnagyobb találkozóján, az igeho-n.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.