Bordói November Nagykóstoló hatvan termelő boraival

Hatvan Kárpát-medencei pincészet több mint százötven bora fogadja a Corinthia Hotel Budapest nagytermében szombaton a bordeaux-i szőlőfajták borainak kedvelőit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján.  

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók kedvenceinek számítanak a Bordeaux-i borvidék legismertebb szőlőfajtáiból, a cabernet sauvignonból, a cabernet franc-ból és a merlot-ból készülő fajtaborok és cuvée-k. A Bordói November ismét elegáns környezetben mutatja meg, hol tartanak a magyarországi bordói házasítások a világ etalonjának számító bordeaux-i borokhoz képest - közölték a szervezők az MTI-vel. Mint a közlemény kiemeli, a bordói stílus meghatározó magyarországi borvidéke továbbra is Villány, ahonnan idén többek között a Bock Pincészet, a Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Jammertal Borbirtok és Tiffán Ede Pincészete is ellátogat a Bordói Novemberre. A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről pedig olyan ismert nevek jelennek meg a nagykóstolón, mint a Szeleshát Borászat, a Lajvér Borbirtok, az Eszterbauer Borászat, a Bodri Pincészet vagy Dúzsi Tamás és Családja pincészete.

A rendezvény a két kiemelt termőterület bemutatása mellett teljes képet igyekszik adni a bordói fajták magyarországi borairól, így kóstolhatók lesznek tételek a Balatonboglári, a Balatonfüred-Csopaki, a Balaton-felvidéki, az Egri, a Hajós-Bajai, a Kunsági, a Neszmélyi, a Mátrai, a Pannonhalmi, a Soproni és a Tolnai borvidékről, valamint a határon túli Partiumból, Temesrékasról is. A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsborok Termében - külön térítés ellenében - exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő borokkal is. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába. Hallható lesz előadás a villányi Malatinszky Kúria borairól, a szintén villányi Maul Zsolt Hedonista merlot-iról különböző évjáratokból és a szekszárd Eszterbauer Borászat különleges tételeiről is; ezeket a tételeket maguk a borászok kóstoltatják majd.

Forrás: MTI


Árpád Párlat Koktélverseny a Sirha előnapján

Árpád Párlat Koktélverseny a Sirha előnapján 

Második alkalommal kerül megrendezésre a II. Árpád Párlat Koktélverseny, a döntőt hétfőn tartják Budapesten.
Egy hét múlva indul a TASTE BALATON fesztivál

Egy hét múlva indul a TASTE BALATON fesztivál 

Családias, egyedi és kis létszámú eseményekre számíthatunk, melyekre érdemes előre foglalni, mert hamar telnek a helyek!
Átalakított budaörsi METRO-áruház: fókuszban a Horeca-vásárlók

Átalakított budaörsi METRO-áruház: fókuszban a Horeca-vásárlók  

A professzionális vevők igényeinek való megfelelés és a magas hatékonyság voltak a vezérelvei a budaörsi METRO felújítási programjának.
Burger King-nyitás az M1-es autópályánál

Burger King-nyitás az M1-es autópályánál 

Az M1-es autópálya ácsi lehajtójánál nyílt a Burger King-hálózat 56. magyarországi étterme.
Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamok még nem

Franciaországban már betiltották, más EU-tagállamok még nem 

Azt, hogy növényi eredetű termékeket húsnéven forgalmazzanak. A francia döntést Gabriel Attal miniszterelnök kedden jelentette be.
Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show

Tíz év, hatmillió vendég - ez a Food Truck Show 

A guruló éttermek 2014 óta 1 millió kilométert tettek meg és hozzávetőlegesen 15 millió terméket értékesítettek.
Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára

Már lehet nevezni a Chaine Ifjúsági Szakácsverseny nemzeti válogatójára 

Hazai pályán játszható világverseny a tét.
Paradicsomfürdő, narancsok csatája vagy omlett 1500 tojásból

Paradicsomfürdő, narancsok csatája vagy omlett 1500 tojásból 

Gasztrofesztiválok a nápolyi pizza hagyományán át az ízig-vérig mexikói fiesztáig, a rovaroktól a szelleműzésig.
Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség

Megújult az egyik legrégebbi hazai márka - fókuszban a természetesség 

1924-ben jegyeztették be a Globus márkanevet a vállalat zöldség- és gyümölcskonzervjeire. A jeles évfordulót különleges új külsővel ünneplik: új, egészséges terméküket most vezetik be a piacra.
Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben

Elengedés, finomítás, felkészülés: ez vár a vendéglátóiparra a közeljövőben 

Mi vár a vendéglátóiparra 2024-ben? Bár jósgömbünk nincsen, a kurrens vendéglátóipari és gazdasági folyamatok, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján tudunk prognosztizálni bizonyos trendeket.

Interjú

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.