E célra azt a mintegy 400 moszkvai üzlethelyiséget és kantint szándékozik felhasználni, amely jelenleg kizárólag a Gazprom-cégek dolgozóit szolgálja ki. A kereskedelmi pontok számát tekintve így a Naraszhvat az ötödik helyre kerül. A Gaztorgpromsztroj 99 százaléka a Gazprom, 1 százaléka a Gazprom Ekszport tulajdonában volt augusztusban. A céget 2002-ben, a Naraszhvat márkát idén júliusban jegyezték be. A tervről a Kommerszant attól a cégtől értesült, amely a márkát (brand) és a fejlesztési elképzeléseket kidolgozta, s ott elmondták, hogy a helyiségek túlnyomó része Szibériában és az Uralban van, de nem kizárt, hogy megjelennek boltok, illetve gyorséttermek Moszkva környékén is. A helyiségek jelentős részét még a Szovjetunió idején szerezte a Gazprom, mégpedig ott, ahol a legnagyobb kitermelő és feldolgozó helyek vannak.
A Gazprom igyekszik ugyan megszabadulni a nem profiljába vágó vagyontárgyaitól és ilyenként említi az éves beszámoló a Gaztorgpromsztrojt is -, de az alkalmazottak élelmiszerellátása kedvező áron az orosz óriáskonszern hagyományos szociális vállalása - mondta egy megkérdezett szakértő. Hozzátette azonban: az új márka kidolgozása és bevezetése azt jelzi, hogy az eddigi zárt üzleteket és kantinokat megnyitják a nyilvánosság számára is. (franchiseportal.hu)
Betör a gyorséttermek piacára a Gazprom
A Gaztorgpromsztroj, a Gazprom egyik leányvállalata közepes árkategóriájú szupermarket-láncot és gyorsétterem hálózatot szándékozik nyitni Naraszhvat (Kelendő áru) márkanéven a Kommerszant című üzleti lap hétfőn közölt értesülése szerint.
Nincs itthon ehhez hasonló!
Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának kerek évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz
Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján
A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten
Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége
A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott
A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány
Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját
Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén
A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Interjú
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”
Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”
Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.