Az idei év kiemelt témái: take away, snack-ek, közétkeztetés, out-home fogyasztás és élelmiszer kiskereskedelem. Az igeho-n, azaz a Nemzetközi Vendéglátóipari-, és Gasztronómiai szakkiállításon idén a kiállítás ideje alatt szakfórumokat is rendeznek, amelyeknek vezetői témái a következők: egészséges étkezés megvalósítása a tömegétkeztetés terén, delicatesse és borkülönlegességek Európában, innovatív szállodai berendezések és wellness. A Horeca-s szakkiállítással egy időben rendezik meg a húsosok nagy évi európai találkozóját, azaz a mefát is, valamint különleges kísérőeseménye lesz az eseménysorozatnak a Svájci Mesterszakácsok Szövetsége által meghirdetett (Figyelem! A világ egyik legjobban működő és leghíresebb szövetségéről van szó esetükben) szakácsverseny, valamint a „World of Inspiration” elnevezésű szállodai belsőépítészet és design bemutató.
Baselba tart Európa vendéglátóipara
Alig egy hónap múlva, november 21-25 között, aki ma számít és tud újat, innovációt mutatni Európa „Horeca-területén”, az ott lesz a svájci Baselban, a nemzetközi gasztronómia egyik legnagyobb találkozóján, az igeho-n.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot
Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben
Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.

Jön egy stílusos villásreggeli
Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Megújult étlappal vár az etyeki birtok
Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben
Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.