Borkulturális központ nyílik Tokajban

Modern turisztikai szolgáltatásokat kínáló borkulturális központ nyílik jövőre Tokajban. 

2013 első felében nyílik meg a tokaji régió első, teljes körű turisztikai szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern turisztikai létesítménye.

A Basilicus BORkulTÚRA Központ megvalósításához kapcsolódó projekt az ÉMOP-2.1.1/C-11 pályázat keretében közel 49 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott turisztikai szolgáltatások fejlesztésére. A régió új borturisztikai központja meghatározó szerepet kíván betölteni tokaji borrégió népszerűsítésében és hazai borkultúra formálásában.

"Éld újra Tokajt!" - Ezzel a szlogennel nyílik meg jövőre a Basilicus BORkulTÚRA Központ, melynek kiemelt céljai közé tartozik, hogy teljes körű turisztikai szolgáltatásain, valamint tematikus bortúráin keresztül bemutassa a borfogyasztóknak Tokaj-Hegyalja ősi történeteit és hagyományait, a régió jelenét és múltját, valamint a valódi kézműves borkészítés kultúráját. A Központ fő profiljának a minőségi, komplex bortúrák szervezését tekinti, és célja, hogy a régió legkiválóbb borászatait összefogva, hiteles útmutatást adjon a Tokajba érkező vendégeknek.

"A Basilicus BORkulTÚRA Központ célja, hogy a legkiválóbb tokaji borászokkal közösséget alkotva, a bortúrákon keresztül egyedülálló élményt nyújtson a borkedvelőknek és tokaji régió hagyománya iránt érdeklődőknek. Küldetésünknek tekintjük, hogy a hozzánk ellátogató vendégek megismerhessék Tokaj elfeledett vagy kevésbé ismert arcát is, és minél hamarabb visszatérjenek hozzánk" - mondta Basa Richárd, a Basilicus BORkulTÚRA Központ projekt vezetője.

A Basilicus Borkultúra Központról A Basilicus BORkulTÚRA Központ a minőségi tokaji borkóstolás első, teljes körű szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern turisztikai létesítménye. A Basilicus küldetése, hogy aktívan részt vegyen Tokaj újra felfedezésében és meghatározó szerepet töltsön be a hazai borkultúra formálásában.


Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.