Borkóstoló és mesterkurzus Balatonalmádiban

Az „Ősszel is Balaton 2” nevű, balatoni borokat bemutató sétáló borkóstoló és mesterkurzus november 4-én, szombaton 15 és 21 óra között lesz a Pannónia Kulturális Központban.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program idén ősszel már másodszor támogatja a tavaly sikeresen megrendezett, a borkultúrát és a kulturált borfogyasztást segítő, népszerűsítő „Ősszel is Balaton 2” című rendezvényt. 

A rendezvény fő eseménye egy sétáló borkóstoló és egy mesterkurzus, ahol már a szezon utáni, nyugodt beszélgetésre alkalmas időpontban találkozhatnak a borkedvelők és bortermelők, valamint a szakma hazai és nemzetközi képviselői. A sétáló borkóstolón mintegy 25 borászat kínálatával ismerkedhetnek meg a vendégek.

A termelőkkel személyesen is lehet majd találkozni, megismerni boraikat, borkészítési elveiket és gyakorlatukat.

A balatoni szezont hosszabbító rendezvény nem csupán kiváló borokat kínál, de a résztvevők egyúttal jobban megismerhetik a Balatoni Borrégió talajtani összetételét, fajtaválasztékát illetően is változatos borvidékeivel.

Számos aktuális témát feldolgozó előadáson és mesterkurzuson lehet megismerni a gasztronómia és a borkészítés kapcsolatát, a régió számára kiemelt fontosságú borturizmus témakörét, az éghajlatváltozásra adott és adható szőlőnemesítési válaszokat vagy éppen a dűlőszelekció fontosságát járják körül.

Forrás: veszprembalaton2023.hu


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.