E célra azt a mintegy 400 moszkvai üzlethelyiséget és kantint szándékozik felhasználni, amely jelenleg kizárólag a Gazprom-cégek dolgozóit szolgálja ki. A kereskedelmi pontok számát tekintve így a Naraszhvat az ötödik helyre kerül. A Gaztorgpromsztroj 99 százaléka a Gazprom, 1 százaléka a Gazprom Ekszport tulajdonában volt augusztusban. A céget 2002-ben, a Naraszhvat márkát idén júliusban jegyezték be. A tervről a Kommerszant attól a cégtől értesült, amely a márkát (brand) és a fejlesztési elképzeléseket kidolgozta, s ott elmondták, hogy a helyiségek túlnyomó része Szibériában és az Uralban van, de nem kizárt, hogy megjelennek boltok, illetve gyorséttermek Moszkva környékén is. A helyiségek jelentős részét még a Szovjetunió idején szerezte a Gazprom, mégpedig ott, ahol a legnagyobb kitermelő és feldolgozó helyek vannak.
A Gazprom igyekszik ugyan megszabadulni a nem profiljába vágó vagyontárgyaitól és ilyenként említi az éves beszámoló a Gaztorgpromsztrojt is -, de az alkalmazottak élelmiszerellátása kedvező áron az orosz óriáskonszern hagyományos szociális vállalása - mondta egy megkérdezett szakértő. Hozzátette azonban: az új márka kidolgozása és bevezetése azt jelzi, hogy az eddigi zárt üzleteket és kantinokat megnyitják a nyilvánosság számára is. (franchiseportal.hu)
Betör a gyorséttermek piacára a Gazprom
A Gaztorgpromsztroj, a Gazprom egyik leányvállalata közepes árkategóriájú szupermarket-láncot és gyorsétterem hálózatot szándékozik nyitni Naraszhvat (Kelendő áru) márkanéven a Kommerszant című üzleti lap hétfőn közölt értesülése szerint.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.