Budapesti Borbár Túra újratöltve

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication a tavalyi programsorozat sikerére való tekintettel 2017. július 6-án ismét megrendezi a Budapesti Borbár Túrát. Idén közel harminc helyszínen száz pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban. Újítás tavalyhoz képest, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek: a borkóstolás élménye mellé idén csatlakozik a gasztronómia és a zene is.

„A Budapesti Borbár Túra azért jött létre, hogy ráirányítsa a figyelmet a magyar borrégiók sokszínűségére és gazdagságára a legfontosabb bortermelő települések, borászati körök és egyesületek segítségével.

A célunk elsősorban az, hogy felhívjuk az itthoni kikapcsolódást, nyaralást tervezők figyelmét arra, hogy érdemes a nyaralásukat összekötni egy kirándulással valamelyik borvidékre, érdemes ellátogatni egy szőlészetbe, egy pincészetbe.” – mondta el Bánhegyi Zsófia, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a II. Budapesti Borbár Túrát bemutató sajtótájékoztatón.

 

„A Budapesti Borbár Túra kiváló alkalmat teremt annak bemutatására, hogy a magyar borászatok megismerhetők, bejárhatók és nem utolsó sorban egyedi történetük is van, mindez pedig vonzóvá teszi a borainkat mind a hazai, mind a külföldről érkező turisták számára” – tette hozzá Bánhegyi Zsófia.

A tavalyi, első Budapesti Borbár Túra keretében a magyar borvidékek mutatkoztak be, idén a programhoz csatlakozó borbárok egy-egy vidék borászközösségeit látják vendégül. Így az érdeklődők még több izgalmas bort kóstolhatnak a helyszíneken, sőt, a házigazdák már tematikus programokkal is készülnek: a borkóstolás élménye mellé idén csatlakozik a gasztronómia és a zene is. 

A szervezők abban bíznak, hogy a fővárosi borbárok és a magyar borvidékek iránt érdeklődőknek így még teljesebb élményben lesz részük. A résztvevőket ezúttal nemcsak a bemutatkozó borászok, hanem turisztikai és gasztronómiai kiadványok is segítik abban, hogy megismerjék hazánk borvidékeit.

A program célja, hogy minél többen kapjanak kedvet a nyári és őszi bor-kalandtúrákhoz, borrégióink felfedezéséhez.

A Budapesti Borbár Túra résztvevő helyszínei július 6-án, csütörtökön 16:00 és 22:00 óra között várják az érdeklődőket. Az idei programkínálat a borászközösségekre és az újdonságokra helyezi a hangsúlyt, így például első alkalommal mutatkozhat be a szélesebb közönségnek a pannonhalmi borászok közössége vagy a Tarcal Bor is, kilenc közreműködő pincével.

A programra jelentkezők a kóstolás mellett idén az ImagineBudapest szakmai támogatásával, a fővárosi borbárokat összekötő sétákon keresztül is ismerkedhetnek Budapest borhoz kapcsolódó rejtett emlékeivel. A vezetett sétákon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött az ImagineBudapest weboldalán.

A rendezvény illeszkedik abba koncepcióba, amely mentén az MTÜ célja a magyar borkultúra népszerűsítése, illetve a hazai közönség borfogyasztáshoz kapcsolódó szemléletének formálása. A rendezvényről további információ az esemény honlapján (www.borbartura.hu) olvasható.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.