Bordói November Nagykóstoló hatvan termelő boraival

Hatvan Kárpát-medencei pincészet több mint százötven bora fogadja a Corinthia Hotel Budapest nagytermében szombaton a bordeaux-i szőlőfajták borainak kedvelőit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján.  

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók kedvenceinek számítanak a Bordeaux-i borvidék legismertebb szőlőfajtáiból, a cabernet sauvignonból, a cabernet franc-ból és a merlot-ból készülő fajtaborok és cuvée-k. A Bordói November ismét elegáns környezetben mutatja meg, hol tartanak a magyarországi bordói házasítások a világ etalonjának számító bordeaux-i borokhoz képest - közölték a szervezők az MTI-vel. Mint a közlemény kiemeli, a bordói stílus meghatározó magyarországi borvidéke továbbra is Villány, ahonnan idén többek között a Bock Pincészet, a Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Jammertal Borbirtok és Tiffán Ede Pincészete is ellátogat a Bordói Novemberre. A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről pedig olyan ismert nevek jelennek meg a nagykóstolón, mint a Szeleshát Borászat, a Lajvér Borbirtok, az Eszterbauer Borászat, a Bodri Pincészet vagy Dúzsi Tamás és Családja pincészete.

A rendezvény a két kiemelt termőterület bemutatása mellett teljes képet igyekszik adni a bordói fajták magyarországi borairól, így kóstolhatók lesznek tételek a Balatonboglári, a Balatonfüred-Csopaki, a Balaton-felvidéki, az Egri, a Hajós-Bajai, a Kunsági, a Neszmélyi, a Mátrai, a Pannonhalmi, a Soproni és a Tolnai borvidékről, valamint a határon túli Partiumból, Temesrékasról is. A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsborok Termében - külön térítés ellenében - exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő borokkal is. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába. Hallható lesz előadás a villányi Malatinszky Kúria borairól, a szintén villányi Maul Zsolt Hedonista merlot-iról különböző évjáratokból és a szekszárd Eszterbauer Borászat különleges tételeiről is; ezeket a tételeket maguk a borászok kóstoltatják majd.

Forrás: MTI


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.