Borkulturális központ nyílik Tokajban

Modern turisztikai szolgáltatásokat kínáló borkulturális központ nyílik jövőre Tokajban. 

2013 első felében nyílik meg a tokaji régió első, teljes körű turisztikai szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern turisztikai létesítménye.

A Basilicus BORkulTÚRA Központ megvalósításához kapcsolódó projekt az ÉMOP-2.1.1/C-11 pályázat keretében közel 49 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott turisztikai szolgáltatások fejlesztésére. A régió új borturisztikai központja meghatározó szerepet kíván betölteni tokaji borrégió népszerűsítésében és hazai borkultúra formálásában.

"Éld újra Tokajt!" - Ezzel a szlogennel nyílik meg jövőre a Basilicus BORkulTÚRA Központ, melynek kiemelt céljai közé tartozik, hogy teljes körű turisztikai szolgáltatásain, valamint tematikus bortúráin keresztül bemutassa a borfogyasztóknak Tokaj-Hegyalja ősi történeteit és hagyományait, a régió jelenét és múltját, valamint a valódi kézműves borkészítés kultúráját. A Központ fő profiljának a minőségi, komplex bortúrák szervezését tekinti, és célja, hogy a régió legkiválóbb borászatait összefogva, hiteles útmutatást adjon a Tokajba érkező vendégeknek.

"A Basilicus BORkulTÚRA Központ célja, hogy a legkiválóbb tokaji borászokkal közösséget alkotva, a bortúrákon keresztül egyedülálló élményt nyújtson a borkedvelőknek és tokaji régió hagyománya iránt érdeklődőknek. Küldetésünknek tekintjük, hogy a hozzánk ellátogató vendégek megismerhessék Tokaj elfeledett vagy kevésbé ismert arcát is, és minél hamarabb visszatérjenek hozzánk" - mondta Basa Richárd, a Basilicus BORkulTÚRA Központ projekt vezetője.

A Basilicus Borkultúra Központról A Basilicus BORkulTÚRA Központ a minőségi tokaji borkóstolás első, teljes körű szolgáltatásokat és információkat nyújtó modern turisztikai létesítménye. A Basilicus küldetése, hogy aktívan részt vegyen Tokaj újra felfedezésében és meghatározó szerepet töltsön be a hazai borkultúra formálásában.


Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.