Bordói November Nagykóstoló hatvan termelő boraival

Hatvan Kárpát-medencei pincészet több mint százötven bora fogadja a Corinthia Hotel Budapest nagytermében szombaton a bordeaux-i szőlőfajták borainak kedvelőit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján.  

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók kedvenceinek számítanak a Bordeaux-i borvidék legismertebb szőlőfajtáiból, a cabernet sauvignonból, a cabernet franc-ból és a merlot-ból készülő fajtaborok és cuvée-k. A Bordói November ismét elegáns környezetben mutatja meg, hol tartanak a magyarországi bordói házasítások a világ etalonjának számító bordeaux-i borokhoz képest - közölték a szervezők az MTI-vel. Mint a közlemény kiemeli, a bordói stílus meghatározó magyarországi borvidéke továbbra is Villány, ahonnan idén többek között a Bock Pincészet, a Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Jammertal Borbirtok és Tiffán Ede Pincészete is ellátogat a Bordói Novemberre. A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről pedig olyan ismert nevek jelennek meg a nagykóstolón, mint a Szeleshát Borászat, a Lajvér Borbirtok, az Eszterbauer Borászat, a Bodri Pincészet vagy Dúzsi Tamás és Családja pincészete.

A rendezvény a két kiemelt termőterület bemutatása mellett teljes képet igyekszik adni a bordói fajták magyarországi borairól, így kóstolhatók lesznek tételek a Balatonboglári, a Balatonfüred-Csopaki, a Balaton-felvidéki, az Egri, a Hajós-Bajai, a Kunsági, a Neszmélyi, a Mátrai, a Pannonhalmi, a Soproni és a Tolnai borvidékről, valamint a határon túli Partiumból, Temesrékasról is. A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsborok Termében - külön térítés ellenében - exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő borokkal is. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába. Hallható lesz előadás a villányi Malatinszky Kúria borairól, a szintén villányi Maul Zsolt Hedonista merlot-iról különböző évjáratokból és a szekszárd Eszterbauer Borászat különleges tételeiről is; ezeket a tételeket maguk a borászok kóstoltatják majd.

Forrás: MTI


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.